Jump to content

ebhoorn

Members
 • Content Count

  566
 • Joined

 • Last visited

About ebhoorn

 • Rank
  Sat4all Freak

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Zoetermeer
 • Interesses
  Astrofotografie, Sterrenkunde, Koken, Motorrijden, Politiek, Schuldenproblematiek, Internationale bestrekkingen, Industriele archeologie

Recent Profile Visitors

4,721 profile views
 1. Ah ik snap jouw punt: jullie gingen er van uit dat de Joybe module al was geactiveerd. Nee, dat gaat pas op 20 maart in. In ieder geval hartstikke bedankt voor de informatie!
 2. Die is nog niet geactiveerd, en bovendien geeft de Joyne CI+ module geen inzicht in de Canaldigitaal beperkingen denk ik. Als ik beide CI+ modules had, dan zou ik het uiteraard niet gevraagd hebben Mimisku. Maar bedankt voor jouw info.
 3. Allemaal hartelijk bedankt voor het uitzoeken en uitleggen. Ik heb voor het eerst sinds (wat zal het zijn?) 15 jaar weer een CI module, dit keer van Joyne. Ik was benieuwd hoe de aanbieders de gebruiksmogelijkheden van de content hadden ingeperkt. Dank!
 4. Dank TonskiDutch. Mijn vraag betrof ook en vooral welke van de in de Ci+ specificatie mogelijke beperkingen daadwerkelijk zijn toegepast door beide aanbieders. Vooral de opnameblokkade - als die toegepast zou worden - roept bij mij weerstand op.
 5. Mijn suggestie was ingegeven vanwege het feit dat je aangaf dat je het bezwaarlijk vond een schotel te plaatsen, en dat ik de indruk kreeg dat je vrijwel volledig de zenders van 1 satelliet bekijkt. Dan is zo'n selfsat een lekker hapje: meer versterking dan een Multytenne, geen opdringerige LNB arm, en je kan met een sticker het grote witte vlak breken door middel van een baksteen-motief of groen gras, enz enz. Of je gaat verven - mits er maar geen metaaloxides als pigment worden gebruikt.
 6. Nou, ik zag dat Tonskidutch zijn leesbril vergeten was omdat hij eveneens bovenkastletters gebruikte, en - zoals ik opgevoed ben - hou ik rekening met de beperkingen van mijn gesprekspartner.
 7. @Mimisku, hartstikke bedankt Ik zou het niet weten HOE VAAK het is uitgelegd Tonskidutch. Ik heb HEEL VEEL GEPRAAT EN GEKANKER OVER DE CI+ MODULE GELEZEN, EN OOK OVER HET FEIT DAT ER TALLOZE RESTRICTIES MOGELIJK WAREN, MAAR WAT HET NU DAADWERKELIJK BETEKENT VOOR MIJ NIET.
 8. Ja, hier. Ik heb tot voor een paar jaar terug een multytenne gehad. Prima ding. Ik heb met shims een skew weten in te stellen. Maar het hield hier in Zoetermeer niet over: bij regen viel het beeld regelmatig weg. Ik geef je de overweging om een selfsat 52 te nemen als je maar 1 satelliet wil ontvangen en als een schotel geen gezicht is. Speelt dat laatste geen rol, dan heb ik met de maximum e85 goede ervaringen.
 9. Onlangs heb ik een Joyne abbonemment genomen voor recreanten: flexibel kan ik 3 periodes van een maand satelliet TV ontvangen. Mooi. Het begint - na ongeveer 15 jaar FTA en digitenne ontvangst voor nop - te kriebelen: als ik de Belgische zenders wil ontvangen en af en toe een film op de commerciële aanbieders wil ontvangen dan moet ik er aan geloven: ik moet een abonnement nemen op een van de twee aanbieders: Joyne of CanalDigitaal. Nu viel mij op dat CanalDigitaal adverteert met zaken als "tot 20 uur gratis opnemen", en: tot 30 dagen naderhand bekijken. Pfff! Ik ben wat dat betreft erg verwend door de beperkingsvrije FTA zenders. Ik heb zitten kijken op beide websites, maar men is niet erg transparant wat nu precies de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Wellicht dat "Joyners" en de "Canalers" hun ervaring kunnen delen met betrekking tot het gelijktijdig opnemen, het decoderen en bewaren van opnames: 1. Tot hoeveel kanalen kan ik gelijktijdig naar binnen slurpen met de CI+ kaart? 2. Kan ik - net als vroeger - de opnames off line decoderen en vervolgens tot in de eeuwigheid afspelen? 3. Zijn er verdere beperkingen? (ik weet niet wat ik niet weet).... Dank!
 10. Rapportage vanuit de kustregio (Zoetermeer): Hier een Maximum E85 schotel gemonteerd op een steigerpijp die in de grond gemept is, en zo'n 25 kilo aan ballast heeft in de vorm van een betonnen fundering. Al jaren geen centje pijn.
 11. Nee, dat heb ik niet geprobeerd. Op zich ging het schuiven van de Hirschmann connector over de male connector met enige weerstand gepaard, maar er was meer "geen contact" dan wel contact. Vervolgens als er wel contact was de coax kabel mishandeld - maar de aansluiting Hirschmann-coax leek niet het probleem te zijn. The killer question: is het de centrale draad of de ringvormige, verende bus die slecht contact maakt? Folie om de male connector bleek ook geen oplossing (strubt op). Dus ik heb een old school connector aangebracht, et voilá! een hufterproof verbinding. Nu dus maar een haakse verloopconnector gehaald die ik in de zojuist aangebrachte old school connector vastschroef. Eind goed - al goed
 12. Nou...ik heb vandaag de proef op de som genomen. De aansluiting van de coax kabel op de connector lijkt voortreffelijk te zijn. De aansluiting van de klemveer van de massa/afscherming van de connector op de schroefdraad van de male tegenhanger is slecht en onbetrouwbaar.
 13. Nog een kleine update: de haakse F-connector lijkt een zwakke schakel in de keten te zijn: het verbinden met de coax kabel is a piece of cake, en doordat je het huis van de connector tussen de geweven afscherming en de binnenste afscherming drukt over een afstand van ongeveer 1 cm is het massa contact prima. Met de wartel klik je de connector tamelijk vast op de kabel. So far-so good. Knelpunt is de push-on verbinding. Nog onbetrouwbaarder dan een hongerige kater in een voliere. Alleen er naar kijken zorgt al voor uitval. Dus ik heb er een gewone rechte F-connector op geklemd, et voilá.... Dus zodirect even een haakse connector met een klassieke wartel halen (zal wel een feest worden met die worstvingers van mij).
 14. Min of meer dezelfde lengte: vanaf mijn pols tot mijn vingertoppen. Er valt veel af te dingen op de meetmethode (buigsnelheid, niet meerdere keren herhalen, enz enz) maar het geeft een orde van grootte weer: Voor de soepelheid moet je geen koka coax nemen. Maar volgens de specs kan je (bij wijze van spreken) de kabel in een werkende magnetron plaatsen zonder dat het signaal wordt weggedrukt, en kan je stevige afstanden overbruggen vanwege de geringe demping per meter. Dus een echt Duits product: excellent maar stug. Of stug maar excellent.
 15. Ha! Vandaag is de doos met de Hirschmann Koka 9 Eca Coax gearriveerd. Meteen de proef op de som genomen om de stugheid (min-of-meer) objectief te vergelijken met de kabel die standaard mee werd geleverd met de EISS. Dus: digitaal keukenweegschaaltje gepakt, handlengte kabel met het ene eind op de keukenweegschaal geplaatst en vervolgens eenmalig 90 graden omhoog gebogen. Dat betekent dat het andere eind een zekere kracht op de weegschaal gaat uitoefenen die groter is bij een stuggere kabel dan bij een soepel gevalletje. Ja....ik heb geen rekening gehouden met de zwaartekracht (ik had de weegschaal haaks kunnen opstellen), enzovoorts, enzovoorts De uitslag: Lassi et Paoloni sat 423/n (RG6) Class N kabel: 130 gram Hirschmann Koka 9 kabel: 315 gram. De Hirschmann is dus echt Duits: stug en zwaar gepantserd.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy