Ga naar inhoud


bartjep

Lid
  • Items

    123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door bartjep

  1. Vanwaar ben je ergens gene 1225 ? . Ik heb nog een losse smartcard ( wel zonder abbo ) . En aan gezien ik voor eind september verhuis naar een appartement , heb ik ook nog een triax 88 cm , met rail en 3lnb's staan , ,die ook weg mogen . Stuur maar een PM 😉 .

  2. Tja , voor HD kiezen, kon,maar er zijn nu eenmaal niet meer frequnties beschikbaar ( NL , DE , FR hebben er ook maar en 5 tal , net als BE ) . Je noemt het nu al te duur voor 15 zenders , in HD wordt dit grofweg gehalveerd .  De gekozen codec, kan ik ze ook nog volgen , elke tv met ingebouwde dvb-t2 tuner kan dit aan  ,en het is gen HD , dus H265 is zowieso niet nodig dan.

     

    Dat ci+ een miskleun is klopt ,maar toch kan ik ze hier ook in volgen , als ik een abo neem , en ga  dit delen met buren, die en ci+ kopen op mijn abbo als 2de en 3de tv bv zoals bij CD bv , dit kunnen ze niet controleren .

     

    Het franse TNT hebben we al , dat heet VRT/RTB . De rest is commercieel . En dit vliegt achter slot en grendel . Dit zijn zenders die niet door de overheid gesponsord worden ( gelukkig maar ) . Voor telenet hebben we al een alternatief , orange ;), zelfde coax en +- 40 % goedkoper dan telenet .

     

     

  3. 16 minuten geleden zei Psychosammie:

    Als je het laatste filmpje van @bartjep ziet kom je tot de conclusie dat alle ellende veroorzaakt wordt door de onzinnige uitstoot eisen. 

     

    Dat hangt ervan af he , CO of een hoop verbrande olie de lucht in pompen . Het is allemaal even slecht . Het is gewoon van hoe druk ik de productie en ontwikkeling kosten en hoe verkoop ik dat zo duur mogelijk . Hier is bijna 40.000 € letterlijk de klikko in gegaan . Motor was vast gelopen , kom je met de genoemde prijzen niet toe hoor .

     

     

  4. Blijf toch gewoon weg van die dure rommel van de VAG groep , die motoren deugen gewoon niet . Het zijn trouwens niet alleen de diesel motoren die brak zijn . De TFSI motoren zijn(of waren)  dit ook met hun hoge olie verbruik en daardoor enorme schadelijke uitstoten voor het milieu , laat staan de dure reparaties die nodig waren om het geklungel van de VAG groep op te lossen ( door de eigenaar zelf te betalen natuurlijk , en liefst dan niet bij de merk dealer , die gebruiken merk onderdelen , waardoor het probleem terug kwam) .

    Ik kwam onderstaand filmpje ooit tegen ,  nadat ikzelf 5500 € zou moeten ophoesten voor een complete revisie van de motor na een productie fout van een A4 1.8 tfsi, die op 170.000 km de vernieling inging door het te hoge olie verbruik . Klagen bij de dealer heeft niks geholpen .      

     

    https://www.youtube.com/watch?v=_5YPjObvqxw&t

     

    https://www.youtube.com/watch?v=ydW2hEPiXhI&t

     

    Zo zie je maar . Vele miljoenen klanten zijn de dupe . TDI motoren met aangepaste software in de auto's zijn waardeloos, omdat ze niet meer aan de opgegeven specificaties voldoen . De TFSI motoren , als je niet ingreep bij olie verbruik ging de motor onherroepelijk in de prak met de nodige kosten voor de klant.

     

    De VAG groep zou gewoon elke auto met deze problemen of update's van sjoemel software die tot nog meer kosten leiden voor de klant ( kapotte EGR klep enz ) moeten terug nemen en de aankoop som terug betalen , wie z'n gat verbrand moet maar op de blaren zitten ! .

