Ga naar inhoud


grunt

Lid
  • Items

    71
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over grunt

  • Verjaardag 12/05/1966

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Remunj

Recente bezoekers van dit profiel

1565 profielweergaven

grunt's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Dank je! Helaas alleen verzending binnen CH.
  2. Dank je Sprietje (beetje laat wel waarvoor excuses...) Ik heb vier nieuwe losse LNB's gekocht (verse start, oud spul was wat aangetast door de tijd) en ga overmorgen de schotel uitrichten. Hij is in zijn geheel mee verhuisd dus met wat geluk staat alles nog in lijn. Ik ga me ook verdiepen in de signaalmeter om het meteen goed te doen. 13E wil ik niet missen, die 3º houder vindt ik nergens op voorraad, dus 10E laat ik varen.
  3. Sprietje, heel veel dank. Ik heb deze inmiddels besteld (de verhuizing is aanstaande). Ik sluit de twee kabels van deze gewoon op de 8/1 switch and dan verder zoals gewoonlijk, correct? M.a.w. de switch (en ontvanger) ziet de monoblock gewoon als twee losse LNB's en er is niets speciaals aan qua aansluiten? En dan kan ik 10E en 13E ontvangen.
  4. Wat staat er te gebeuren t.a.v. CI+ dan?
  5. Inverto Black Ultra (single). Geen obstakels tussen sat en schotel, vrij zicht. Ik heb net de LNB opnieuw afgesteld (met gebruikmaking van de signalmeter van de Vu Uno 4K), beter dan 87% SNR / 0 BER krijg ik hem niet. AGC is nog steeds 2%. Op dit moment is het beeld stabiel. SNR is 87% en BER 0 op 23.5E
  6. Sinds kort heb ik zonder dat er aan de installatie iets gewijzigd is dat sommige zenders op 23.5E van tijd tot tijd haperen. Er zittten echter ook genoeg zenders op die niet haperen en een ACG van 80-90% hebben. Van al die haperende zenders ziet de SNR er goed uit, maar is de ACG laag (1 tot 2%). Nou heb ik begrepen dat je het dan moet zoeken in slecht verbonden F-connectors. Ik heb de (kant-en-klaar) kabel van 23.5E al losgehaald en opnieuw verbonden, hier was niets raars te constateren, maar het hielp niet. Er zitten nog drie LNB's op en daarmee zijn verder geen problemen qua ontvangst, alleen 23.5E heeft ze. Vraag 1: slecht contact zou dat moeten betekenen dat alle zenders op die LNB een lage ACG zouden moeten hebben? Vraag 2: als het niet de kabels of f-connectors zijn, kan het dan aan de uitlijning van de schotel of de LNB liggen? Kan de LNB 'verslijten'? Alvast dank.
  7. Na een aantal jaren zonder (Wavefield/frontier T90) wil ik toch weer een schotel om zoveel mogelijk HD FTA 'erbij' te kijken (naast KPN IPTV). Ik heb we weer wat ingelezen en ben van plan het volgende aan te schaffen en aan te sluiten op mijn nieuwe LG OLED65C7V TV (die Diseqc tot 1.2 ondersteund). Opnemen doen we nooit, vandaar single LNB's. Cahors Visiosat Big Bisat EMP Centauri S8/1PCP-W2 Diseqc (tips voor iets anders / beters?) Alps Single LNB acht stuks (denk dat die te groot zijn voor onderstaande posities, dus graag advies welke te nemen voor die drie) Gewenste satellieten (LNB positie): Astra 2 28,2E (16,58˚) Astra 3B 23,5E (11,47˚) Astra 1 19,2E (6,78˚) Eutelsat 16A 16E (3,8˚) Hotbird 13E (0˚) dus deze in het midden van de rail? Eutelsat 9A 9E (-4,38˚) Astra 4A 4,8E (-8,98˚) Eutelsat 5W 5W (-19,7˚) p.s.: hoe moet ik die "min" interpreteren hierboven? Klok mee / tegen klok in? Ik wil graag HD en UHD FTA ontvangen, Engels, Duits Frans of anders met Engelse of Duitse ondertiteling. Indien jullie betere sat-suggesties hebben hoor ik dat zeer graag! (UHD, films, krimi, reis, koken, docu's, series, nieuws) Lokatie: Roermond Elevatie: 31,02 Azimut: 171,04 Heb ik me goed voorbereid, of zie ik iets over het hoofd? Beste coax, connectors, etc? Alvast dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...