Ga naar inhoud


ebhoorn

Lid
  • Items

    592
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door ebhoorn

  1. Dankjulliewel! Zeer informatief. Anyway, ik ben er zonder een centje pijn in geslaagd om iets ten oosten van Koblenz de UK beam op te vangen en de bijbehorende Engelstalige zenders.

     

    In twee keer raak. (De eerste keer bleek een verderaf gelegen boom tussen mij en de Astra 1 satellietcluster te staan).

     

    Niet verkeerd zo'n b&r schotel.

  2. Gelukkig ben ik maar een armetierige amateur die het zelf al heel spannend vond om met behulp van Sprietje's berekeningen een 4 LNB opstelling in de tuin te plaatsen die gericht is op saaie, gedisciplineerde satellieten, en op de camping diezelfde satellieten op te vangen. Dus voor normale bedragen zijn er geen satfinders die (ook) werken op een beacon, en de pakketjes gewoon kunnen uitlezen?  

  3. Ok, dat is overkill. Ik zie wel de Schwaiger 9003BT.  Daar an je via jouw telefoon meerdere transponders configureren per satelliet. Of deze alleemaal aangetikt worden waag ik te betwijfelen. Er wordt via hun site geen support in de vorm van inleesbare lijsten geboden.

    De satlink finders - daar kan je lekker alles op intoetsen, maar hebben als nadeel op de camping dat het scherm bij zonlicht niet afleesbaar is.

    Dus het Bente concept volstaat voor mij bij recreatief gebruik

     

  4. Ah, dus per transponder-stream wordt "meta informatie" mee verzonden die zowel betrekking hebben op de stream zelf als de satelliet. De Bente lockt gewoon op een stream op een transponder - als er een stream met identieke parameters aanwezig is op een naburige satelliet - dan heb je dus gewoon pech gehad.

    begrepen, dank!

  5. Het leuke van zo'n Bente satfinder is dat je 'm kan programmeren. Ik kan met mijn satellietontvanger gewoon per satelliet de zenders uitkiezen, en ik heb dus de transponderparameters van een bepaalde zender overgenomen in de Bente Satfinder. Tuurlijk werkt dat. Of - en dat is mijn vraag -

    Zijn er afspraken met betrekking tot transponders en de daarbijbehorende frequentie, symbolrate en polarisatie die een satelliet uniek identificeren?

  6. @Mimisku: Ik laat me niet n*****n voor 20 Euro of meer in de maand. Canaldigitaal kan wat mij betreft de boom in. Sorry voor de ietwat primaire reactie van mijn kant - maar tenzij je zelf een geul moet graven voor een kabel of geen digitenne signaal kan ontvangen - blijf ik een kilometer bij hun uit de buurt.  Resteert TV kijken in het buitenland op vakantie. Wel, plenty FTA zenders in het Duits of het Engels. 

  7. Uit de reactie van mijn vaste ******* leverancier maak ik op dat opnemen een issue is met een nieuwe Ultimo 4k en Vti. Allemaal heel leuk en aardig, maar als ik ergens de piep aan heb is het wel een nauw keurslijf (waar ik nu voor moet betalen ook). Dus...helaas.

  8. Euhh ik ben het overzicht ietwat (zeg maar gerust: helemaal)  kwijt omdat ik a) al een tijdje niet meer actief ben op het forum. b) Al 20 jaar geen klant meer ben va CD (wel van Joyne, maar die zijn zo stil de laatste tijd....). Ik heb brutaalweg aan CD gevraagd of zij mij een aanbieding kunnen doen voor het Riant pakket tegen acceptabele maandkosten.

     

    Ik heb nu een Vti image op een Ultimo ontvanger. Werkt de nieuwe CI module nu, en kan ik opnames decoderen en (zeg) een jaar later afspelen of zijn er blokkades?

     

  9. Ik heb een andere oorzaak gevonden. Ik heb een Ultimo 4K met twee fysieke FBC tuners. Ik heb in het menu "zenders instellen" de tuners in de modus ëenvoudig" geconfigureerd.   Ik kreeg tot nu toe hetzelfde probleem als ik tegelijkertijd een stream op Astra 1 en Astra 2E ging opnemen: één van de twee streams werd "opgeofferd" met 0 Bytes als resultaat.

