Ga naar inhoud


hereberie1234

Lid
  • Items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door hereberie1234

  1. voor mijn bosch schroef en klopboormachine heb ik bij de cartridge leverancier een nieuwe accu besteld voor mijn machine en ik laad die op met de bijgeleverde ni-cad lader van de boormachine .  Merk Cameron Sino  en ben heel tevreden.

     

    Bosch PSB24VE-2    dit is wel het 24V model ipv 12V  maar ik ben van mening dat ik bij de one-two-three shop mijn Nimh accu gevonden heb.

    Ook voor andere toestellen daar een accu besteld ,  reclame maken mag niet, ervaringen delen wel.

     

    hereberie1234

  2. Beste

    ik volg deze discussie met aandacht en heb nog een vraag

    kan met vti of openpli  de beperking van de module worden opgeheven om slechts 1 zender  ( zelfs geen tweede op dezelfde transponder ) tegelijk te decoderen ?   Met mijn Technisat en deltacam  functioneerde dit  wel maar met de telenet module niet . of zijn hieraan nog andere voordelen verbonden dan dat de module gewoon werkt zoals bij een ci+ ontvanger ?

     

    hereberie1234

  3. goede avond

     

    ik lees dat er een splitter werd gebruikt vorige keer 20 mei 2020

     

    topic alles ok behalve op VRT   (telenet )  en is dit probleem van verleden jaar nog niet oplost of gaat dit over totaal iets nieuw ?

    je moet niet alles vervangen door zomaar iets anders ,  enkel het juiste materiaal zal u een oplossing geven.

     

    herberie1234

     

     

     

  4. goede avond

    ik ken dit probleem en ook de oplossing ( Tonski Dutch ) wist dat ook .

    het probleem is dat de hdmi kabel instraalt op de coax .  Nu zijn er hier voor twee mogelijke oplossingen. De eerste oplossing is een beter afgeschermde coax  gebruiken (de beste is goed genoeg )  een tweede oplossing is  de HDMI kabel  aanpassen  .  Met aanpassen kan de positie zijn maar ook de mate van uitstraling.  Er wordt een loop gecrëerd  (oscillatie ) van  hdmi  uitstraling  (enkel bij één hd )  en vandaar op de coax instraling.  de tuner heeft het daar lastig mee  en stuurt  daardoor een gestoord één hd  uit na ontvangst (terug op hdmi ) waardoor dit effect nog erger wordt.  Alleen de frequentie van één HD doet dit , voor al de andere zenders is de loopversterking kleiner dan  1.0 en volgt er dus geen oscillatie.

     

     

     

     

    als  je hier nu aan werkt ben ik 100% zeker dat uw probleem is opgelost.

     

    hereberie1234

     

  5. Dag Iemand

     

    fijn om een reactie te horen , mijn andere oven  werd vandaag ten grave gedragen naar het containerpark.  Deze was helaas niet herstelbaar  door een gecombineerde aaneenkoppeling van de selector switch,  de schakelaar die tussen de verschillende verwarmingsmethoden  kiest was defect met uitgebrande versleten contacten.  normaal is dit vervangbaar   maar deze was een uniek geval   combinatie van pcb  carbon traces  en daarop achteraan gemonteerd een mechanische selector switch.   en deze zijn voor ieder model van oven verschillen.  We hebben ondertussen een nieuwe oven  na 22 jaar.  Dit is niet extreem lang maar acceptabel.

     

    hereberie1234

     

  6. Goedemorgen


    de fout in de oven werd gevonden  .  In de oven zitten meerdere ventilatoren  maar deze die de fout gaf was de heat spreader ventilator .  Deze ventilator zorgt  ervoor dat de warmte van de weerstand hete lucht  ,  doorheen de oven wordt verspreid .  Tevens koelt een tweede schroef  van diezelfde motor de holle ruimte in het achterste paneel .  Hij stond  los  was niet geblokkeerd maar bij aansturing was een trillende beweging te zien en te voelen.  Ik heb deze motor dan ook vervangen en daarmee waren de problemen opgelost.  Het viel mij ook op dat de holle ruimte in het achterste paneel zodanig heet was dat dit meer op een verdachte toestand leek.   Moraal van het verhaal  :  de test moet gebeuren met alle  panelen open ,  zodat de functies en de weerstanden zichtbaar en bereikbaar zijn tijdens de werking.  Deze manier van werken levert aan de ene kant meer duidelijkheid , maar aan de andere kant ook meer gevaar op.  Ook was de plaats van de oven (tweede verblijf  ) en de microgolf functie die continue bereikbaar moest blijven een handicap. 

     

    Al bij al gelukt met dank aan Ad

     

    hereberie1234

     

  7. dag  iedereen

     

    ik heb ondertussen de relais van de onderverwarming vervangen door een nieuw exemplaar  .  Desondanks komt de temperatuur van de oven (Hetelucht functie niet hoger dan 100 °C

    nu verdenk ik eventueel de temperatuur sensor  want bij nameten koud 62k  en bij 100°C  5K    blijkbaar  lijkt dit een ntc te zijn .  Deze  heb ik dan maar los gezet en achter  in de behuizing los laten hangen waardoor het leek of de temperatuur al hoger kon komen. 

     

    Voor alle zekerheid een nieuwe sensor besteld  ,  ik kon daarvan geen datasheet vinden om uit te  maken of dit nog binnen specificaties valt. dit onderdeel kon ik uit de lijst kiezen en is nog beschikbaar  .  Ik laat nog iets weten of de oven nu in orde is.  In elk geval werkt de onderverwarming  (zit trouwens onder het draaiplateau van de oven die ook een microgolf functie heeft.

    Daar is echter niets mis mee.

     

    hereberie1234

  8. beste j van hoof   en iemand

     

    ik heb de thermische beveiliging doorgemeten  en die is  nog OK

     

    de  oorzaak is volgens mij  hoogstwaarschijnlijk  een relais  omdat de sturing  deze veel aan en af schakelt  om de temperatuur constant te houden volgens te instelling.

     

    zo een uitval is niet ondenkbaar want  het verwarmingsrelais van onze miele wasmachine was ook stuk op een manier die je niet kan uitmeten.  bij vervangen was de fout opgelost en is niet meer teruggekeerd.  dus even afwachten . tot binnenkort want dan ik hier verder over berichten

     

    hereberie1234

     

     

     

  9. Beste forumleden

     

    ik ben bezig met de reparatie van een Bosch combi oven  HBC84H500/36  waarvan  de onder-verwarming  niet meer aangestuurd wordt.

     

    De bovenverwarming en de ventilator zijn in orde alsook de thermostaat maar de oven kan maar een goede 100°C  bereiken omdat hij een deel van het vermogen is kwijtgespeeld.

     

    De onder-verwarming is ongeveer 600W  en deze weerstand is in orde  alsook de draden daar naartoe.

     

    Ik zou de hulp willen inroepen van jullie alsook de kennis van een zekere Steve  die al meermaals voor een oplossing heeft gezorgd bij de problemen.

     

    ik wil jullie alvast succes wensen bij het zoeken naar de schema's

     

  10. goede avond satterdam minplus

     

    ik heb nog over deze opname  waar een stuk geluid ontbreekt even verder nagedacht.  De enige conclusie is  dat er bij de uitzending iets is misgelopen met  het pasten van de audio descriptie  bovenop het beeld  bij de vrt zelf . ten eerste   het geluid viel weg op het moment van de start van het programma .  de ontvanger heeft hierop geen betrekking omdat hij reeds 3 minuten bezig was met opnemen en de tijdsinstellingen  niet om dit moment stonden.  ten tweede  het origineel geluidspoor  werd door vrt gemanipuleerd , om in plaats van het origineel spoor  een gemixte versie met audio-descriptie van te maken .

     

    de stream bevat ook altijd het geluidsspoor  , dus het signaal werd  binnengenomen,   en indien er een fout zou geweest zijn in de audio demodulator van de ontvanger , dan  is het toch wel heel toevallig tijdens één enkele opname en nog nooit tijdens het rechtstreeks kijken.  het  moment dat dit juist wegviel is ook precies gelinkt aan de start van het programma.

     

    tot zover mijn conclusies. Hereberie

     

  11. beste forumleden

     

    gisteren maakt ik een opname professor T. op zender ketnet (audio descriptie )

     

    In de pre-time  (voor de start van het programma ) ingesteld op 3 minuten  was het beeld en geluid aanwezig .

    Bij de effectieve start van het programma viel het geluid weg  ; dus net op het moment de het programma effectief begon,  voor welgeteld 15 minuten.

     

    Daarna  verder volledig beeld en geluid , tot het einde van het programma en ook in de post -time  30 minuten  nadien nog in orde.

    De zender ketnet van bij telenet is niet gecodeerd dus aan de module nagravision van telenet kan het niet liggen .  Iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn ?

     

    Hereberie 1234

     

  12. Halllo pirrewit

     

    in tegenstelling tot Tonski  snap ik dit helemaal wel. ik heb namelijk iets heel gelijkaardigs meegemaakt.   mijn coax  voor telenent  wordt  gesplitst om van de technisat tuner ook nog naar de panasonic plasma tv te gaan en zit na het T stuk van de splitter  in een flexibele buis van 4.5 meter.   Deze coax  zit samen met een 5 meter lange hdmi kabel   in dezelfde flexibel.  IK dacht dat Hdmi  en telenet  signaal  elkaar niet zouden storen.  Helaas is dit verkeerd gedacht. de hdmi kabel straalt over de afstand van 4.5m  in op de coax van telenet.  Mijn oplossing was een beter afgeschermde coax in de flexibel  stoppen in plaats van de hdmi kabel te wijzigen of verplaatsen.  Het rare aan heel  dit fenomeen is dat enkel  één HD  gestoord wordt  en niet Canvas HD of om het even welke andere zender.  Er is dus een loopback  gecreëerd geweest van uit hdmi   naar instraling op coax   en  via de tuner  van techisat terug naar hdmi .  Dit lijkt sterk op een oscillatie  die heel specifiek gebeurt  met één HD  en niet met een andere zender. Canvas zit ook op dezelfde transponder 298Mhz  maar deze heeft daar geen last van.

     

    Zo is dat

     

    Hereberie1234

  13. Dag Dingoo

     

    dit probleem is gekend  en situeert zich in de voeding van uw clarke tech .  Het  zijn elko's  die  vervangen moeten worden.

    je zal het apparaat eens open moeten maken .

     

    Op de voeding  dienen de secodaire elko's vervangen te worden wat geen grote kost is en ook geen  groot werk.  Dit toestel is gelijk aan een technomate 6900 HD en ze hebben alle dit probleem. het is ook niet nodig om een nieuwe voeding  aan te schaffen , een repair is voldoende.

     

    Hereberie1234

     

    image.png.2c68dfb8237685aaee8b7c32b54a4fb4.png

     

    Dag Dingoo

     

    zie jou voeding er soms  gelijkaardig uit aan deze ,   dan heb je geluk want dit is een voeding uit deze reeks toestellen

     

     

     

    • Like 1
  14. Beste

     

    ik heb hier dus ook geleerd  dat achteraf coderen  niet zou kunnen met een interne kaartlezer,  al snap ik niet waarom.

    Zou dus achteraf coderen  dan ook niet kunnen met een deltacam  die geen CI+ is  of een aston module ?

     

    Ik heb ooit een vraag gesteld over wie ervaring heeft met achteraf decoderen,   en volgens mij is er enkel nodig dat er gedecodeerd kan worden ,  op welke wijze dan ook.

     

     

    Hereberie1234

     

  15. Daar heb ik het nu echt van , zonder kaart ben je verkeerd bezig

     

    Tonski,  ben je ook zonder module niet verkeerd bezig ?  Ja dan wordt het plots stil  hè ,  en nu heb ik het over de illegale kaartlezer , softcam  oscam cc cam en share;

     

    Het onderscheppen van keys is dus verboden ,  Wat wel mag is  een  niet originele module gebruiken , daarmee overtreed je geen enkele regel.  Bijgevolg is smartwi perfect legaal;

     

    Het is niet omdat er hier regels zijn over wat wel en niet mag besproken worden op dit forum , dat in de echte wereld dezelfde praktijken plots legaal worden ,  en wat niet mag besproken worden  in de echte wereld  dan ook illegaal is;

     

    Ik zal een voorbeeld geven ,  unpairen van smartcard en module ,   deblokkeren van te kunnen doorspoelen  of veranderen van zender tijdens de reclame .