  5. 7 uur geleden zei Alphasat:

     

     

    Oke, die is fijn.

    Dan zal ik maar kijken naar de Fransen via TNT zeker ;-)

    Trouwens daar ook een perfect beeld; zonder extra te moeten betalen !

    Thx

    alphasat

    Blijven doe hoor . Voor vlaanderen zit het dvb-t bereik nu vol met de komst van TVV . Alle beschikbare frequentie's dus ( frankrijk heeft er 8 , Belgie 10.!! boven de 700mhz kunnen ze niet gaan , voorbehouden en geveild  voor LTE , 4G voor mobile data.).  En belgie doet beter , hier is het dvb-t2 in mpeg4 , als ze dit niet deden , zou het aantal zenders gehalveerd zijn ! . Belgie is ingewikkeld , zouden we de walen niet hebben ,kon er perfect een gigantisch op  de Nederlandstalige markt product kunnen zijn ,plaats voor een 30 tal zenders in( in SD en HD) . Maar helaas , pindakaas , dit zal er nooit komen .

     

    https://nl.wikipedia.org/wiki/DVB-T-frequenties

    https://mediamagazine.nl/frankrijk-alle-dvb-t-uitzendingen-naar-mpeg4-in-april-2016/

  6. De vrt zenders en de zenders die tvv zal aanbieden moet je inderdaad op de dichts bij zijnde mast richten . De rtbf zenders , is hier geen probleem op 35 km van luik met versterkte binnen antenne , voor u zal dit wat anders zijn , misschien met een hark en mast versterker dat je ze toch kunt nemen .

     

    Je moet voor dvb-t(2) inderdaad in het ontvangst gebied zitten van een mast van nordkring om de tvv en vrt muxen te kunnen ontvangen. het beste iseen buiten antenne , ook als je kort bij zit . Ik zit op 5 km van genk , en ook ik moet de  antenne kort bij een raam zetten , anders valt de ontvangst ook wel een beetje tegen ( hoog thermisch glas , goed geïsoleerde muren , welfsels met veel metaal in .....

     

  7. Mensen met een zeer laag pensioen kunnen dat ja , ook voor gas en elektriciteit enz krijg je dan een sociaal tarief , maar als je wat hoger zit is het noppes , de volle smak betaal je dan . Maar wie kabel kijkt blijft , hmmmm , ben ik alvast niet zo zeker van , mits goede reclame kan dat voor duopolist telenet eens vies gaan tegenslaan hoor . Als je op tv alleen al ijna 100 € p/j kan besparen in deze dure tijden  , kunnen ze HD , hun vle zenders , die nooit bekeken worden steken waar de zon niet schijnt .

     

  8. Je hebt gelijk , is idd 69 € voor de module bij telenet .

     

    Voor vele zal dit toch een leuke , en goedkopere oplossing zijn dan telenet analoge tv . De instap is goedkoper , de maandprijs ook , bijna de helft . Ik had ook graag HD erbij gezien , maart dan zou  het aantal zenders lager liggen vrees ik . Want , hoeveel kanalen mag nordkring gebruiken in belgie ? .

    Wat je ook nog hebt zijn de vele mensen die nog voor analoog 17 € p/m betalen bij telenet . Vaak de gepensioneerden bv , die kijken naar de beurs , het leven is al duur genoeg  en met 1200 € in de maand is de kost prijs een grote factor . Aangezien de vergrijzing als maar toeneemt , heeft TVV in mijn ogen een goudhaantje in huis ;) .

  9. 34 minuten geleden zei astro iris:

    De Waalse en de RTL zenders mogen er velen vergeten vrees ik, alleen wie een degelijke richtantenne heeft zal die ontvangen. Als DVB-T2 dezelfde ontvangst heeft als DVB-T dan komen die hier binnen. Voor de NPO zenders waarschijnlijk hetzelfde verhaal , van hieruit zijn die niet te ontvangen.

