Ga naar inhoud


Silenlien

Lid
  • Items

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Silenlien

  1. Weet je Mimisiku, dat zou kunnen maar daar wij een aanvullende uitkering hebben ( ja en dat terwijl we ons de pl****s werken) hou ik liever zoveel mogelijk geld in m'n knip!
    Jammer van je brommertje hahahhahaa, Cees is in september weer in de buurt en bood opnieuw aan om ons uit de brand te helpen en dan geef ik hem liever die 50 euro omdat we hier 3 schotels hebben liggen en evenveel lnb's 🙂
    We hebben het toch te druk om tv te kijken, als we van de winter weer naar Goldrush kunnen kijken zijn we allang blij.
     

    Ik heb CCTV4 inmiddels gevonden trouwens, stond ergens achteraan mijn huidige zenderlijst maar het probleem is dat we werkelijk geen enkel signaal ontvangen.
    We gaan het proberen met de sterke HotBird zoals jij aanraadt maar dat zal pas over een paar dagen zijn want ze geven snikheet weer af, je weet wel, luiken en ramen dicht en zo weinig mogelijk bewegen wil je het overleven zonder airco 🙂 lukt dat ook niet dan zijn of wij OERDOM of er is iets stuk, we wachten dan op Cees....

     

    Nogmaals mijn dank voor jullie hulp!
    Ik waardeer het echt hoor 

  2. 7 uren geleden, ilseonline zei:

    Aanvulling wegens verlopen van de hersteltijd:

     

    Maakt het wat uit hoe de satelliet op 9 oost heet? Het gaat er toch om dat je beeld wilt hebben? Heb je een zender te pakken, kijk welke het is, kan er na gegaan worden of het de juiste satelliet is, de rest gaat daarna meestal makkelijker, want dan kunnen de mensen op dit forum makkelijker helpen i.v.m. dat ze kunnen nagaan waar je naar kijkt en via welke satelliet dat is.

     

    Werkt je ontvanger met schotel en ontvang je "een" zender van "een" satelliet?

     

    Zo ja, welke zender(s)?

     

    Zo ben ik ooit begonnen, gewoon op de hand "zonder" satellietmeter.

     

    Zou zomaar kunnen dat ik overspannen ben, heb meer dan menigeen op mijn bordje, dank voor je antwoord.

    Ik krijg geen meldingen van reacties hier op het forum dus ik moet er maar net aan denken om hier te kijken.
    Als ik het te druk heb om een schotel in te stellen dan denk ik er ook niet aan om hier op reacties te checken, mijn excuses.

     

    Voor mij maakt het wel degelijk  uit hoe een schotel heet omdat ik in allerlei apps en op websites in moet voeren naar welke satelliet ik op zoek ben en ik daar dus eutelsat 9B selecteer, als nou zou blijken dat ik naar eurobird moet zoeken dan is dat best handig om te weten 🙂

    Zoals al eerder opgemerkt, ik ben maar een kneus.

     

    Inmiddels hebben we de schotel gisteren aan een ander huis gehangen, met allerlei apps, satfinders enzovoorts de boel 100% perfect gehangen maar geen signaal, misschien is de nieuwe LNB stuk?
    Zodra het weer het toelaat ( vandaag 36 graden later deze week tot 39 graden) zal ik eens proberen of ik via de astra wel signaal ontvang, als ook dat niet lukt zal de lnb teruggestuurd moeten worden.

    Mijn partner raakt er zwaar gefrustreerd van omdat ze zwaar dyslectisch is en de materie moeilijk, ik begrijp het ook niet 100% en dan loop je vast.
    Jammer maar helaas, mocht de lnb niet stuk zijn dan gaan we maar een antennist bellen, al zegt men dat die hier in Frankrijk ook geen kaas hebben gegeten van de eutelsat opsporen.

     

    Iedereen bedankt voor zijn bijdrages.

    Lien
     

     

  3. 1 uur terug, Mimisiku zei:

    De ontvanger de bootleneck? Hoe kom je daar nu bij? Ik zou zeggen: koop voor €10 gewoon single LNB en plaats die op de schotel. Coax kabel naar de ontvanger. Tuner instellen op 'eenvoudig' en 'een satelliet'. Daar kies je voor EuroBird 9°E. Dan gaan uitrichten....

     

    Nog even een aanvulling, ik neem aan dat je eutelsat bedoelt? en geen eurobird? of zit m daar de kneep.....

     

  4. 45 minuten geleden, Mimisiku zei:

    De ontvanger de bootleneck? Hoe kom je daar nu bij? Ik zou zeggen: koop voor €10 gewoon single LNB en plaats die op de schotel. Coax kabel naar de ontvanger. Tuner instellen op 'eenvoudig' en 'een satelliet'. Daar kies je voor EuroBird 9°E. Dan gaan uitrichten....

     

    Die hebben we, ik bedoelde dat de box ( in mijn ogen de ontvanger want dat andere ding heet LNB) mijn bottleneck is.
     

  5. Op 8-7-2020 om 22:01, Codx zei:

    Ik zou gewoon een zenderlijst van internet downloaden (satje07 bijv) waar Eutelsat 9B al in zit en dus CCTV4 ook bij staat.. en in de box zetten met deramboxedit,  dan hoef je alleen de box op de betreffende zender te zetten en daarna ruwweg de schotel op de juiste plek te draaien, kun je daarna altijd nog met je sat meter aan de gang om te fine-tunen.  Het nadeel van zo'n meter is als je het niet allemaal 100% goed doet ga je nooit wat vinden.