     

    Ik denk  dat ik ook het recht het om mijn opnames op een ander apparaat dan het originele af te kunnen spelen. Dit kan helaas niet met de module van telenet .

     

    Wat is het verschil tussen dergelijke beperkingen omzeilen en het illegaal onderscheppen van keys om er wat dan ook mee te doen ,  meerdere zenders  tegelijk opnemen (4) (zonder tweede kaart  en  te sharen ?

     

    Het is niet omdat één provider (canal digitaal tv vlaanderen  télésat ) een fout gemaakt heeft door met losse smartcards te werken en daardoor massaal geld verloren is , dat dit allemaal perfect legaal is.

     

    Illegaal is  niet of niet genoeg betalen of aan de verkeerde betalen om zaken te kunnen zien op één of meerdere toestellen.

     

    Hereberie1234

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  16. Dag Piet

     

    de deltacam  neemt voor het decoderen van twee  zenders op dezelfde transponders , twee tuners in beslag .  Opmerkelijk want  op DVBS (satelliet )  is dit niet het geval .

     

    met één tuner kunnen er twee of meer kanalen  opgenomen worden ,  weerom op dezelfde transponder.

     

    Zoals ik reeds schreef ,  kan een module twee   zenders tegelijk decoderen maar dan op dezelfde transponder.   Ik werk als volgt :  één module zit in de televisie , panasonic , en de deltacam zit in de technisat tuner.

     

    voordeel van telenet is dat alle combinaties van  één canvas ketnet FR3  ARTE  , samen met een gecodeerde  zonder probleem kunnen ,  terwijl  met tv vlaanderen  dit  niet kan.

     

    Ik begrijp dat met een kaartlezer  dit probleem zich niet stelt  , vandaar de populariteit van linux enigma 2 , buiten de share.   ik heb de module van telentet (de originele ) nog niet op deze manier getest,  maar ik vermoed hetzelfde . Tonski heeft volledig gelijk.

    ook het gecodeerd opnemen  en achteraf decoderen  is bij telenet  niet onaardig,  de code blijft dan ook lang genoeg dezelfde in tegenstelling tot  tv vlaanderen.

     

    één voordeel heeft tv vlaanderen dan wel;  namelijk  verschillende vlaamse zenders op één transponder , meer dan bij telenet.  Maar het zal je maar overkomen , net deze waarvan je tegelijk wilt opnenemen zitten dan weer net niet op dezelfde transponder.

     

    Ja het is moeilijk ,  en ik begrijp dat modules in het forum hebben afgedaan.

     

    hereberie1234

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  17. Telenet en tv vlaanderen /  canal digitaal  kan je combineren in 1 module .  de module kan zowel een mini sim kaart  en tegelijk  een gewone  vol formaat  smartcard bevatten en bovendien nog eens  telenet decoderen.  ( ook andere codeersystemen  zijn mogelijk  ( Bis Panaroma,  sat access (swiss )  ,  fransat,  tntsat , (viacess )  enz. 

     

    Zoiets behoeft dan ook nog eens geen ci+ ,  ocscan cccam of andere hulpbronnen.  Zoals met de kaartlezer zijn er bepaalde extra codeer-lagen niet te openen als daar zijn mezzo france 2 HD  , insight HD  enz.  maar als kerstgeschenk krijg je gratis mezzo erbij alsook RTS1  RTS2  ,SRF1  SRF2,  RSI1  en RSI2 .

     

    Het nadeel van dit systeem is dat er slechts 1 transponder  door deze module kan gecodeerd worden ,  bijvoorbeeld VTM en Q2  (dvb--c)  , NPO1  en NPO 3 (DVB-S2) 

    en telkens  maximum 2 zenders. 