     

     

    Die zenders die in het pakket zitten kan iedereen ontvangen , zitten in de 2 nordkring muxen van TVV . De prijs is redelijk , de instap kosten ook , als je bij telenet enkel tv met een kaartje wil , betaal je voorde ci module al 99 € , komt nog eens 17 € p/m kabel abonnement bij . Hier op straat alleen al ken ik en paar mensen die  enkel analoog nog via de kabel kijken aan die prijs .

  10. Andere berichten weer dat het om een satelliet gaan van meneer Zuikerberg......

    Hoorde net idd op het radio nieuw dat het om een satelliet van facebook zou gaan .

     

    Citaat :

     

    De raket zou een Israëlische communicatiesatelliet van 85 miljoen dollar dragen, die mee vernield werd. De Amos 6 satelliet moest Facebook ondersteunen, internetconnectiviteit naar Afrika brengen en tv-diensten leveren aan Europa en het Midden-Oosten.

     

    Facebook-oprichter Mark Zuckerberg had gisteren nog gesproken over de lancering tijdens een bezoek aan Nigeria. Facebook heeft ten zuiden van de Sahara ongeveer 84 miljoen gebruikers. De toegang tot internet is niet overal even goed. Daarom wil Facebook er provider worden.

     

    Komt een krant , weet niet of ik de link mag plaatsen .

  11. IPTV is in belgie not done ivm data limieten . Bij telenet heb je rode uurtjes , die savonds vallen , net wanneer de meeste tv kijken . Dus een TN zal nooit toestaan dat je veel data gaat verzetten bij hun tv concurrenten ( voor eigen streaming producten telt de meter niet , concurrentie vervalsing ? ). Idem voor bv scarlet , die hebben net hun ongelimiteerd vaarwel gezegd , niet voor bestaande klanten , wel voor nieuwe , bam 300 gig limiet , en als dit nog niet genoeg was , ook de snelheden omlaag .

     

     

    M7 zal hun visie moeten herzien , en het orca verhaal in de klikko moeten smijten . Ik ben hier op mijne prive baas over tv toestel en ontvanger. Ook een duidelijke oproep om een halt toe te roepen ivm de koppel verkoop die deze malafide organisatie's voeren . Telenet is daarom al jaren geleden gevlogen , na het INDI debacle , waar ze dezelfde decoders simpel onbruikkbaar maakten en je weer een diep mocht graaien voor de huur of aankoop van hetzelfde toestel.

    • Like 1
  12. Tja , die subs zijn goed , buiten het versterker gedeelte . Heb zelf een HKTS-11 , en ook de gekende problemen na een paar jaar , ploffend geluid en de led die van blauw na rood flikkerde . Bij het uit elkaar halen was de ravage duidelijk zichtbaar . Veel onderdelen kapot door onvoldoende koeling ( ook de class D module ) . Ben opzoek gegaan naar nieuwe prints ( 3 in totaal ) en dat koste dik over de 100 € . Heb dan maar een losse module gekocht , met koelribben aan de buitenkant waar de eindtrappen tegen aan geschroefd zijn . Want die module repareren was nutteloos , na bepaalde tijd zou het weer prijs zijn .

     

    Kijk , qua driver en design ( downfiring ) is het één van de betere in de prijsklasse , maar die versterker modules , echt ondermaats in design .

  13. Ik ben eens benieuwd hoe TVV de mensen tegemoet gaat komen die nu (noodgedwongen) intern sharen om op de 2de tv in huis het pakket van de hoofdkaart te krijgen . Die 2de kaart stelt niks voor . Ze kunnen hiervoor maar beter een oplossing voorzien . Een m7 bak moet ik niet , een module daar heb ik op zich niks op tegen , maar dit moeten er in mijn geval er 2 zijn met op beide het pakket waarvoor ik betaal . Dit dient ook gratis te zijn , een kaart koste ook 79 € , en als ze die onbruikbaar maken dient het verplichte alternatief gratis te zijn willen ze mij als klant houden ! .

