Ga naar inhoud

MauriceW2

Leden
 • Aantal items

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over MauriceW2

 • Titel
  Sat4all Lid

Recente bezoekers van dit profiel

334 profielweergaven
 1. Overstuurd? Waarmee? Signaal v/d LNB? Lijkt me niet. Het is jarenlang goed gegaan...
 2. Oh dat is misschien een optie. Er staat idd een dect telefoon vlakbij waar de kabel het huis binnenkomt. Ik ga hem uitzetten als de storing er weer is. Ben benieuwd.
 3. Hallo, Bedankt voor de antwoorden allemaal! Ik heb geen zichtbare gebreken gezien. Alles zit nog precies zoals het hoort. Kabels, pluggen, enz.. Het gekke is dat het probleem gisteravond niet optrad. Maar als het optreedt, heb ik het op alle zenders (FTA en betaald) Ik gebruik een gewone CanalDigital kaart, waar ik ook gewoon voor betaal. De SNR valt helemaal weg naar 0 als het gebeurt. Dus er komt dan heel even geen signaal binnen. Het is echt een dip die dan elke zeg maar 38 seconden optreedt. Daarom twijfel ik of het iets is dat buiten zit. Ik zat zelf te denken aan iets dat periodieker werkt, bijvoorbeeld een defecte elco. Maar dat verklaart dan weer niet waarom het probleem gisteravond niet optrad. Die winderigheid hier valt wel mee, omdat ik in Zuid Spanje zit. (grote schotel van 1,5m diameter) en normaal gesproken perfecte ontvangst. Het is jammer dat ik geen tweede ontvanger heb, anders had ik het kunnen vergelijken of de ET9000 het probleem veroorzaakt. Maurice
 4. Hallo, Ik heb een raar probleem met mijn Xtrend ET9000. Elke 38 seconden wordt het beeld blokkerig en erg slecht. Het geluid valt soms ook even weg. Meteen daarna is het weer goed. En dan weer ongeveer 38 seconden daarna hetzelfde. En zo gaat het maar door. Eerst verdacht ik dat de LNB's niet meer goed waren of dat de schotel niet meer zuiver gericht stond. Maar die 38 seconden is raar. Kan het (weer) een voeding probleem zijn? Dat de spanning voor de LNB's na 38 seconden dipt? Alsof er (weer) een of meerdere elco's niet meer goed zijn? Ik heb de elco's al eens vervangen. Ook heb ik de complete voeding afgelopen mei vervangen (net een half jaar geleden) Kent iemand dit probleem? Maurice
 5. Aha, dat is inderdaad interessant om te weten. Wat ik weet is dat CanalDigitaal tot max 2 zenders tegelijk kan werken, wanneer je hardwarematig decodeert. Maar als je softwarematig decodeert, dan kun je meerdere CD zenders 'tegelijk' opnemen. Geldt dat nog steeds? Dus. Kan ik met FBC DVB-S2(X) ook meerdere CD kanalen opnemen? ( er gaan nu 2 kabels naar de schotel. Daar zit een duo LNB met switch. Dus volgens mij kan ik max. 2 transponders tegelijk ontvangen.)
 6. Ik gebruik al jaren een Xtrend ET9000 naar tevredenheid. Nu is echter de voeding defect. Ik heb inmiddels een gereviseerde ruilvoeding besteld. Hopelijk doet hij het weer daarna. Toch wil ik in de tussentijd een nieuwe ontvanger gaan kopen. Maar welke? Ik begrijp dat de Xtrend's niet meer te verkrijgen zijn. Wat is een goede vervanger? Ik heb een 4TB HD erin zitten om alles op te nemen. Ik heb 2 sat tuners, zodat ik van alles tegelijkertijd kan opnemen (tot meer dan 2 kanalen tegelijkertijd, mits ze over maximaal 2 transponders verdeeld zijn.) Dus ik wil graag weten wat de beste vervanger is, waarmee ik ook meer dan 2 kanalen tegelijkertijd kan opnemen en waar een 4TB HD in kan. Suggesties? Ervaringen? Ik hoor graag..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid