Ga naar inhoud


oliver

Lid
  • Items

    197
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door oliver

  1. 10 minutes ago, Penthe said:

    Ik ziet elke week wel een aantal internet paginas hier voorbij komen die uitleggen hoe je met Kodi illegaal kunt kijken en wat je er voor moet installeren aan plugins, gratis Nederlandse zenders of de Spaanse of de Engelse Sky zenders name it. Dus ik begrijp 100% dat men Kodi als een doorn in het oog ziet, en dat is beslit niet offtopic. Jij vraagt namelijk om een linkje om met je eigen betaalde abo via Kodi te kunnen kijken, anderen doen dat ook maar geven hun prive linkje met login en pw door zodat anderen ook kunnen kijken en dat is nu juist het probleem.

     

    Jou intentie kan goed zijn maar die van een willekeurig ander persoon weer niet, dit is niet te controleren dus...................

    Nee okee, tuurlijk snap ik het ook wel

     

    maar aan de andere kant, men moet het leven onterecht en uninformed laten regeren door angst :) want dit kan je heel snel breeder trekken 'android is evil want je kan er kodi op installeren' 'windows kan is slecht omdat je er torrent clients op kan installeren' zo kan je natuurlijk alles in de angst hoek gooien, nietwaar.

     

    Als het aan die knakkers lag zouden ze dat ook wel doen, gezien het feit dat b.v. CanalDigitaal zo lang op zich heeft laten wachten met hun apps (pc/tablet/phone etc) is niet zozeer technisch, maar dat ze toch liever hebben dat je met hun dicht getimmerde kastje gaat kijken. Ze konden natuurlijk gewoon weg niet achter blijven. Beetje het hele mp3 verhaal toen der tijd 'je moet cd's blijven komen, downloaden is niet goed' en nu wordt er een extensie daarvan alleen nog maar toegepast op audio en video gebied, streaming. Kopen mensen nog CD's of downloaden ze nog mp3's? denk dat dat helemaal voorbij is, maar het gross heeft wel een spotify of wat dan ook tegenwoordig populair is.

  2. 20 minutes ago, Mimisiku said:

    Er is wel interesse, maar de moeite en rekenkracht die ervoor nodig is hebben het grensnut verlegd. Het duurt in principe langer om het te kraken dan dat het systeem in gebruik zou zijn. Dan nog de peperdure apparatuur die nodig is om in de smartcard te 'kijken' naar de datastroom. Op YouTube zijn hele interessante filmpjes te zien.

     

    De encryptiesleutel 'sloop' je niet even uit een apparaat. Deel van de encryptie is de HW koppeling/pairing. Die is uniek voor ieder apparaat... Je moet dus echt het volledige algoritme weten...

    Er zijn 2 verschillende dingen die we niet door elkaar moeten halen hier natuurlijk, 'kraken' is vaak om het illegale kijken mogelijk maken. Ofwel met een legetieme (open) versie van het algorithme, maar zonder de sleutels. Met het kraken probeert met dus of zonder sleutel, danwel een onbekende sleutel te achterhalen. Een beetje net als https proberen te sniffen, zonder public key kun je de messages gewoon echt niet achterhalen. DAT is natuurlijk super complex en reken technisch enorm lastig. Net als dat RSA met 256bit key de komende decenia niet gekraakt zal worden. Maar als je de key wel hebt, tja, dan is coderen vrij eenvoudig (reken technisch). Volgens mij is dat waar die filmpjes met name over gaan.

    (en om dan weer even full-circle te komen, het 'kraken' van het geheel om zonder keys te decoderen, is inderdaad NIET wat ik bedoelde, ik had het om met legetime sleutels te decoderen :) )

     

    wat betreft het eruit slopen, dat is maar net hoe graag je het wil. Een chip "decappen' kost je zo'n 400 euro tegenwoordig in NL, en dan krijg je Hi-res pictures. Vaak leuk voor failure anaylise. Maar als deze foto's nauwkeurig genoeg zijn, zou je (in theorie) de sleutel kunnen achterhalen. Maar dit is net zoiets als een 'public' key, elk apparaat krijg zijn eigen unique key van de "CI+" organisatie. Als je erop doelt dat je het algorithme moet kennen om je eigen key te generen, ja uiteraard, maar dat is niet het probleem, daar kan je nog vrij makkelijk achter komen, waar de crux hem in zit, is dat je ook de private key nodig hebt om de public key van af te leiden. E.g. de private key zit in een diepe kluis bij de CI+ organisatie. Ja kan dan wel je eigen key genereren, maar als die niet afgeleid is van de master private key, kan je er nog niets mee (even kort door de bocht).

     

    Dit is natuurlijk min of meer wat er met HDCP gebeurd is, hier heb je namelijk niet alleen de unike 'public' key nodig, maar om een stream te 're-encrypten (b.v. een HDMI repeater/splitter of een dvd speler oid) moet ook de private key gebruikt worden, en die was gelekt :)

  3. 26 minutes ago, Penthe said:

    Je gebruikt Kodi daar schrikken de providers al van, Kodi mag in hun ogen daarom ook direct van de markt af dat hebben ze ook al in Spanje geprobeerd maar aangezien Kodi een schil is gaat dat natuurlijk niet lukken dus wordt nu online alles wat met Kodi te maken heeft geblokkeerd bij elke Internet provider.

    das eigenlijk best triest, want Kodi heeft niets met waar ze 'bang' voor zijn te maken.

     

    Ik snap natuurlijk wel wat waar hun wel bang voor zijn, dat zijn van die 'kodi distributies' (popcorn hour is er mss een van? geen idee hou dat niet zo bij) waar bij bepaalde plugins in zitten, en daar zijn ze natuurlijk bang voor.

     

    Kodi anzich is gewoon een hele prettige media center applicatie.

     

    Maar nu gaan we wel heel erg ver off-topic :D

  4. 3 hours ago, Mimisiku said:

    Dat de basisbegrippen openbaar zijn is bekend, maar je gaat echt geen sourcecode vinden van Nagra CAK7 of een tunneled Seca of zelfs NDS. Je probeert je gelijk te halen, maar je argumenten kloppen niet. SKY NDS b.v. is echt niet 'open' maar alleen via Cardservers beschikbaar (nog). Met bijvoorbeeld hun HW Pairing wordt het delen van SKY al onmogelijk (V14, V15) de V13 vooralsnog nog wel....

    Al die nieuwe algorithmes? Nee dat verwacht ik ook niet, OSCam doet de oudere algorithme's prima :) dus daar is waar mijn "gelijk halen" vandaan komt. De nieuwe algorithme's, ik denk dat dit een beetje een verloren gebied is, er is geen interesse meer. Er is geen noodzaak meer. "Vroeger" was DVB-* de manier om TV te kijken, maar de meesten doen tegenwoordig Netflix, youtube, piratebay des noods. TV is 'uit de mode' in de circles die vroeger zich zouden bijten in die algorithme's. Er is gewoon weg geen interesse meer denk ik zo.

     

    Even los van dit, wat het probleem is met CI+, was volgens mij heel simpel, dat de encryptie sleutels niet verleend/verkocht/gebruikt konden worden door open source geallieerde implementaties. Denk b.v aan 'digital devices' e.d. "The powers that be" geven geen keys uit, dus deze makers van hardware, kunnen dus ook geen 'legetieme' implementatie bouwen. Denk niet dat ze veel producten zouden verkopen met 'maar je moet wel ff je encryptie sleutel slopen uit een ander apparaat.

  5. 4 hours ago, ceesv said:

    Ik denk dat jouw apparaat, een headend server de reden is dat het nooit open source zal worden.

     

    Maar je eigen tv of computer geeft bij Canaldigitaal wel beeld, naar mijn mening kan je dus wel een eigen apparaat naar keuze gebruiken.

    Die snap ik niet helemaal, omdat je zegt dat je het niet mag 'delen/splitsen' over meerdere viewers? Dat staat daar denk ik helemaal los van, wat betreft encryptie techniek. Wat betreft de stelligheid van de content providers, absoluut. Niet zozeer het open-source gehalte, maar meer het 'wij willen bepalen hoe vaak etc je iets kijkt'

     

    Mijn eigen tv/computer geeft beeld met DVB-S, dus voorlopig vind ik het prima; maar ik was benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft IPTV, om eventueel over te stappen naar Freedom waar ze IPTV (only) van canal digitaal aan bieden. Maar naar de inzichten van dit topic, voorlopig zeker niet :) En heb al helemaal geen behoefde aan die ellendige kastjes van alle providers (amino etc etc). Voelt beetje als terug gaan naar de steen-tijd :)

  6. 2 hours ago, Mimisiku said:

    De encryptie technologie die de contentaanbieder wenst te gebruiken zal uiteraard NOOIT in een 'open' box beschikbaar zijn. Dat mag uitsluitend in licentie worden gebruikt en daaran zitten dikke NDA's aan vast. 'Open' boxen krijgen van de contentaanbieder nooit een licentie ook al zouden de imagemakers bereid zijn om die dikke kosten te betalen..

    Dat is natuurlijk dikke onzin :D Dat dit vooralsnog nu vaak gebeurd is waar, maar de 'beste' encryptie algorithmes zijn gewoon harstike openbaar en open-source. Denk aan RSA om maar even iets te noemen. De encryptie technologie die gebruikt wordt voor video, is geoptimaliseerd voor laag CPU verbruik, met name op de boxes en dus "makkelijk" te kraken, dan wel geoptimaliseerd voor gecomprimeerde video (even heel erg kort door de bocht). Dat het 'nooit in een open box' beschikbaar zal komen heeft daar nix mee te maken. Een codec is gewoon een codec. Niet zo heel bijzonder.

     

    Maar het blijft natuurlijk een appart eigenzinnig wereldje, dat TV wereldje, waar ze wat dingen betreft nog in 1970 zijn blijven hangen 😛

  7. 27 minutes ago, Mimisiku said:

    Interssante insteek. Denk alleen niet dat de ACM hier iets in te zeggen heeft. Het intellectuele eigendom mag een bedrijf ten alle tijde beschermen. Toegang tot internet is een ander verhaal: die specs zijn publiekelijk bekend en iedere fabrikant kan/mag daar iets omheen bouwen. Het zou ook een beetje raar zijn om b.v. een autofabrikant te vertellen hoe hij zijn auto moet maken..

    Er spelen een aantal zaken: de maker(s) van de content moeten betaald worden en zijn auteursrechtelijk beschermd. De contentaanbieder mag via een contract deze content aanbieden (uiteraard tegen betaling aan..). Meestal zit daar ook een regiobeperking aan vast omdat de contractkosten zijn gebaseerd op een x-aantal leden.. Alle partijen moeten betaald worden. Het dan ook de contentaanbieder!! die de versleutelingseisen stelt en niet de provider! Zonder beveiliging (of gekraakt) lopen de contentaanbieders hun geld mis.. Of die hoogte van de betaling die de contentaanbieder eist reëel is laat ik hier volledig buiten beschouwing.

    Ja maar ze kunnen hun content toch gewoon blijven beveiligen? Even los van het 'HDCP'/CI+ verhaal, een stream kan volledig ge-encrypt zijn, regio-blocked etc, maar wel gewoon met je eigen apparatuur te bekijken. Daar houd weinig je in tegen. Volgens mij is dat zelfs geen probleem met oog op HDCP en CI+ (waarbij CI+ wat raare kronkels in de licenties heeft zitten, maar laten we die discussie achterwege). HDCP (wat natuurlijk nergens op slaat) is tegenwoordig ook 'gewoon' open-source dank zei intel, dus ook dit, hoeft je niet tegen te houden.

     

    Maar goed, wat betreft het ACM, als IPTV door blijft groeien dan wordt het een 'gemeen goed'. Het internet is zo open omdat het als 'nutsbedrijf' gezien wordt. Ik denk dat ik je enig sinds gelijk moet geven in de zin van dat het 'te diep' in de huiskamer zit. Bovendien hebben we vooralsnog nog steeds last van dichtetimmerde 'horizon' boxen. Baby steps 😛

     

    Zolang ik met DVB-T/DVB-C/DVB-S 'makkelijk' televisie kan ontvangen vind ik het wel prima, er is toch weinig zinnigs op TV ;)

  8. 35 minutes ago, Tonskidutch said:

    ja het zou allemaal mooi zijn als er eigen apparatuur gebruikt kan worden en die regioblokkades opgeheven worden

    maar zo is het niet

    helaas

    Zit er een regio blokade op de 'App'? dat wist ik niet, maar die regio blokkades zijn over het algemeen IP gebaseerd, dus ook dat hou je niet tegen om je IPTV stream 'gewoon' aan te bieden. Maar zoals gezegd, IPTV wordt steeds meer ingeburgerd en de ACM komt hopelijk daar straks eens bij op de stoep :)

  9. 15 hours ago, ceesv said:

    Ik zal het misschien verkeerd opvatten, maar voor de duidelijkheid, op dit forum zijn illegale zaken niet bespreekbaar.

    Yes, je vat het inderdaad verkeerd op :)

     

    Mijn vraag was dan ook, 'weet iemand de gegevens voor de CanalDigitaal IPTV om met 'een willekeurige' client te connecten'. Daar zou niets illegaals aan moeten zitten, maar het is ook helemaal niet zo triviaal blijkt uit deze antwoorden.

     

    Wat mij enigszins ook triggerde was het verhaal dat de ACM heeft 'gewonnen' wat betreft eigen modem keuze en de KPN dus hun gegevens (net als XS4all dat al jaren deed) openbaar heeft gemaakt. Dat dit soort 'kastjes' nog toegestaan wordt is straks misschien ook gewoon maar een kwestie van tijd, hopelijk komt het ACM langs en gaat toegang afdwingen (voor betalende klanten natuurlijk)

  10. 8 minutes ago, ceesv said:

    Je neemt je computer, windows in mijn geval, download de Canaldigitaal software en voert je eigen password en username in.

    En je hebt beeld.

     

    Op mijn LG tv kijk ik via satelliet, en wanneer ik daar beelduitval heb val ik terug op de Canaldigitaal iptv verbinding op die LG tv.

    Niets geen verplicht aanschaffen van een bepaald kastje.

    Netflix, idem

    Dus wat is het probleem?

    Ah, nee okee, dat bedoel je; het ging over het 'illegaal IPTV kijken met je eigen credentials'.

     

    Waar ik op zoek naar ben is mijn eigen software gebruiken, voer miijn username/password in en heb beeld ;) en daar heb je de IPTV gegevens voor nodig zoals server IP, etc etc. Maar ik het zal waarschijnlijk dus iets complexer zijn dat enkel dat :)

     

  11. 8 hours ago, Penthe said:

    Ik beschuldig niemand dat maak jij er van, ik zei alleen dat hij een dergelijke link wel gehad zou hebben als dat legaal is. En gaf daar een reden bij. Dat jij dat verkeerd opvat en leest is jou probleem.

     

    Dat ook maar sinds kort, de Canal Digitaal app is er net een maand voor kastjes met Android TV zoals de Shield en Mi Box. En ik moet zeggen dat het redelijk werkt soms doen bepaalde zenders het ineens niet meer en alle andere wel en dan moet je weer terug schakelen naar satelliet om de online uitgevallen zender alsnog te kunnen bekijken. Dat zal in de toekomst wel opgelost worden denk ik want voor de rest werkt de app goed.

    Dat de app er 'pas sinds kort' is is natuurlijk niet waar, want het werd mij al bijna een jaar geleden aangeboden.