  14. Op een of andere manier werkt het weer ( het was geen thermostatische mengkraan trouwens ) Een van de 220 aansluitingen was wat geoxideerd, die dus schoongemaakt, en de temperatuur op maximum gezet. Thermostaat kost hier trouwens 20 euro. Temperatuur van het hete water is nu 55 graden.

    Opletten , dit is niet heet genoeg . Je moet minsten 68 graden of meer hebben . Ok dit is niet gezond voor kalk afzetting , maar het dood wel bv de legionella beestjes , die dodelijk kunnen zijn voor jonge kinderen en oudere mensen . Je kan daar namelijk serieus ziek door worden .

  15. eigenlijk waren ze tot begin oktober 2015 met de juiste ci module in bv een vu+ met dvb-c tuner, geen kaart nodig , juiste software in die module en alle zenders op de telenet kabel FTA . En dit jaaaaaaaren lang . Het was in het verleden zelfs nog erger. Was ooit iemand , een hacker ( genaamd yvan janssen ) die besloot om die linux telenet dozen eens proberen te omzeilen , wat klein begon tot enkel toegang tot de lcd display eindigde tot het draaien van ftp en oscam op die adb toestellen . Stonden zelfs filmpkes van op youtube ( van da lcd diplay manipuleren, van de rest niet ) . Hij is toen op uitnodiging van telenet op gesprek gegaan , en ik citeer :

    “Ze waren zeer dreigend naar mij toe. Het moest allemaal zeer snel gebeuren” zegt Janssens tegenover onze redactie. “Ze gaan me nog een brief sturen maar constructief was het zeker niet.”

    Het is nooit tot een rechtszaak gekomen , omdat bleek dat telenet zelf niet in orde was ivm software piraterij , ze hadden nooit voldaan aan de benodigde GPL licentie's .

    Sinds een paar maanden zijn ze beveiliging wat aan het opschroeven , maar vergeet niet , VOD ging jaren lang ongecodeerd over de coax , met de hele buurt een film opvragen , vu laten scannen en je kon zo meekijken na de film die je buurman opvroeg ! .

    Google maar eens op root acess telenet , je komt de links vanzelf tegen .

     

  16. De gemeentes hebben een flink pak duiten ontvangen bij verkoop van hun kabelbelangen!

    Dat geld is weer ten goede gekomen aan de gemeenschap.

     

    Dat denk jij , de upgrade van het kabelnet heeft 4x meer gekost dan het heeft opgebracht aan de gemeenschap . Ik wet dat , ik heb 2 jaar n onderaanneming eraan meegewerkt .

     

    Feit is dat een boxkey een betere beveiliging mogelijk maakt.

    TV Vlaanderen had die nano1 ook niet op alle zenders geactiveerd.

    Het klopt ook niet dat alle streams ongecodeerd waren, een aantal misschien maar zeker niet allemaal.

    Je zegt dat het er niets mee te maken heeft, maar ik zie dat elke provider die met VOD afkwam voor een codering met boxkey koos.

    TV Vlaanderen brengt nu ook VOD, en kijk, daar is de boxkey.

    De rest vind ik niets ter zake doen, dat is eerder een politieke discussie.

     

     

    Je hebt gelijk dat het een beter beveiliging mogelijk maakt , voor de gewone uitzendingen , maar VOD is jarenlang gewoon ongecodeerd geweest en met elke dvb-c ontvanger te kijken geweest . Die boxkey heeft enkel tot doel om hun eigen hardware op te dringen . Trouwens , die boxkey bij telenet is al jaren achterhaald , als je goed zoekt vind je wel de manier die vele gebruikers hebben toegepast om jarenlang zonder kaart op een dreambox bv het ganse telenet pakket te bekijken .

