Ga naar inhoud

kiekiek

Leden
 • Aantal items

  1515
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over kiekiek

 • Titel
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Rottumeroog

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Met als specialisatie asymetrische koppelingen. Er komen opeens beelden op
 2. kiekiek

  100 km/h

  Laat ik dan maar de oplossing gaan geven voor het stikstofprobleem: We produceren dus veel te veel vlees voor eigen gebruik, het gros gaat naar het buitenland, maar wij hier in Nederland zitten met de vervuiling. Koop die boeren uit en bouw op hun land grote zonneparken en windparken en laat de boeren meedelen in de opbrengst van die parken. Wij veel energie erbij, wij van de vervuiling af en zij inkomensgarantie. Het idee om dan maar de helft van de veestapel te slachten was dus helemaal niet zo slecht!
 3. kiekiek

  100 km/h

  Vooral de megastallen zijn het probleem, waar tienduizenden koeien en varkens zitten. Het werd de boeren steeds moeilijker gemaakt om nog iets te kunnen verdienen en de enige oplossing was schaalvergroting, waarbij het vlees massaal werd geexporteerd naar het buitenland. Wat overblijft in Nederland is de enorme vervuiling wat het ging opleveren, waardoor de concentratie stikstof omhoog geschoten.
 4. In het gehele buitengebied gaan ze glasvezel aanleggen volgens het zgn 'overheidsmodel' waardoor de gebruikers niet hoeven bij te dragen aan de hogere aanlegkosten. Opdrachtgever: Glasvezel Buitenaf. Glasnet Tiel beperkt zich tot 4 bedrijfsterreinen in Tiel. Naast het maandelijkse tarief betaalt een bedrijf eenmalig een aansluitbedrag v.a. € 1.850,- excl. leges en degeneratiekosten.
 5. kiekiek

  100 km/h

  Stikstof wordt schadelijk als er te veel van is. Sinds het midden van de vorige eeuw heeft de mens gezorgd voor een verdubbeling van de hoeveelheid reactieve stikstof in het milieu. Stikstofoxiden worden vooral uitgestoten door verkeer (met name diesels) en industrie. Ammoniak komt voornamelijk vrij in de landbouw door verdamping uit mest. Met kunstmest en dierlijke mest, die ammoniak bevatten, worden de opbrengsten in de landbouw verhoogd om aan de groeiende behoefte aan voedsel in de wereld te voldoen. Hoe meer ammoniak in de landbouw wordt gebruikt, hoe meer er weglekt naar bodem, lucht en water.
 6. Jaren geleden hetzelfde probleem gehad. Een plafond van 40 m2 eerst met ammoniak of chloor schoongemaakt en daarna een emmer Wyzonol van 250 euro er overheen gerold. De bruinigheid kwam er gewoon doorheen. Als soort van experiment een goedkoop emmertje acrylaat van Praxis er overheen van 25 euro en voila: het plafonnetje was weer als nieuw.
 7. kiekiek

  100 km/h

  Ontlasting + urine (van vee) = ammoniak. In ons dichtbevolkte en volgebouwde land met beperkte natuurgebieden geeft dit meer problemen dan in onze omringende landen, waar veel meer bossen en natuurgebieden zijn. Daar is niets verzonnen aan.
 8. kiekiek

  100 km/h

  Grootste veroorzaker van stikstof (45 procent) zijn de boeren dus lijkt mij logisch dat daar ingegrepen gaat worden.
 9. Je gelooft het niet, maar afgelopen zomer heb ik het eerste zonnepark gezien wat een maand lang totaal overwoekerd was met onkruid. Precies tijdens de hittegolf die we toen hadden. Weg opbrengst, weg winst. Tot overmaat van ramp hebben er nu ook nog eens wat windmolens bij geplaatst die voor slagschaduw zorgt over het zonnepark.
 10. kiekiek

  100 km/h

  Dat is wel een dingetje waar nog wat winst op te behalen is. Hun maximum snelheid is 80 km/u, maar hun snelheidsbegrenzers staat ingesteld op 90 km/u wat ze meestal ook rijden op de snelweg. Die overschrijding is decennia lang door de vingers gezien en werd ook nooit op bekeurd. Wordt tijd dat die snelheidsbegrenzers op 80 km/u wordt ingesteld.
 11. kiekiek

  100 km/h

  Diesels zijn verreweg de grootste vervuilers dus laat ze die maar van de weg halen.
 12. Die verplichting is er nog steeds niet. Ik heb hem laatst geweigerd toen Liander hier laatst de aansluiting kwam verzwaren.
 13. kiekiek

  100 km/h

  Iedereen moest zo nodig achter de boeren staan toen die op het Malieveld stonden en dat terwijl de boeren voor 40 tot 45 % verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van stikstof. De boeren zijn gehoord en worden nu grotendeels ontzien. Nu moeten de automobilisten terug naar 100 km/u. Gaan die nu ook naar het Malieveld
 14. Dat is de grote hamvraag! Ik ben al even aan het zoeken geweest naar een betrouwbare bron, maar nu even geen tijd meer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid