Ga naar inhoud


sjampio

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sjampio

  1. Wat mooi dat je dat wil doen. Super!

    Ik ga Anydesk installeren en moet nog even uitzoeken of mijn ontvanger zichtbaar is in het net. Maar het kan nog wel even duren want ik ga morgen met mijn caravan naar Friesland tot donderdag. Maar bij mooi weer kan ik dat zomaar nog een week of meer langer blijven. Je hoort over een tijdje weer van mij.

  2. Sorry Tonskdutch en Mimisiku,

    Ik klooi ook maar wat en weet niet veel van dit. Misschien dat het allemaal wat te moeilijk voor mij is.

    Een jaar geleden met een canal digitaal card had ik de zenders zo vrij geschakeld, maar nu met die Duitse card lukt mij gewoon niet. Als het me nooit lukt die boel werkend te krijgen ben ik mooi bezig geweest en pech gehad dat het niet lukt.  

     

    Bedankt voor jullie hulp. 

  3. Is het misschien beter om bij het begin te beginnen en OpenPli opnieuw met stick te installeren en daarna weer de Oscam er in te zetten. Is voor mij wel veel werk en wat uitzoeken. Als het moet dan moet het maar. Er heeft ook een CC versie opgestaan. Misschien zijn daarvan nog bestanden over gebleven die de boel in de war schoppen.

     

     

  4. 3 uren geleden, Mimisiku zei:

    Een nieuwe HD+ kaart hoeft niet geactiveerd te worden!! Het is de module die niet wil..

    Inmiddels ook ongeveer hetzelfde bericht terug gehad van waar ik het gekocht heb. Ik ga het nog weer eens proberen met mijn VU+  omdat zou moeten  kunnen zonder CI interface. Kaart in cardslot en dan met oscam en eventueel met cccam met zender op RTL HD want dat had ik nog niet uitgeprobeerd. Ga ik morgen of later doen. Zal berichten of het me lukt.

  5. Oh, daar zit mijn fout ik moet eerst via HD+ site activeren, omdat ik met een bestaand CI module werk. En dat lukt mij ook al niet.

    Mijn kaartnummer invoeren geeft een goed teken is dus oké.

    Met vervolgens invoeren van de pincode gaat het fout. Die kan ik niet vinden, kwijt of niet gekregen. Het zou op de verpakking moeten staan of het het wordt gemaild via e-mail. 

    Ik heb nu op een oplossing gevraagd bij ***** waar ik die kaart gekocht heb (via ******). Ik hoop op een oplossing van ****. Zodra ik het allemaal werkend heb zal ik het laten weten. Bedankt 

  6. 1 uur geleden, Mimisiku zei:

    Als je een Windows PC hebt kun je AnyDesk installeren (soort TeamViewer). Als je zorgt dat je satelliet ontvanger via het Windows thuisnetwerk benaderbaar is kan ik je wel verder helpen. Een nieuwe HD+ kaart hoef je niet apart te registreren….

    Maarre, waarom een HD+ kaart als je Duits niet super is? Wil je het leren of verbeteren?

    Een mooi aanbod daar moet ik me eerst even in verdiepen en uitvogelen wat dat is en hoe het werkt. Je hoort dan weer van mij.

    Ik kan een beetje Mavo Duits verstaan wel, praten niet. Vroeger keken we veel naar Duitsland, vandaar. Het is niet omdat ik het nodig heb (heb film abbon.) maar gewoon voor het uitproberen. Ik moet wat te doen hebben om mijn tijd vol te krijgen.,,,,,,Pensioen  

  7. Ook met de kaart er ingelaten een paar getest en geheel meer als 1 dag in mijn tv gelaten. RTL fta kan ik wel ontvangen dus ook dat is goed.

    Ik heb ook een VU+ second edition waar in de kaart ook niet werkt. Het zou moeten werken met een softcam en ik heb in OpenPli geprobeerd met een CC cam en Oscam software. Ook zou het kunnen met CI HD+ met VTi software maar dat wil ik liever niet doen omdat ik Openpli beter vind.

    Misschien moet ik die kaart HD05 via website aanmelden (of niet goed) maar mijn Duits is niet zo geweldig. 

    Nogmaals bedankt.

  8. @Mimisiku, bedankt voor je stappenplan hoe de module installeren. Nu weet ik zeker dat ik dat goed heb gedaan.

    Helaas ook na dit opgevolgd te hebben werkt het nog steeds niet. Wat ik ook doe hoelang ik ook wacht ik krijg steeds. Ihr CI+ Empfangsgerat wird authentifizeert.  

    Ik heb mijn TV 2x naar fabrieksinstellingen gezet de laatste keer dat ik dat deed heb ik bij landeninstellingen Duitsland gekozen. Had ik ergens gezien dat d

    je dat moest doen. 