    Deze module is zoals elke module  helemaal  niet geschikt om keys te sharen ( homesharing )   en ook niet om meer dan twee zenders  op te nemen en dan nog van dezelfde transponder. Sommigen(de meesten )  vinden juist  daarom dit concept de moeite niet waard   om er aandacht aan te besteden .

     

    Hereberie1234

     

     

  18. Inderdaad Sverige  smartcard  met een multicrypt lezer ,  en dan nog in veelvoud is  een betere oplossing als je meer dan één type code wil gebruiken.

    Voor de m7 group geldt dat het achteraf decoderen binnen de twee dagen moet anders is dit niet meer mogelijk wegens gewijzigde code.

     

    Voor telenet is er bijvoorbeeld al geen smartcard (zit gekoppeld in de module )   ,  je hebt de officele module en de deltacam .  Ik had een probleem dat de fabrikant van het toestel ook de firmware van de multi-crypt kaartlezer  in de toekomst blijvend moet ondersteunen,  en de coderingen worden strenger zodat  er een tijd komt dat er geen ondersteuning meer is.

    viaccess pc6  bijvoorbeeld voor bis  panorama  télévisions en sataccess , fransat enz   gaat dit ook met een kaartlezer zonder module , en komen de updates dan nog door  ?

     

    Bij mijn deltacam niet , en daarvoor heb ik heel af en toe (  om de twee maand ) de neotion viaccess orca   dual descrambling ACS 3.1  nodig

     

    Alleen al het aantal ci modules neemt toe met de tijd,  het aantal losse smartcards darentegen,  dit vermindert.  Toekomst gericht zag ik echter niet zo veel in een multicyrpt kaartlezer hoewel ik lange jaren een technomate 6900 combo gebruikt heb voor tv-vlaanderen. 

     

    De oplossing om met  dual LNB output en twee tuners te werken kon alleen maar in een ontvanger met smartcard reader multicrypt die voor tv vlaanderen geschikt is .  Losse smartcards worden zeldzamer en sommige zenders worden niet meer in seca 3  gecodeerd,  of met een extra beveiliging waar alleen de witte module een oplossing biedt.

     

     

    .  We hebben in de tijd al veel modules zien passeren,  voor tv vlaanderen  , deze met de wereldbol ,  de witte module, en nu laatst deze met ingebouwde smartcard.  

     

    Hereberie1234

  19. Mimisiku

     

    Bij mij gebeurt dit op afroep , als ik een gecodeerde opname wil opendoen,  dan moet ze vooreerst alsnog gedecodeerd worden.  De reden is als volgt : mijn ontvanger heeft slechts 1 ic slot . Daarin zit een  module genre alleskunner.   Maar die alleskunner kan maar 1 type coderingsnorm en 1 stream tegelijk aan.   Ik geef volgend voorbeeld , opname hotbird  RTS 1  viaccess.

     

    Kijken op DVB-C  , nagravision  gaat niet meer ,  de module is bezet , met viacess ,  de dvb-c  tuner niet  . Om dit op te lossen zou ik gecodeerd opnemen van hotbird  RTS 1 , en dan is de ci module in gebruik voor het kijken naar dvb-c (telenet) .

     

    Achteraf kan de opname gedecodeerd worden met dezelfde module ,  als ze vrij is  en niet bezig met een andere stream te decoderen.  Een tegenhanger van  deze opzet is Sverige met twee kaartlezers  en twee smartcards   en nog een derde usb smartcard reader met nog een andere smartcard, zodat elke norm , tegelijk kan bediend worden.

     

    Het betreft hier meer kijken op één zender (en decoderen ) en opnemen op een andere .


    Hereberie

  20. Wie heeft  er ervaring met het gecodeerd opnemen en dan achteraf decoderen ?  Met technisat is dit mogelijk om de ci module prioriteit te geven voor het kijken .

    Uit een eerste kleine test blijkt dat dit veel tijd nodig heeft . Hoe gaat het in zijn werk met dubble tuner,  opname van eenzelfde transponder , gebruiken ze dan meteen de tweede tuner ?

     

    Hereberie1234

     

  21. Dag Sprietje

     

    De selectie van de zenders is inderdaad  gewijzigd,  dit zou nu bvn kunnen zijn op hotbird  bijvoorbeeld . Ik weet het niet zeker maar ik denk dat mezzo nog te bekijken is met een clark tech 5000 HD zonder kaart.  Heb je ook geen problemen met ZDF HD  3SAT HD ZDF neo  kortom de ZDF group met variable bitrate zenders.  Uiteindelijk is gebleken dat de processor op deze ontvanger dit type van modulatie niet goed meer kan verwerken,  zo je wil verteren,  wegens capaciteitsgebrek. Er is nog wel een patch die deze kon oplossen maar dan kwam het opnemen in het gedrang.

    Supertennis HD bestond in die tijd nog niet maar het is niet de hotbird die de TV vlaanderen fans als prio willen , maar de 23.5.  De compromis zoals wij in België kennen , is tussen deze twee "zwakke"  transponders en  je mag als je een compromis moet vinden één van de allerzwakste niet uitkiezen tenzij je hotbird wilt en 23.5 bijkomstig is zoals in mijn geval . Ik heb nu sinds 3 jaar telenet en test af en toe ontvangers voor hansvandetelshop . Na 6 jaar heb ik eens een nieuwe kabel aangesloten  en de gele krimkous opengemaakt . Dat zag er daaronder pico bello  uit , zo blinkend en geen sporen van oxidatie of vocht.  De constructie van de rand rondom de aansluiting  van een multytenne is inderdaad  uitstekend uitgedacht om het water de juiste kant op te krijgen.  Ik heb zo een vermoeden dat je in ergens in Spanje zit. Heb je daar ook van de mistige ochtends zoals hier in België ? Regen is niet echt een probleem , vocht des te meer .

     

    Heb je ondertussen de schuinstand uit een vorige discussie kunnen aanpassen ;  ik neem aan dat 6.5°  voor koksijde een beetje teveel is  ?  voor 3.055°  OL. Het is inderdaad geen gemakkelijke berekening .

     

    hereberie1234

     

     

  22. aan Vemar (Marc)

     

    allereerst moet ik je bevestigen dat de tuner in een clarke tech (Ik heb een technomate 6900 combo) één van de gevoeligste is , wat voor tv vlaanderen op  23.5 een voordeel is.

    Het toestel kan tot nu toe nog altijd overweg met de kaartlezer ,   maar controleer ook de ci sloten even door een een module gelijk welke in te stoppen en te kijken of ze in het menu verschijnt.  Na vele jaren ontdekte is dat mijn ci interface defect was.  Opletten dus.  Nu terzake .  De multytenne moet voor tv vlaanderen afgregeld worden op 23.5 . zet de clarke tech dichtbij en gebruik een klein toestel met scart ) is makkelijk , of hdmi met het instellingsmenu (geavanceerd ),  van de clarke tech  . Je moet ook telkens  de hotbird 13.0E  er ook bijnemen.  Om de hotbird te callibreren zou je mezzo kunnen nemen. Bij center op 23.5  (elevatie eerst optimaal regelen ) zal de hotbird niet voldoende zijn.  Je moet dus de schotel iets meer naar het oosten richten , tot zover dat het optimum op 23.5 ietwat begint te verzwakken.  Ik  heb mijn schotel op 4°  oostwaarts gekanteld.  In een andere rubriek kan je ook mijn installatie terugvinden met het bewuste regenkapje , de geknikte lidl buis van de takkenschaar enz. Niet vergeten om de connector met krimkous af te dichten , de  multytenne is gevoelig voor indringend vocht.  Daarom precies is het aan te raden  de kop nooit  open te maken  .

    Verder veel succes gewenst .

    PS mijn technomate 6900 combo gebruik ik niet meer . Staat op zolder maar is nog in goede staat .

    heb je soms ook haperend beeld op de zenders van de ZDF group  ZDF  3sat enz .  (hiermee kon het toestel niet goed overweg )

    Ik heb reeds meer dan 7 jaar ervaring met deze schotel en dit specifiek toestel , dus vraag maar .

     

    Hereberie1234

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...