Ga naar inhoud


bunbun

Lid
  • Items

    136
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door bunbun

  1. 1 vraagje:

    Wanneer 2BE , Vier & Vijf tv , Hustler tv Europe op Astra 23,5°E ipv Astra 19,2°E ??

     

    Die vraag moet je aan TVV zelf stellen. Je kan ook direct vragen wanner de 1e 3 eindelijk in HD uitgezonden gaan worden. Stel die vraag zelf ook zo om de paar maanden maar krijg steeds hetzelfde antwoord: voorlopig geen plannen, werken constant om te verbeteren etc...

  2. Duidelijk dat men op dit forum nooit een deftige web-admin zal moeten zoeken....

     

    Men snapt duidelijk de basis-principes van een webserver niet, laat staan dat men de minste notie heeft van veiligheid. Dit heeft niks te maken met het feit of ik het te moeilijk vind om www. te typen, dit gaat om enerzijds je standaard domein niet te redirecten naar een website maar een error-pagina te tonen (wat klant-onvriendelijk is). sat4all.com en www.sat4all.com gaan dus bv. wel naar dezelfde site...

    En anderzijds dat deze error-pagina "veel" informatie lekt (de locatie van je document-root en welke webserver en versie je draait). Dit lijkt niets maar voor iemand die websites wil hacken is ieder stukje informatie nuttig om gerichte aanvallen te doen...

  3. Is dat nu zo erg dat je 3 letters moet typen,drie keer de W?ik doe het altijd,misschien uit gewoonte,omdat ik al meer dan 10 jaar internet gebruik.

     

    al meer dan 10 jaar!!! ik al bijna 25 jaar... (sinds '91). vroeger typte ik dat ook in. maar zoals ik al aanhaalde: het is gangbare praktijk dat domain.tld gewoon naar www.domain.tld gaat... niet dat je daar een error-pagina krijgt en zeker niet 1 die informatie lekt.

  4. Een ding is zeker bij jou, TVV heeft 2 kansen.

     

    -  Ze doen het niet goed

    -  Ze doen het verkeerd.

     

    Maar wat is nu je punt, wanneer je in het echte leven het adres niet volledig ingeeft loop je ook het risico op de verkeerde plek uit te komen.

     

    Wanneer je een treinkaartje koopt voor Frankfurt, loop je ook het risico in Frankfurt aan de Oder uit te komen.

     

    WWW.tv-vlaanderen kan er toch niets aan doen dat die andere site zonder WWW off-line is? :lol:

     

    Dit is basis webserver-beheer. Ja het is "www.tv-vlaanderen.be" maar het algemene gebruik is dat je de www kan weglaten en je naar de juiste web-server ge-redirect wordt...

     

    Jouw adres-analogie maakt (zoals de meeste analogien) geen steek....

  5. Had het moeten vermelden. www.tv-vlaanderen.be werkt idd wel. maar uit gewoonte tik ik die www niet. een beetje deftige admin zorgt dat domain.tld ook verwijst naar je webserver...

     

    Tot zover de grote lichten bij TVV op dat vlak.

  6. Daarnet zag ik reclame voor TVV op TV. Daar spraken ze over "het ruimste HD aanbod". Een, Canvas en VTM in HD noem ik niet direct "het ruimste HD aanbod".... De overige HD-zenders waarmee ze pronken zijn geen Vlaamse zenders maar voor andere markten bestemd (Nederland, Duitsland, Engeland...). Voor de Vlaamse markt zijn er maar 3. En dat is wat povertjes vergeleken met het aanbod van Telenet en Belgacom waar je op z'n minste nog 2BE, Vier en Vijf hebt.

     

    What's next: Electrabel: wij hebben de meeste electronen?

  7. Asociaal...

    Bekijk het ook eens anders. Elke valuta kan door overheden beinvloed worden worden door bijvoorbeeld geld bij te drukken of uit de handel te nemen. Is dit sociaal?

     

    Voordeel van bitcoin enzo is dus dat de waarde van deze valuta volledig afhangt van vraag en aanbod. Op zich dus de meest zuivere vorm van waarde bepaling en i.m.o. is bitcoin juist een hele schone vorm van geld.

     

    Doordat de geldstromen niet traceerbaar zijn ontstaan er idd vanzelf bijverschijnselen als zwarte handel enzo. Helemaal eens. Alleen zie ik dat meer als een bijverschijnsel dan als doel van deze valuta.

     

    Voorlopig zie je nog heel veel schommelingen in waarde door de grote onzekerheid over de acceptatie van deze munt. Zodra deze munt ergens als wettig betaalmiddel gezien wordt, zie je de koers gelijk sky-high gaan. Zodra een land deze munt verbiedt, zie je de koers gelijk vallen. Voorlopig is deze munt dus meer een speculatie middel ipv een betaalmunt. Zodra de acceptatie van deze munt wat meer gesetteld is zal het verschijnsel van de sterk wisselende koers veel minder worden.

     

    Bitcoin is verre van een "schone" of sociale valuta:

    • het werkt deflatie in de hand: het aantal bitcoins beperkt en het minen ervan wordt steeds moeilijker dus er komen er minder bij. De waarde van de bitcoins hangt dan relatief samen met het aantal goederen en diensten. minder coins, minder geld die we kunnen uitgeven want de goederen en diensten groeien wel...
    • het minen is rekenintensief. de "carbon-footprint" is een ramp. dus "groen" kan je de munt niet noemen
    • er is al malware verspreid om bitcoins te maken: het is goedkoper om energie te stelen....
    • de valuta is ontworpen zodat alle transacties gecontroleerd/geverifieerd kunnen worden maar niet getraceerd. Dit maakt het inderdaad de ideale munt voor zwarte handel en illegale praktijken... dus ook belastingsontduiking... wat je ook niet sociaal kan noemen...
  8. Hebben jullie je indi boxen nog ?

     

    Vandaag het nieuws gelezen dat telenet haar 800000 duizend klanten weer kwijt kan geraken .

    Wat een klucht !

     

    En hoe gaan deze mensen dan de kabel zenders doorkrijgen? Terug indi lol

     

    Misschien nog maar eens pleiten voor vrije HW-keuze en open standaarden.... CI/CAM, standaard aanbod onge-encrypteerd op de kabel....

  9. het gaatniet alleen over de hogere resolutie maar meer dat er dan veel meer kanalen op dezelfde bandbreedte kunnen worden doorgegeven.

     

    dat zal tzt cds als muziek in de oren klinken.

     

    Beste klant, wij kunnen u nu meer kanalen aanbieden maar oeps, u kan die niet ontvangen.... Vooraleer dit ingeburgerd is zijn we weer een paar jaar verder... De die-hards die het echt willen zullen zich wel een receiver aanschaffen die het ondersteund. Maar men gaat niet van de ene dag op de andere dit zomaar omsmijten.

     

    Kunnen de huidige satellieten dit trouwens wel aan of moeten die ook eerst vervangen worden. Zou de recente Astra 2E dit al aankunnen of zou die softwarematig kunnen ge-update worden. Ik ken te weinig over deze technologie om hier een oordeel over te doen. Maar je kan begrijpen dat Astra niet plots een recente satelliet uit de lucht gaat halen omdat er een nieuwere technologie is. Die moet ook eerst afgeschreven worden. Misschien bij volgende lanceringen, als de technologie rijp is...

  10. Eer het zover is (als het al zover komt) zijn we weer een paar jaar verder en is het sowieso tijd voor een upgrade van de STB....

    En UHDTV... Op een 32" zie je met moeite het verschil tussen SD en HD. Je moet al boven de 40" gaan en pas boven de 50" begin het echt op te vallen. Dus denk dat je voor UHDTV > 70-80" moet hebben... wie kan dat momenteel betalen en wie heeft plaats om dat te zetten/hangen :-)

  11.  euhm??? sportzenders zijn net als in nederland een optie (kijk fox sports) die je kan nemen, je betaalt enkel de voetbal als je dat zelf wilt, beter informeren ;-), zo'n model zou dringend in Belgie moetten komen!!!

     

    en wegblijven van satelliet? nou gaat niet als je op de buiten woont :) dus maken dat ze in belgie voetbalpakketten opmaken, hebben niet-voetbalfans helemaal geen last van!

     

    Ik doelde erop dat voor mijn part de voetbal weg mag blijven van de satelliet. Als je de bedragen hoort die betaalt moeten worden voor de licenties... die op de satelliet smijten is vrees ik een dure zaak (Vlaanderen is Nederland niet...)

    Kan jij met zekerheid zeggen dat alle licentiekosten enkel gedragen worden door de abonnees van de sportzenders??? Ik vermoed eerder dat de andere abonnees ook een deel van de kosten voor hun rekening nemen want anders zou het sport-abo imho veel duurder zijn.

    Dus wat mij betreft maken ze maar een voetbalpakket zolang de licentiekosten daarvan integraal betaald worden door de sport-abonnees :-) Vraag is hoeveel abonnees ze dan gaan krijgen...

    • Like 1
  12. Voor mij net goed dat ze met voetbal niet veel mee aankloten, top, verder is het aanbod tegenwoordig heel aardig in HD zenders, kwailiteit lijkt aan de beterhand de laatste tijd, o wonder.

     

    +1. Je weet sowieso dat ze de voetbal mee laten betalen door alle abonnees dus blijf maar weg van Sat...

    Verder hoop ik dat de overig Vlaamse zenders snel in HD komen (2Be, Vier en Vijf om te beginnen).

  13. Belgacom gaat vectoring gebruiken om vdsl2 te versnellen. We moesten onze modem (sagem) updaten voor 1 februari 2014, want anders gaat het daarna problemen opleveren.

    Hier kan je het lezen:

    http://tweakers.net/nieuws/77044/belgacom-gaat-vectoring-gebruiken-om-vdsl2-te-versnellen.html

     

    Meer informatie over vectoring: http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=44&t=40019

    En ook wat er zou kunnen gaan gebeuren met uw fritzbox.

     

    Edpnet heeft al een hele tijd een aanvraag ingediend om de fritzbox goedgekeurd te krijgen, tot op heden nog zonder resultaat.

     

    Heb een Fritz 7360 van EDPNet. Ik kreeg volgende mail:

     

     

    Beste klant

     

    U heeft momenteel een VDSL2 internetverbinding van edpnet. Op deze verbinding maakt u gebruik van een eigen toestel. Dit toestel is geen BBox2/Sagem of een BBox3/Obox3. Dit kan oa een Fritz!box, Cisco, Zyxel, Draytek, ... modem zijn.

     

    Belgacom heeft besloten om vectoring te implementeren op haar netwerk vanaf februari 2014. Volgend op deze beslissing zal elke modem die door Belgacom NIET toegelaten is op haar netwerk (alle modems behalve BBox2/Sagem of een BBox3/Obox3) terugvallen naar een lagere snelheid (7Mbps/512kbps) van zodra vectoring actief wordt op de betrokken ROP / LEX.

     

    Wij kunnen u niet bevestigen wanneer dit wordt geactiveerd op uw ROP / LEX en wij kunnen het terugvallen naar een lager profiel helaas niet voorkomen, BEHALVE voor onze klanten die de Fritz!box 7360 modem (enkel dit model) gebruiken.

     

    Edpnet en de fabrikant van de Fritz!box, AVM, werken samen aan de certifiering van de Fritz!Box 7360 modem zodat deze officieel mag gebruikt worden op het Belgacom-netwerk. Deze procedure is nog niet voltooid, maar we zijn er vast van overtuigd dat het toestel binnenkort toegelaten zal worden (het is ook heel belangrijk dat u de juiste firmware op deze modem gebruikt om niet terug te vallen op de verlaagde snelheid, vraag ons gerust naar meer informatie).

     

    Indien uw modem geen Fritz!box 7360 is, kan edpnet jammer genoeg niets doen. We kunnen u enkel adviseren om een door Belgacom toegestane modem aan te kopen en uw huidig toestel te vervangen.

     

    Heb nog een oude BBOX2 liggen; desnoods plaats ik die er voor want voor meer dan dat is dat rommelding toch niet goed....

  14. Woon op de aanvliegroute van Zaventem 01/19; de laatste tijd merk ik meer vliegverkeer maar kan niet zeggen dat ik (meer) storingen merk. Tenzij het vliegtuig op een paar 10-tal meter van je schotel vliegt zou ik niet verwachten dat je van de schaduw veel merkt.

  15. Ben ik nu de enigste die hier weinig nut in ziet?

    Zou tvvl niet beter investeren in een deftig zenderaanbod en in ieder geval de Vlaamse zenders in HD uit te zenden.

    Ik denk niet dat de gemiddelde tvvl kijker hier nu op zit te wachten.

     

    1 van de voordelen is voor mij gewoon geen interactieve rommel... Bij TN en BGC dringen ze die gewoon op!  Geef mij idd maar meer kanalen in HD.

  16. Absoluut. De skew correct instellen maakt het verschil tussen last hebben van blokjes of geen last meer.

    Storingen op een bepaald uur zijn typisch voor een foute skew.

     

    Wel raar. Niks gewijzigd en de problemen zijn plots weg.... Al 3 dagen op rij geen problemen om 22u, voordien gedurende een week stipt om 22u problemen....

  17. Wow, ik zie deze draad nu voor het eerst maar ik zit hier echt op te wachten, ik gebruik nu voor het streamen een Raspberry Pi met Frodo XBMC, met Sickbeard worden de gewenste series op de Synology NAS gezet, de RPi haalt de ondertitels erbij. Ik moet nu steeds van Sat naar Raspberry, dat is best lastig. 

     

    De DM8000 wordt van steeds minder waarde. Ik gebruik hem eigenlijk zelden want TV kijk ik via IPTV van KPN. Streamen doe ik dus met RPi omdat die interface veel mooier is en ook wat meer mogelijkheden biedt dan via de DM8000. 

     

    Ik het de VU plugin geprobeerd maar er weer snel afgegooid, dat trekt de simpele maar o zo doeltreffende RPi helaas niet.

     

    Laat maar komen dat apparaat!

     

    De VU+ plugin is werkbaar op de RPi zolang je het bouquet beperkt. Ik heb een bouquet gedefinieerd met een 50'tal kanalen. Geef je die toegang tot alle kanalen dan is die meer bezig met de EGP-data te syncen dan met media streamen :-)

  18. Voor de 2e dag op rij niks gemerkt rond 22u. Denk niet dat ze plots het nacht-tarief hebben afgeschaft of dat mijn schotel zichzelf op miraculeuze wijze "beter" heeft uitgericht dus het lijkt me eerder dat de bron extern was....

    Iemand anders nog iets gemerkt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...