     

    Maar er is natuurlijk niets illegaals aan om betaalde content op mijn manier te bekijken. Ik betaal er toch voor? Stel, er is een open-source implementatie van dat algoritme, waar ik mijn eigen encryptie sleutels (mijn username/password b.v.) invoer, dan is daar _helemaal niets_ illegaals aan. Dat CanalDigitaal dit misschien liever niet heeft, kan natuurlijk. Dat ze het niet willen omdat ze niet willen dat hun algoritme "gekraakt" wordt, snap ik ook (maar eigenlijk niet, want bij een goed algoritme moet dat je zorg niet zijn).

     

    In ieder geval, is het niet de bedoeling iets illegaals te doen, en dat ik als viewer 'kodi' gebruik maakt natuurlijk geen zak uit voor de vraag :) Tevens 'een IPTV viewer is een IPTV viewer' of dat nu kodi is of iets anders.

     

    Tot slot, dat ze hun content beveiligen is absoluut helemaal terecht en begrijpelijk. Ze willen het natuurlijk niet weg geven door het publiekelijk op het internet te broadcasten, zou gek zijn. Bijna zeggen 'ssh is verboden, iedereen moet maar met telnet gaan werken' :)

    13 hours ago, ceesv said:

    Boj Canaldigitaal kan je met iptv je eigen kastjes gebruiken, op mijn telefoon en computer staat de cd app.

    Waar staat de afkorting Boj? Bring own joy? 😛 maar wat bedoel je met 'eigen IPTV kastje'? want dat is misschien ook het geen waar ik op zoek naar ben, tenzij je doelt op de CD app; die probeer ik net te vermeiden :)

     

    Al met al, dank voor de input so far :)

  12. Nou, we hebben natuurlijk 'Apps' for smart TV's en apps for android. Apps for Android zijn natuurlijk 'vrij gemakkelijk' te decompilen. Maar het is wel weer duidelijk dat we hier nog ver in te gaan hebben. De codering is natuurlijk een kwestie van tijd, als je met je username/password/token oid (even dumbed down) decodeerd in de App, kan dat ook met gewoon een decodeer algorithme.

     

    Wat betreft kijken via Sat, die ontvang ik op mijn oranje kaart die in mn TVHeadend zit; vervolgens een paar Kodi's die daar mee verbinden ;)

  13. IPTV wordt soms heel geheimzinnig over gedaan. Je mag eigenlijk niets weten, en je behoort maar de APP oid te gebruiken van de leverancier.

     

    Nu wil het zo zijn dat wij binnen kort internet van Freedom.nl willen gaan afnemen en misschien ook televisie (we hebben nu al CanalDigitaal sateliet). Om te onderzoeken wat allemaal mogelijk is, wil ik hier mij alvast in verdiepen, immers, met een sat abo krijg je ook IPTV van CanalDigitaal.

     

    Graag wil ik IPTV kijken met een apperaat naar MIJN keuze. In dit geval, mijn TVHeadend server, maar dat staat er even los van.


    Waar ik nu op zoek naar ben, zijn de IPTV gegevens. Hoe kan ik streamen bij CanalDigitaal. Ik ben een betalende gebruiker, heb gewoon gebruikers naam en wachtwoord, dus waarom niet. Met zou natuurlijk de Apps kunnen uit pluizen (de data is er immers), maar misschien is dit reeds ergens gedocumenteerd.

     

    Als ik naar deze info zoek, kom ik alleen bar weinig tegen ... :(

     

    Dus kan iemand mij in de juiste richting sturen? Ik heb bij Freedom zelf al na gevraagd, maar daar krijg ik niet meer dan ' we hebben afgesproken de privacy te borgen' ... maar ja, ze zijn ook maar een hele kleine reseller partij.

  14. 20 hours ago, moonchild said:

    Worden je tuners door crazycat/crazyscan ondersteund? Dan kun je meer preciese waardes zien en tevens een constelation scan maken.

    Het gaat om een Linux server, dus crazycat gaat niet lukken, maar ik heb vrij preciese waardes.

     

    Maar het verbaast me dat de SNR en singal strenght so onafhankelijk van elkaar kunnen zijn, ik weet natuurlijk dat het verschillende dingen zijn, maar je zou verwachten als je een sterk signaal hebt, je ook 'makkelijker' een hogere SNR ...

     

    Eens binnen kort met de schotel spelen :)

  15. Beste allemaal,

     

    We hebben hier wat problemen met regelmatig af en toe heel kort wat blokjes. Met name op NPO1 tijdens het Journaal. Na wat onderzoek viel me op dat de SNR enorm laag is, 23 - 27%. Gelukkig is de BER wel 0, al verwacht ik dat als er een korte hapering is, er vast wat errors waren. De signal strength is echter wel okee op 80%. Door de lage SNR krijg ik op de Astra 1 eigenlijk bijna niets ontvangen ...

     

    Wat info van de setup, het gaat om een Triax 88 met een 4 LNB's (Astra 1, 2, 3 en hotbird); de twin inverto black's ultra's naar 2 4 kanaals diseq switches met 2x een meter of 10 hirschman kabel die naar een digital devices dualflex als ontvanger gaat.

     

    Wat ook op valt, dat de SNR even 'slecht' is op beide tuners, wat naar mijn idee dan eigenlijk de hardware uitsluit. Als het de connectors of kabels of diseqs was geweest, was het natuurlijk goed op een van de tuners.

     

    De vorige keer dat ik de schotel ging uit richten moet ik wel bekennen dat ik met name naar een zo hoog mogelijke signal strength heb gezocht, maar heeft het zin om opnieuw de ladder op te gaan om opnieuw uit te richten? Of zijn er andere factoren waar nog naar kan kijken? Toch iets kapot?

  16. 7 uur geleden zei zeeteefje:

    Tsja, dan heb je een niet-standaard configuratie als oscam server en moet nog verder gekeken worden hoe de emm's naar je Oscam server gestuurd worden, met welk protocol en hoe geconfigureerd. Je kan de server wel goed zetten, maar als de clients geen s-emm's doorsturen gebeurt er nog weinig qua updates.

    Uiteraard. Maar niet-standaard? Niet standaard voor STB receivers :D

     

    Anyway, de EMM's komen natuurlijk gewoon binnen, want ik kan een kaart updaten na een heractivatie via de website. Nu is de vraag, welke EMM's mis ik dan toch. Er wordt over het algemeen in dit draadje gesproken over shared-emms die hier voor verantwoordelijk zijn, echter heb ik deze gewoon aan. Vervolgens melde iemand anders dat global emm's vrolijk geblokkeerd worden, dit moet ik nog bevestigen, heb ze nu iig open staan.

     

    TVHeadend zegt hier vrij weinig specific over. EMM aan/uit EMM vanaf 1 kanaal per keer.

     

    Trouwens, volgens mij moet ik dit natuurlijk terug herkennen in de EMM overview:

    image.png.c508f9233fe7d2b5529b1446c134cb49.png

    natuurlijk is die recent gereset, dus staat nu niets, maar de skipped zijn neem ik oninteressante voor mij, ik blijf het in de gaten houden.

  17. 18 uur geleden zei beeheap:

     

    ecmunique > klik op de naam van het veld en je komt in de OSCam Wiki waarin staat:

    image.png.4281a89aff6232b3bfb30ede5d7ee192.png

     

    De cooldown parameter is ook zo in de OSCam Wiki te vinden.

     

    DVBAPI is alleen voor het apparaat via welke je TV kijkt. Waar kijk jij dan TV mee? Met een deco met OSCam erop neem ik aan? Dan zet je in het veld AU in de dvbapi user de naam van de reader op je linux pctje, in jouw geval dus Easymouse. (In de Wiki staat: don't use au = 1, use au = [label of reader] dit omdat met 1 de data naar alle readers gestuurd wordt)

    nee jo, ik kijk met Kodi op een rasp-pi, htpc en een paar desktops (libre-elec, osmc, debian en ubuntu)

     

    Heb geen sat receiver, enkel een digital devices/linux4media DVB-S2 tuner met TV-Headend en dus oscam. Vandaar, die dvbapi is helemaal niet van belang. TV-Headend stuurt de updates naar oscam. Gezien het dus een 1:1 situatie is, is au=1 of de specifieke reader ook genoeg.

  18. 1 uur geleden zei beeheap:

     

    Tja, dat zeg je nu maar als je aageeft "Hier is je oscam.server maar dan aangepast", dan ga je hem toch niet aanpassen met verkeerde waardes? Behalve de ecmwhitelist en ecmheaderwhitelist is de read_nagra parameter niet van toepassing op de CD kaart, en srvidholdtime is in ms dus zou 2000 moeten zijn i.p.v. 2. Kunnen natuurlijk ook allemaal weggelaten worden...

     

    Ik ben eigenlijk nog niet 'de perfecte canal digitaal' oscam.server config tegen gekomen (te weinig gezocht recentelijk?), toen ik ermee begon 5 jaar terug, vond je wel hier en daar wat; maar het lijkt dat er maar weinig goeie voorbeelden te vinden waren ...

  19. 6 uur geleden zei zeeteefje:

    de emmcache waarde 1,1,1,15 is ongeldig. De laatste waarde (STB EMM) kan alleen 0 of 1 zijn en geen 15.   Vermoedelijk was de bedoeling om die waarde op 1,1,15,0 te hebben staan. Geen idee wat de invloed is, maar ik zou het maar corrigeren.

    Ik blokkeer overigens al jaren de global emm's en daarmee komen de maandelijkse updates keurig binnen.

    Nice catch, al zal die van 15 -> 1 maken oid, zelfs bij een bitwise is bit 1 gezet, maar iid 0, omdat die STB-EMM voor mij totaal nutteloos is. IIg hebelemaal gelijk, het was 1,1,15,0 wat ik bedoeld had :)

     

    Vreemd, nou, ik heb nu dus global EMM's open, unknown EMM's blocked. Dus ga het over enkele weken zien of er verschil is...

    5 uur geleden zei Codx:

     

    Het nut is om aanvragen die afwijkingen vertonen er uit te filteren zodat deze niet de kaart kunnen bereiken, voor de anti-cs telt immers elke aanvraag mee.

    Dus je adviseert eigenlijk om:

     

    ecmwhitelist = 0100@00006A:64

    ecmheaderwhitelist = 0100@00006A:800061006A00075C00,800061006A01075C00,803061006A00075C00,803061006A01075C00,810061006A00075C00,810061006A01075C00,813061006A00075C00,813061006A01075C00

     

    toch te plaatsen?

  20. 9 uur geleden zei Alex1970:

    Verschil bij mij:

    mhz                           = 534

    blockemm-unknown = 1

    ecmunique                     = 1
    cooldown                      = 30,600

     

    Daarnaast heb ik in het bestand oscam.ratelimit de SID's staan die afwijken van ratelimitecm = 4.

     

    Heb er ook nog een boxkey in staan (die dus hier op het forum niet vermeld mag worden), maar of deze nog gebruikt wordt en voor welke zenders en of dit dan nog klopt weet ik niet.

     

    In oscam.dvbapi staat

    M: 1817 0100:00006A

    Zodat zenders die alleen nog in Nagravision gecodeerd zijn ev. ook nog gedecodeerd worden (werkt op UP Network op 12129 V).

     

    Wat nou de juiste configuratie is vraag ik me ook nog steeds af. (Wie weet het wel?). EMM's komen in ieder geval wel op de kaart (hiervoor moet je overigens ook bij de dvbapi user en in oscam.config de juiste instellingen hebben).

    De MHz is sterk afhankelijk van je reader, volgens mij is het wel zo hoger is sneller zappen, MITS je kaart en reader het beide aan kunnen, worst case, is het een form van overclocken :)

    Hij meld ook 'max is 5MHz, maar lijkt nu de 5.34 ook wel te slikken, eens kijken of ik het merk tijdens het zappen'

     

    de unkown blocken lijkt me erg verstandig, gezien het 'unknown' is, nu ik ze beide toe laat, update mn kaart automatisch, dus de global EMM's is de truuk? Ik heb iig nu de unknowns uitgezet, we zullen zien.

