Ga naar inhoud


wiljo

Lid
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door wiljo

  1. Op 25-3-2023 om 21:01, Windhoos zei:

    Hallo allen,

    ik ben opzoek naar een groter type schotel. Het liefst één van 120- of 150- cm.

    Mag met of zonder LNB zijn.

    Omgeving Zwolle.

    Qhallo heb Channelmaster 120 cm woon in Deventer 

  2. 4 uren geleden, Alex1970 zei:


    Ja. En ook de East beam (Perzische zenders), die heb ik slechts 3-4 dB signaal.
    afbeelding.png.8151c07e40d5a05dc8d25704e1c56202.png

    De transponders van Big Bang TV (12226V, 12341V en 12380V), zijn wat lastiger (vanwege lagere FEC), maar toch gecodeerd.
    Op onderstaande promo na:
    afbeelding.png.19dc65bb61c061b4e9a97da71db0b6a7.png

    Overigens, de TürkmenAlem/MonacoSat zit op 52.0°E, op 52.5°E zit Al-Yah 1, die gebruikt alleen MENA en East beam en is hier niet te ontvangen.

    Ja je hebt gelijk Turkmen Alem -Monaco.sat is inderdaad 52 oost!  Dank voor jouw reactie Mvg Wiljo

  3. 3 minuten geleden, Alex1970 zei:

    Ik denk dat dat wel moet lukken. Ik heb zelf ontvangst met een SAB schotel van hoog 97cm, maar achter een geopend raam (dicht laat geen enkel signaal door), de schotel zal zeker de helft tot driekwart afgedekt zijn en toch heb ik nog 10dB signaal.

    Dank Alex , jij hebt signaal in jouw specifieke situatie van de sat 52.5 oost? Freq 12303 V symbr 27500?  Alvast dank voor jouw reactie

  4. Loek jij ook al helaas sinds december 2019 heb ik hetzelfde, mag vd woningbouwvereniging niet meer het dak op, heb ooit in 2004 keurig toestemming gevraagd en gekregen, maar rigoreus nee het mag niet meer, hobby voorbij.

     

    Gr Wiljo

  5. 32 minuten geleden zei Jürgen:

    Nu vond of vind ik G.B.J. Hilterman toch wel van een ander kaliber dan Derksen en dan bedoel ik dat positief ten gunste van Hilterman...

     

    De toestand in de wereld met gbj, dat was zo'n beetje de here jezus van rechts Nederland, Johan Derksen geeft zijn mening zonder politiek correct te zijn, is overigens ook rechts. GBJH was politiek correct  rechts AVRO.

  6. 4 uur geleden zei tompouce:

    AZ/EL mount, fixed (needs to be  refurbished );  desintalled but all pieces completed !  a little hole in the back (support bracket)

    Roofmount with galvan. steel  :Tube inside, diam 114 mm.

    Weight  total : +/- 300 kgs

    Don't hesitate to contact me if really interested.

    To take away, thks.

     

    450 euros

    CM180.jpg

    Hello Do you have foto's from the backsite of the  Channelmaster.

     

    Thanks Wiljo

  7. 2 uur geleden zei Eduard07:

    IK weet niet hoe "voortreffelijk" jouw ontvangst is, maar toen ik deze schotel verving door een 80cm Fuba met rail, gingen de stabiliteit en signaalkwaliteit met sprongen vooruit. Met name de weersinvloeden hebben nu veel minder invloed: dus minder snel uitval bij zwaardere regenbuien.  

     bijv. ard 16 dB, Bbc 14dB, hotbird  bijv rai uno 14 dB, 1+1  (4.8 oost) zender Oekraiëne/Russicsh 8 dB, W9 Suisse (9 oost) 10,7 dB, Fransat info( 5 west) 8,6 dB

    bij bewolkt weer. natuurlijk krijg je met noodweer beelduitval maar met normale regen geen beelduitval. dus voor mij voortreffelijk!!.

    • Like 1
  8. 54 minuten geleden zei Eduard07:

    Dat mag zo zijn, @Mojo, maar in principe ben ik het uit eigen ervaring wel eens met Sprietjes constatering. Het is behelpen op een schotel is in principe voor slechts 2 lnb's geschikt is ("Bisat") , maar uit commercieel oogpunt klemmen kreeg voor 3 of 4 lnb's. Ik heb dit soort kunststof schotels zien bezwijken, scheurend door het gewicht aan 4 lnb's. 

     

    De hoogte van de schotel blijft wat hij is, waardoor hij net zo (on)geschikt is voor satellietontvangst als de 45 cm Multytenne voor een beetje stabiele ontvangst. De lnb's aan de buitenkant hebben het nog moeilijker.Het is echt loepzuiver uitrichten geblazen.

     

    Beter een mooie 80 cm schotel met een (eventueel universele) rail. Nee, ik heb zelf geen goede ervaringen met deze schotel.

     

    Maar goed, soms is dit misschien de enige geschikte oplossing.

    Sinds 2004 heb ik een bisat visiosat in eerste instantie met een beugel voor astra 19/28.2 oost en hotbird 13 oost, na een paar jaar een beugel gekocht met als extra satelliet 23.5 oost. Het was lastig om het goed uit te richten uiteindelijk wel gelukt, maar om 4 lnbs aan deze schotel te hangen is wel wat zwaar. Ik heb er voor gekozen om zelf een beugel te maken met zijsteunen om het geheel goed degelijk stevig te maken en het voordeel daarvan is dat ik naast de 19/23.5/28.2 oost en hotbird 13 oost 9 oost en 4.8 oost als satellietontvangst er extra bij kan ontvangen. en de ontvangst met deze schotel is wat mij betreft voortreffelijk!!.

    • Like 1
    • Bedankt 1
  9. Nils,

     

    Vreemd dat je überhaupt niet reageert op mijn laatste bericht, we zouden een afspraak maken om de spullen die ik van jouw zou kopen op te komen halen en te betalen.

    Zou vandaag vrijdag 19 april zoals ik aangaf in de PM een afspraak willen maken, vanaf dat moment kan ik jouw via PM niet meer bereiken.

    En als het jouw niet uitkomt kun je het gewoon laten weten, in een kort bericht, dat het jouw niet schikt en dan eventueel een datum noemen wanneer ik wel de spullen kan halen en betalen. Maar je reageert dus niet, heel vreemde gang van zaken.

     

    Wiljo

×
×
  • Nieuwe aanmaken...