    De oplossing:  Je moet de tuners configureren in de "geavanceerde" modus. En dan moet je invoeren welke LNB welke satelliet ontvangt, en welk Disecq commando de juiste LNB kietelt.  Dat lijkt te werken, (zojuist getest) maar ik zit nog te otteren met twee LNB's.

    Kijk eens Hier  naar voorbeelden van diverse LNB/tuner/Disecq setups. Laat even weten of het werkt!

  10. Dank, dank, dank! Het punt is: je moet dan als onderdeel van het zappen nog steeds heen en weer lopen. 

     

    Wat heel goed blijkt te werken ipv een gradenboog is het kiezen van oriëntatiepunt op het land dat correspondeert met de satelliet positie. Of ik tik een rode haring in de grond 30 meter verderop. Het werkt. En goed ook! 

     

    En los daarvan: het plaatsen en het uitrichten van een schotel vind ik een uiterst rustgevende bezigheid tijdens het kamperen. En tv kunnen kijken is een extra'tje: buiten "schemeren" (wie kent dat nog - of het heet mediteren) of een boek lezen bij een suizende petromax lamp doen we vaker. 

  11. Plat gezegd: Door de schotel er op te richten. Ik heb - omdat ik mijn Bente satfinder thuis vergeten was - ook hetzelfde probleem gehad (gericht op verkeerde satelliet).  
    Ik leidt uit jouw vraagstelling af dat je nog nooit een scan op Eutelsat hebt uitgevoerd met jouw TV. 
    Er zijn verschillende scenario's, ik geef je er één:

    Jouw Schwaiger zou moeten zoeken op de frequentie: 11727 , verticale polarisatie, en symbolrate 30000  3/4

     

    Richt de antenne uit.

    Scan de kanalen in via menu:


    Ga naar: (Hoofdmenu) > Instellingen > Installatie satellietzenders > Satelliet zoeken > Satelliet verwijderen.
    Verwijder één voor één alle satellieten.

    Ga naar:  (Hoofdmenu) > Instellingen > Installatie satellietzenders > Satelliet zoeken > Satelliet toevoegen   en voeg Eutelsat 9B toe.  

    De TV gaat automatisch alle zenders scannen.


     

  12. @Allen:

    Nou het eerste uitrichten is ècht een makkie met het EISS systeem - het gaat mij vooral om de fase daarna: het "zappen" op TV. Je hoeft dan niet telkens weer naar buiten te rennen.  

     

    Maar mijn buikgevoel zegt me dat ik met een rotor teveel geduvel op mijn hals haal voor een mobiele toepassing. Ik noem maar: ik moet dan naast mijn TV een satreceiver meenemen die USALS of Disecq 1.2 ondersteunt, ik moet tijdens het opzetten de rotor calibreren, plus dat een beetje rotor weer een extra klont van 3,5 kilo is die aan de EISS vastgeschroefd moet worden...

    Het idee was niet zo verkeerd, maar het stuit op praktische sores. Helaas - pindkaas!  Dank voor het meedenken.

  13. Wellicht volkomen getikt idee, maar toch wil ik jullie invalshoeken vernemen voor de toepassing van een rotor op de camping.

    Veel caravanbezitters hebben een automatische schotel omdat zij het handmatige uitrichten willen vermijden. Bijkomend voordeel: bij het wisselen van een zender draait de schotel automatisch naar de corresponderende satelliet.

    Met het initiele uitrichten heb ik geen enkel probleem, sterker: met de nieuwe EISS en de B&R 65/68 cm schotel is het een piece of cake. Maar ik ben ook een liefhebber van Engelse detectives en heb een joyne abonnement. Ik wil dus met de antenne kunnen zwabberen tussen de Eutelsat 9A en de andere Astra's.