    De HD+ CI Module heb ik zo'n 10 jaar geleden gekocht in Duitsland en was toen nog niet zo lang geleden uitgebracht. Ik had gekocht maar nog nooit gebruikt omdat mijn ontvanger ongeschikt was voor die HD+ module. Nu met mijn TV die dat wel kan dacht ik, laat ik het nu weer proberen en heb daarom een nieuwe kaart gekocht (HD05)

    Misschien is mijn common interface te oud en dat het daarom niet wordt herkent. Ook al staat tv op RTL HD.

     

    image.thumb.png.6fa36ce834909d09c67486a9e858c062.png

  9. Op 23-5-2018 om 10:16, Mimisiku zei:

    En zoals gezegd. OpenPli (wat je nu gebruikt) herkent/accepteert geen CI+.. Dus eerst VTI flashen. 

     

    Op 21-5-2018 om 21:40, Elwin zei:

    Een nieuwe HD+ kaart moet eerst geactiveerd worden...

    Ik heb net zo'n HD+ kaart en hoe moet je die dan activeren. Op de beschrijving staat dat die kaart automatisch wordt ingeschakeld. Bij mij niet.

    Ik heb een Philips 55pos9002/12 tv en kaart versie is HD 05. 

  10. Op 2-3-2018 om 09:41 zei luisteraar:

    Jou vraag is mag kpn een eigen ontvanger gebruiken antwoord JA

    2.vraag mag je een eigen ontvanger gebruiken antwoord JA. 

    Probleem eigen ontvanger werkt niet voor codeerde programma's. 

    Wachten tot een werkende ontvanger op markt komt. 

     

    Lijkt mij een vorm van koppelverkoop. Mag dat volgens de wet?

    NPO 1,2,3, NPO themazenders en ook regionale omroepen zijn via internet te ontvangen.

     

    Ik heb ook nog 2 vragen;

    Weet iemand een goede methode om de op zolder staande DAB+ en DVB-T antennes te koppelen zodat ik met één draad signaal heb in woonkamer?

    DAB* zenders hebben die een hogere bitrate dan internet radio?

     

  11. Misschien een tip: Kijk live en kosteloos naar NED1,2,3 en Regionaal via DVB-T. Neem daarbij een (relatief goedkoop) NL-ziet abonnement voor al die andere live RTL en SBS zenders. Daar kijk je waarschijnlijk toch al niet veel naar. Je kan dan live en ook achteraf veel programma's van al die zenders zonder reclame kijken. Als je daarnaast ook nog via de satelliet kan kijken heb je veel reclame vrije zenders voor ongestoord kijk genot.

     

    Ik zou graag zien dat er een APP komt voor NL-Ziet op mijn xtrend ontvanger.

  12. Een aantal jaren geleden kon ik met mijn AZbox uitzending gemist bekijken. Nu hebben de omroepen NPO, RTL4 en SBS6 een gezamelijke app waarmee je al hun uitzendingen kan bekijken en zelfs ook live tv.

    Mijn vraag: "Kan ik mijn mijn XTrend 10000 box op één of andere manier naar NLZIET kijken ? ". Via internet kon ik niets daarover vinden.

  13. Met de beschrijving van Jopiesat is het me gelukt spanning te krijgen op mijn active antenne. En,,, mijn DAB ontvangst werkt nu wel met de raamantenne. Althans bij mij in de buurt. 

     

    Bedankt iedereen die mij heeft willen helpen.Ik ben er weer wat wijzer door geworden.

    • Like 1
  14. Op het auto dak zit een gewone antenne die rechtstreeks met een normale DIN-plug is aangesloten. FM werkt perfect.

    Voor de andere antenne ingang hebben ze een mij onbekende raamantenne geplakt. Er zit een led in die het niet doet, geen stroom (gemeten).

    Merk autoradio is Alpine DCE-136 BT.

     

     

  15. Mijn DAB+ raamantenne blijkt een spanning nodig te hebben. Dit is door de monteur niet gedaan.Hij is er waarschijnlijk er van uit gegaan dat op de autoradio antenne ingang een uitgaande spanning zit.

    Hoe krijg ik op de DAB+ antenne op een eenvoudige manier spanning?

    Wanneer ik spanning heb op mijn actieve raam antenne verwacht ik voldoende ontvangstsignaal in Nederland te hebben op DAB+

     

    De antenne wordt met een SMB-plug op mijn radio aangesloten.

     

     

  16. Veel dank voor uw reactie. Als ik het goed begrijp raad u mij aan een extra buitenantenne op de auto te plaatsen. Er is gewoon geen andere mogelijkheid.

    Is het mogelijk dat ik voor mijn, af- en op-schroefbare antenne,  een andere schroefbare antenne te kopen en die te gaan gebruiken voor DAB+ en het het fm-dedeelte van mijn radio te laten vervallen?

  17. Ik heb spijt van mijn ALPINE DAB+ autoradio met plakantenne op de voorruit. Als er ontvangst is heb je veel zenders en mooie. Maar de zenders vallen hier in Twente en Salland steeds uit. Misschien moet ik een andere antenne aanschaffen?.

    Heeft iemand misschien een simpeler oplossing voor dit probleem?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...