     

    De ecmunique is een vinkje naast de ratelimit, geen ideee waarvoor, maar volgens de handleiding zou het wel eens ervoor kunnen zorgen om net iets meer ecm's erdoor te kunnen pushen.

     

    De cooldown viel me op dat oscam bij het starten ook over aan het klagen was, 0, 0 is unlimited, dus heb deze maar aangezet.

     

    Verder weet ik niet of DVBAPI (heb een USB/serial reader voor TVHeadend) gebruikt wordt, dus het is een handige truuk voor extra zender :) of ik er ooit naar ga kijken ...

     

    9 uur geleden zei beeheap:

    Waarom een externe smartcard reader? En er staan nogal wat overbodige parameters in.

     

    Updaten van de kaart gaat via een user (meestal de user dvbapiau, dvbapi_local of hoe die ook moge heten) via het dvbapi protocol, of een externe user. In die user dient in het veld AU de naam van de reader of 1 ingevuld te worden. Je kunt controleren of het werkt door in de WebIf te kijken of er zowel bij die user en de kaart 'active' staat in de kolom AU.

    image.png.c52435d496afc8d062d3cb1b94e95e79.png

    image.png.11ef7c27702bb22a210f3e51f536aeec.png

    omdat ik een linux pctje heb met tvheadend erop, geen echte sat receiver, dus DVBAPI kan bij mij helemaal niet :) Overigens staat bij de wat oudere 'ON' ipv ACTIVE, maar zal wel hetzelfde zijn :)

  21. Met de geblocked emms comment heb ik dus nu de globals en unkown unblocked; dus we zien of dat gaat werken. ter volledigheid mijn huidige [reader] sectie:

    [reader]
    label                         = Easymouse
    description                   = CanalDigitaalOrange
    enable                        = 1
    protocol                      = mouse
    device                        = /dev/ttyUSB0
    key                           = 
    password                      = 
    pincode                       = none
    readnano                      = 
    services                      = 
    lb_whitelist_services         = 
    reconnectdelay                = 60000
    resetcycle                    = 0
    keepalive                     = 0
    smargopatch                   = 0
    autospeed                     = 1
    sc8in1_dtrrts_patch           = 0
    fallback                      = 0
    fallback_percaid              = 
    localcards                    = 
    caid                          = 0100
    atr                           = 
    boxid                         = 
    boxkey                        = 
    rsakey                        = 
    ins7e                         = 
    ins7e11                       = 
    ins2e06                       = 
    fix07                         = 1
    fix9993                       = 0
    readtiers                     = 1
    force_irdeto                  = 0
    needsemmfirst                 = 0
    ecmnotfoundlimit              = 0
    ecmwhitelist                  = 
    ecmheaderwhitelist            = 
    detect                        = cd
    nagra_read                    = 0
    mhz                           = 357
    cardmhz                       = 357
    ident                         = 0100:00006A
    chid                          = 
    class                         = 
    aeskeys                       = 
    group                         = 1
    emmcache                      = 1,1,1,15
    blockemm-unknown              = 0
    blockemm-u                    = 0
    blockemm-s                    = 0
    blockemm-g                    = 0
    saveemm-unknown               = 0
    saveemm-u                     = 0
    saveemm-s                     = 0
    saveemm-g                     = 0
    blockemm-bylen                = 
    savenano                      = 
    blocknano                     = 
    dropbadcws                    = 0
    disablecrccws                 = 0
    use_gpio                      = 0
    cccreshare                    = -1
    ccchop                        = 0
    deprecated                    = 0
    audisabled                    = 0
    auprovid                      = 00006A
    ndsversion                    = 0
    ratelimitecm                  = 4
    ratelimittime                 = 9000
    ecmunique                     = 0
    srvidholdtime                 = 0
    cooldown                      = 0,0
    read_old_classes              = 0

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...