     

    Inderdaad, maar dat is dus hetzelfde als ik zei, dat de beveiliging beter was, en zij konden dan aan die content providers zeggen dat iemand die een film had aangevraagd die niet op zijn PC kon opslaan, omdat door de boxkey die kaart daar niet zou op werken.

    Bij In-Di was de beveiliging minder, de smartcard kon ook elders gebruikt worden, dus de content provider kon niet zeker zijn dat het doorgestuurde programma niet gewoon doorgegeven werd.

     

    Fout , de eerste , samsung + irdeto kon inderdaad in elke receiver gebruikt worden , bij de adb global toestellen nietmeer , identiek dezelfde beveiliging en boxen die telenet tot op de dag van vandaag nog in omloop heeft

     

    Zou die boxkey er misschien ook voor zijn geweest dat je minder makkelijk kon sharen?

    Dit ging met de irdeto boxen erg makkelijk. Dat steekt natuurlijk als dat onmogelijk gemaakt kon worden.

    Je vergeet ook te melden dan INDI simpelweg verlieslatend was. Indi had er eigenlijk nooit moeten komen maar ze hebben toen uiteindelijk toch doorgezet waardoor veel klanten achteraf met hun box zaten.

    Telenet heeft dit ook nog redelijk wat jaren ondersteund trouwens. Je kunt toch niet blijven verwachten dat telenet dit tot het einde der dagen blijft ondersteunen?

    En ja telenet net zoals elk gezond bedrijf wilt winst maken en hoe meer hoe liever. Sommige denken dat dit iets is wat je maar gratis in de schoot geworpen moet krijgen en dan liefst nog met een handleiding erbij hoe je het zo makkelijk mogelijk inhome kunt sharen naar je 65 kamers.

     

    Daarom dat irdeto na 3 jaar werd afgeschakkeld na invoering van de HD boxen , zelfde als die nu nog steeds in omloop zijn bij telenet , het is dus een raadsel (of eigenlijk niet , kassa kassa ) dat die identieke boxen werden onbruikbaar gemaakt.

    INDI was inderdaad verlies latend , alleen al de mega investering in het kabelnet heeft ze miljarden gekost , en dan enkel tv zonder bijhorende producten aanbieden , tja dan red je het niet . Telenet lacht in het vuistje 430 miljoen € over 50 jaar  ,een kabelnet dat nu 16 jaar oud is en ze moeten er geen poot naar uitsteken . Kost voor limburgse inwoners , 2 miljard € !!! . En dan nog waanzinnige prijzen betalen voor lucht , het is droevig , maarja zolang de amerikanen maar tevreden zijn .

    • Like 1
  17. VOD heeft niks met een boxkey te maken . telenet zette hun VOD zelfs ongecodeerd op de coax  , een dream met dvb-c , ganse avond die band afscannen en maar hopen dat je buurman of iemand wat verder op een interessante film opvroeg , kon je zo meekijken met een analoog kabel abbo , zat geen vorm van codering op . Het enige waarvoor die boxkey diende en nu nog , is het onmogelijk maken dat je mss in een shop een beter receiver zou kopen en niet via hun kassa zou passeren .
    INDI dacht , en was redelijk zeker dat het in 1996 afgesloten contract enkel voor telefonie en internet diensten ging , toen was er nog lang geen sprake van digitale TV . Hebben in die jaren ( 1997-2000) ook 80 miljard bfr (enkel voor limburg ) geïnvesteerd in het upgraden van heel het coax netwerk ( geld van de belasting betaler ) . En indi heeft inderdaad na uitspraak van de rechter hun platform over gelaten aan telenet ; er moet winst gemaakt worden , verdient aan VOD . Dus die kosten is de belasting betaler ook nog eens kwijt aan de amerikanen van liberty global . Moraal  , ik heb er een pak gemeentebelasting voor betaald , en ben nu en nooit van plan ook nog eens woeker prijzen aan dat bedrijf voor ook maar 1 dienst te betalen ! .

×
×
  • Nieuwe aanmaken...