Ga naar inhoud

ebhoorn

Leden
 • Aantal items

  519
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over ebhoorn

 • Titel
  Sat4all Freak

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Zoetermeer
 • Interesses
  Astrofotografie, Sterrenkunde, Koken, Motorrijden, Politiek, Schuldenproblematiek, Internationale bestrekkingen, Industriele archeologie

Recente bezoekers van dit profiel

4578 profielweergaven
 1. Alleen als de Radio een sapje van 230V in ruil ervoor krijgt, alleen bij een sapje van 230V......
 2. En een simpel experiment: Radio spanningsloos naast de DVB-T antenne: geen beelduitval Radio verbonden aan het net: beelduitval. Dus Drs IJzenbout lijkt gelijk te hebben.
 3. Wonend in Zoetermeer heb ik de DVB-T2 antenne uitgericht op de zendmast in Delft. Er is eveneens een mast in Zoetermeer, maar aangezien ik mij - al TV kijkend - vaak tussen de ontvangstantenne en de zendmast bevind viel de keuze op Delft (7..9 km hemelsbreed). Dat ging goed, tot dit weekend. Plotseling ontving ik maar 34 zenders in plaats van de gebruikelijke 64 zenders. Opnieuw gescand, resultaat: geen verbetering. Dan: Wat is er veranderd? Wel: ik had een DAB radio binnen 20 cm van de antenne geplaatst. De problemen deden zich ook voor als de DAB radio uitgeschakeld was. Mijn theorie: Ook een DAB radio heeft een LC afstemkring, en wellicht gaat deze resoneren - lees: energie onttrekken - op de frequentie waar ik problemen ervaar. The eating of the pudding: DAB readio op de oorspronkelijke plek gezet: geen ontvangstproblemen meer. Grappig.
 4. De Ultimo is duurder (nadeel) maar kan in tegenstelling tot de DUO ook 3.5" harde schijven aan. Goedkoper, sneller en in grotere capaciteit verkrijgbaar dan de creditcard formaat 2.5" schijven. Samengevat: met een Ultimo koop je dus wat meer flexibiliteit.
 5. ....(toevoeging): Je hoeft de huidige ontvanger omdat deze geen S2X ondersteunt niet te vervangen, maar als je er toch een koopt...
 6. Interessant onderwerp. Het lijkt er op dat de PLL LNB's de standaard gaan worden - als ik het goed begrijp. Daarnaast: die LNB's kosten geen drol - ongelooflijk. Vanzelf zullen dan verder geoptimaliseerde ontwerpen komen. Ik zat half-en-half met de gedachte te spelen om volledig op Unicable II over te gaan - we wachten even af wat er voor lekkere LNB-hapjes beschikbaar komen alvorens de schotel leeg te rausen.
 7. Eerlijk gezegd denk ik dat de topic starter in maximale verwarring is afgehaakt.
 8. Kortom: toekomstvastheid is de meerwaarde. En aangezien de toekomst onzeker is: De beste strategie is dan: - Als je al een ontvanger hebt die goed bevalt en HD aan kan: niets doen. - Als je nog geen ontvanger hebt of je wil het ding om een andere reden vervangen: koop dan een S2X ontvanger.
 9. Soms kan het leven ongelooflijk simpel en mooi zijn.
 10. Er zijn nog een paar valkuiltjes: Op netwerkniveau ben je verbonden - maar het kan zijn dat dreamboxedit van het besturingssysteem van jouw ultimo geen toegang krijgt. dreambox edit moet inloggen (dat kan je bij de instellingen opgeven: gebruikersnaam: root, password: <blabla>. Dit password moet overeenkomen met het password wat je via VTI systeemgereedschap in moet stellen:
 11. @Tonskidutch: Hihihi...die reclame van een landelijke optiekketen hakt er blijkbaar in!!
 12. De totale openingshoek omspant bijna 20 graden. Ik verwijs naar Afname versterking antenne als functie van LNB positie t.o.v. het midden waarin de versterkingsfactor van de wavefrontier als functie van de lnb-positie t.o.v het midden is afgebeeld, versus die van een gewone offset antenne. Zie ook de afbeelding (bron: sprietje). Op het eind van de dag komt het toch op niets anders neer dan het volgende: Ofwel je kiest voor een (ahum...nogal aanwezige) Wavefrontier met een maximale afval van 0,1 dB bij de LNB's die het verst van het midden staan, ofwel je kiest voor een gewone offset schotel of een Multifocale schotel (die blijkbaar helemaal niet zoveel beter zijn dan een gewone offsetter) met een afval van 1 dB bij deze LNB's. Niet gehinderd door enige kennis - maar just mij two cents: Je kan er gif op innemen dat door verfijndere modulatietechnieken en door steeds scherper afgebakende footprints in de toekomst steeds hogere eisen worden gesteld aan de antennes - dus speel op safe qua versterking, tenzij je het leuk vindt om eens per 8 jaar de schotel te vervangen. Ik zou voor geen goud een wavefrontier in m'n tuin of aan m'n gevel willen - optisch zie ik dan liever een offset met een diameter van 1,2 of 1,5 meter waarin de overkill factor zorgt voor voldoende signaal bij de buitenste LNB's. Maar smaken verschillen. Dan nog de E85 antenne: die staat nu zo'n drie jaar in de tuin en munt uit in roestvrij zijn. De coating bestaat uit een harde, kunststof laag - onvergelijkbaar dikker dan een laklaag van een auto en dan dat van een Triax die ik ooit in handen heb gehad. De LNB arm daar kan je een olifant aan ophangen, en extra ondersteuning van de LNB arm - (zoals bij de big bisat geloof ik) zijn niet nodig. En het ding is ook nog eens betaalbaar.
 13. @sprietje: welk deel van de LNB moet in het brandpunt staan: het begin van de feedhorn of de twee haaks op elkaar staande pickup antennetjes?
 14. @sprietje @ceesv: Dat dacht ik al: Niet zozeer het signaalniveau richting satreceiver is bepalend, maar het signaalniveau ten opzichte van de ruis. In die zin is - denk ik - naast de hoogte van de antenneversterking de ruis bepalend die de LNB toevoegt aan het hyper-zwakke ingangssignaal welke vervolgens mee versterkt wordt. Met helder vriesweer zou het dus ideaal zijn: weinig vocht in de lucht en bevroren electronica (met navenant lagere ruis). Het moet alleen niet gaan sneeuwen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid