Ga naar inhoud


Victoria22

Lid
  • Items

    111
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Victoria22

  1. Goedemorgen Sprietje, inderdaad de pijp van de draaibare antenne stond niet helemaal omhoog en dat was vanwege de sterkte inderdaad zo, maar die antenne is weg gehaald vanwege defecten.( Antenne aansluiting was defect , corrosie inwendig en de rotor zat vast gecorrodeerd, dus draaide niet meer.)

    Op de niewe GP scan ik wel 135 zenders (niet op  alle ontvangst, daarvoor hebben we weer een hoge druk zomer nodig).

    Verder staat er aan de zijkant van het huis nu een Diamond 2 Meter en 70 cm antenne voor de toekomst en ben ik bezig met de bouw van een draaibare loopantenne voor midden en kortegolf (SDR en communicatie ontvanger) je ziet aan werk geen gebrek).

    Dat was het voor nu , tot het volgende bericht.

    Victoria22.

     

     

     

  2. Klopt helemaal Sprietje , ik hoop wel dat de bevestiging sterk genoeg is i.v.m. wind , anders de pijp in de toekomst misschien van metaal gebruiken  i.p.v. aluminium zoals deze nu is. de toekomst zal het leren.

    T.Z.T zal ik proberen foto,s toe te voegen van de installetie ( heb hier nog geen ervaring mee).

    Victoria22.

  3. Goedenavond December.

    Wat is de vraagprijs en de afhaalplaats ?

    Mogelijk wil je een persoonlijk bericht gebruiken , maar ik weet niet hoe dat werkt op deze site.

    Fijne avond : Victoria22.

  4. Zoals ik zei : de schotel aan de voor

    kant van het huis opgehangen, heb echter nog geen kabels voor de lnb,s en de ontvanger, maar hij hangt.

    Als hij het daar goed doet na de afstelling en niemand klaagt laat ik het voorlopig zo.

    Zoniet dan gaat hij alsnog naar de garage met een tegelvoet, voorheen was Astra 2 ontvangst prima en toen was de garage de helft van de breedte van wat hij nu is en stond de T90 op de helft van de breedte ( dus richting huis), maar goed eerst maar kabels kopen , afstellen en de disecq,s aansluiten .

    Bedankt voor de goede adviezen.

    Fijne avond.

  5. Goedemorgen sprietje, ik ga eerst de voorkant proberen en als dat niet lukt ga ik de positie op het dak van de garage op een tegelvoet doen, nog even voor de duidelijkheid een vraagje over Dishpointer : als de zichtlijn groen wordt geeft dat aan dat er zicht is richting satelliet zonder obstakels en als dat rode balonnetje bij het hoogste punt gezet wordt geeft dat de hoogte en de afstand tot de schotel aan , is dat correct?

    Verder heb ik in de 2ehands rubriek een vraag voor een tegelvoet gezet.

  6. De woorden in de eerste zin zijn een beetje gemixd, maar goed bedoeld.

    Sprietje : ik heb van middag naar de zonnepositie gekeken en ik denk dat het er goed uitziet,het punt waarom de garage minder in aanmerking komt is dat het gebouw bekleed is met kunststof en waarschijnlijk de bevestiging niet sterk genoeg zal zijn.

  7. Alex, ik weet niet of jij de nieuwe antenne of de oude ziet, de oude was een 7 elements beam op een rotor voor dab+,daar waren veel problemen mee en is na 6 jaar vervangen door een gepiekte GP antenne, een kennis heeft dit vervangen , ik kan zelf niet een ladder op die hoogte op, als ik dat zelf kon had ik hem wel iets hoger gezet, maar voldoet prima.

  8. Alex en als ik deze check doe is de hele  1970, dank voor de inzet, maar mijn huis is niet het afgebeelde , echter het huis wat Sprietje laat zien wel, echter boven mijn dak zie ik een rood balletje en als ik deze controle doe zie ik dat niet m.a.w dan lijkt het goed , wat doe ik verkeerd?

    De garage die daar staat is dubbel in breedte geworden dus de hoek komt vereder naar het huis toe.

  9. Goedemorgen Sprietje , het gaat om de volgende satellieten : Astra 1 , 2 en 3 , Hotbird , Eutelsat 9A en Eutelsat  5 W.

     

    Die zou ik graag ontvangen, maar als er op sommige niets interessants voor mij is ga ik nog wel wat posities wisselen , ik zorg dat ik met de trap erbij kan.

  10. Hallo sprietje, bedankt voor de respons.

    De schotel komt te staan op Lattitude 52,399 Graden en op longitude 5,260 Graden  (Almere-Buiten). en op welke tijd moet ik richting de zon kijken? Ik gebruik de Big Bisat met als centerpositie de Hotbird volgens de Cahors site met een elevatie van :29,65 graden en een azimuth van :170,27 graden, de skew van de schotel zelf wordt :-5,67 graden.

    Het infoblad ga ik later bekijken.

  11. Goedemiddag.

    Welke site kan ik gebruiken om de montagehoogte t.ov. de grond voor mijn Big Bisat schotel te bepalen ( een moeilijk punt hierbij is mogelijk de hoogte van de bomen aan de weg, waar de grond lager is dan bij het huis.)

    Verder ook nog de vraag of de schotel aan de voorkant van het (eigen) huis mag of niet?

    V.G. Victoria22 .

  12. Goedemorgen, ik zou het niet aanraden om naar T-mobile te gaan, heb er behoorlijk wat uitvallen van internet meegemaakt binnen i jaar.

    Ook de andere services werkten dan niet.

    De problemen duurden soms rond de 24 uur en als het dan weer opstartte viel het soms weer uit.

    V.G. Victoria22.

     

  13. Mimisiko, Bedankt voor de informatie, ik had ook uit andere bronnen vernomen dat de gewenste tuner niet leverbaar is , de slechte opmerkingen maken mij niet zoveel uit , die toepassingen gebruik ik toch niet, niettemin heb ik de ontvanger nog niet in gebruik en ook een schotel is nog niet geinstalleerd.

    Dus t.z.t. merk ik het wel.

    V.G. Victoria22

  14. Ik snap dat deze vraag geen antwoord krijgt omdat deze tuner niet leverbaar is, maar heeft iemand misschien een adres en telefoonnummer van de importeur van Xsarius?

    Op de sites van hun staat niet de informatie die ik zoek , het schijnt dat de importeur in Groningen gehuisvest is.

    Als het doorgeven van deze info tegen de forumregels is gelieve dan een persoonlijk bericht aan mij te sturen.

    B.V.D. Victoria22.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...