    Nu zat ik zo te denken.....ik zou een lichtgewicht rotor kunnen vastknopen aan de verticale buis van de EISS, aan de rotatie-as het planetaire systeem en de schotel kunnen knopen, en dan een sat receiver die Disecq2 of USALS ondersteunt (want dat doet mijn  philips tv 22PFS5303/12 met sat tuner niet) de boel laten aansturen.

    Dan heb ik in feite het gemak van een automatische schotel, of zie ik iets over het hoofd?

  14. @Minplus: dank je, dit is een foto die ik zelf heb gemaakt.

    Verder: Plat gezegd: de demping interesseerde mij geen lor: Zo'n inverto LNB versterkt de hele handel fors.  Zelfs de afscherming lijkt minder relevant op een camping, hoewel er een trend is onder kampeerders om met een mobiele telefoon gewoon TV te kijken en dan heb ik een paar zenders in de vorm van mobieltjes op 10 meter van mij af staan die permanent staan te communiceren met een zendmast of een 5G station. Ik heb naast de 220V aansluiting van de caravan een gaatje geboord, en daar steekt een stukje coax met een female F-connector uit In de caravan heb ik de originele coax die bij de EISS werd meegeleverd (stukken soepeler dan de Hirschmann) doorgetrokken naar het originele aansluitpunt in de kledingkast waar de kabel van de travelsat UFO op de satfinder was aangesloten. De satfinder heb ik ge-bypassed, en ik heb de coax met een koppelstukje aangesloten op de coax zoals die door Kip (mijn caravanbouwer) is aangeboden. Dus plenty reflecties en demping in de bekabeling in mijn caravan.

    Maar ook dat is niet de crux: Het blijkt dat je in de praktijk helemaal geen flexibele kabel nodig hebt: de "stugge" Hirschman voldoet prima, het rolt prima op- en af, en gaat ook dusdanig vlak liggen dat ik nog nooit een dreun -inclusief het gerinkel van een vallende afwas-  heb gehoord van iemand die erover gestruikeld is. Je hebt daarmee een goede kabel,  en ik heb er gewoon lekker ruim 20 meter eraan hangen. Tenzij ik midden in een regenwoud of oerbos  sta vind ik dankzij die lengte altijd wel een plekje met zicht op de satelliet naar keuze. Mijn boodschap is: een soepele kabel is niet nodig. Waste of money. Steek het geld liever in lengte. De stugge Hirschmann voldoet prima in de praktijk. En dan heb je nog een goede kabel ook.

  15. Toevoeging - zonder de bedoeling "dit prakje op te warmen" : In de praktijk gaat het prima met de Hirschman kabel op de camping. Bij transport rol ik het zonder probleem op in een rol van 50 cm diameter, en zet het vast met twee elastieken die je ook gebruikt om zeilen vast te binden. Deze gebruik ik eveneens als trekontlasting. 

     

    Bij storm kan de Eiss setup verdraaien. Dat is prima opgelost door twee scheerlijntjes met spanner vast te maken aan de lnb arm. 

  16. Misschien een conflict op LNB niveau?  twee streams die dezelfde polarisatie vereisen maar de ene vereist een hoge band, de andere stream een lage band. Ik heb mij er onvoldoende in verdiept. Wellicht zijn er bij een conventionele LNB (dus niet JESS2) ook beperkingen van toepassing ten aanzien van het gecombineerd ontvangen van verticaal- en horizontaal gepolariseerde signalen? Maar nogmaals: ik heb me er niet in verdiept, en mijn veronderstelling kan de grootst mogelijke quatsch zijn.

  17. Op 6-7-2020 om 17:39, Mimisiku zei:

    Beetje lullig antwoord (niet zo bedoeld).. Had je maar een aparte ontvanger moeten kopen. TV's met ingebouwde DVB-S2 tuner staan notoir bekend om hun bedieningsONgemak... Je mag dus op de hand de zenders gaan verplaatsen.... En niet opnieuw scannen want dan staat weer alles door elkaar..

    Klopt. Gisteren nog op de camping meegemaakt. Maar je hebt op vakantie toch tijd zat, en ongelooflijk hoe betaalbaar tv's tegenwoordig zijn, en wat de mogelijkheden zijn. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...