     

    Je moet overigens wel je ontvanger vertellen dat de middelste LNB (kop) eutelsat 9B is, anders gaat het ook niet goed vrees ik.

    Dank je wel voor je hulp, de ontvanger is mijn bottlenek, ik verdwaal in alle instellingen.
    Ik denk dat ik Joyne maar weer afzeg, jammer van al het geld wat we er voor hebben uitgegeven en maar via NLziet blijf kijken ( zodra de gasten internet gebruiken kan dat niet maar ach... )en een Dplay abonnement afsluiten.

  6. Op 9-7-2020 om 12:30, Mimisiku zei:

    Ik denk niet dat ze nog iets gaan ondernemen. Ben bang dat ze wachten op @ceesv om het bij ze te gaan oplossen..

     

    Goh wat een schattige opmerking van je, dank je hartelijk. Hoe gaat dat spreekwoord ook alweer? Zoals de waard is vertrouwd ie z'n gasten?


    We hebben het RAZEND druk en als we toevallig even tijd hebben is het 36 graden, niet echt weer om op hoogte met een satelliet te staan draaien.
    Inmiddels hebben we alles waarvan we het vermoeden hadden dat dat maar enigszins het signaal kon verstoren afgesnoeid en nu gaan we, omdat w enog altijd 0.0 signaal ontvangen de schotel hoger aan het huis hangen, word het nog gemakkelijker om hem te draaien....
     

    Dus we nemen wel degelijk actie maar moeten daarvoor wel de mogelijkheid hebben.

    Op 10-7-2020 om 18:50, Mimisiku zei:

    Geen reactie gezien, noch negatief noch positief... Denk dat er niets aan de (niet werkende) situatie is veranderd. Maar goed, dat is een aanname mijnerzijds..

    Ook is er geen duidelijk verhaal of het nu wordt geprobeerd met de Triple-LNB of een single LNB...

     

    Lezen is een kunst, we hadden een triple, we hebben zelfs ook nog wel een duo, maar speciaal hiervoor, omdat w ehoopten dat dat het gemakkelijker maakte een losse LNB gekocht welke ons werd aangeraden door een forumlid alhier.

     

    Op 9-7-2020 om 13:23, ceesv zei:

    Die zit lekker met zijn voeten in z'n zwembad bij 30 graden en een strak blauwe hemel.

     Was het maar waar, nu vandaag weer mogelijkheid om verder te klungelen met de schotel, tot nu toe zonder succes.

     

  7. Op 6-7-2020 om 22:07, Mimisiku zei:

    Het was niet bedoeld als sneer... Als dat zo overkwam dan excuseer ik me daarvoor.

     

    Je gaat naar www.lyngsat.com en daar kies je in de sectie 'Europe' voor de Eurobird 9°E. Uit die lijst pak je 4 transponders. Liefst 2 Horizontale en 2 Verticale. In je satellietfinder hoef je alleen maar de frequentie, polarisatie en symbolrate in te vullen. Zet ook het LNB type op 'universal' bij de satellietinstellingen op de satellietfinder... Ik doe het even uit het hoofd, 11727, 11919, 12054 en 11832 zijn sterke transponders.. In de lijst van Lyngsat staat keurig welke kanalen er op een transponder uitzenden. 

     

     

     

    Dank je wel, hier kan ik wat mee.

    Excuses aanvaardt gelukkig maar dat je het niet zo bedoelde, klinkt misschien een beetje dom maar ik trek me dat nogal aan, voel me al dom met mijn gezeur namelijk.

  8. 6 uren geleden, ceesv zei:

    Zo, ik ben nu op 59 km afstand van de schotel.

    Hopelijk heb je een goede reis gehad 🙂

     

    8 uren geleden, ilseonline zei:

    Misschien al eens aan een kabelbreuk of iets wat daar tussen zit gedacht?

    Ja daar hebben we ook aan gedacht maar we kunnen wel de astra ontvangen dus dat is daarmee uitgesloten, bedankt voor het meedenken!

     

    9 uren geleden, dutchandrew zei:

    Als je de schotel op bovenstaande manier hebt uitgericht en op de ontvanger ( in openpli ) via Menu > Instelling > Tuner & zenders zoeken> Signaal zoeker:

     satelliet  9E     11.996 V DVB-S QPSK 27500 3/4,  instelt, moet je toch signaal krijgen. En als je dan op OK drukt krijg je de lijst met zenders op die transponder.

     

    dank je wel, als het nu nog niet lukt.....

    22 uren geleden, Sprietje zei:

     

    En als je de schotel op het bewuste tijdstip dan met de zon hebt uitgericht en je nog geen ontvangst hebt, ga dan niet meer aan de schotel liggen draaien maar zet hem vast en markeer de schotel op de mast met een viltstift of i.d. Stel alleen de elevatie nog wat bij totdat je beeld hebt. Je zult merken dat je door het verdraaien van de schotel nagenoeg geen signaalwinst meer kunt behalen.

    Helemaal helder hartelijk dank.

  9. 19 minuten geleden, ceesv zei:

    Net even gekeken, het is slechts 56 km naar Castelnaud vanaf mijn eigen recidence  secundair.

     

    Mochten jullie er over een paar dagen nog niet uitgekomen zijn lees ik het wel.

    Ik heb mijn satelliet finder, de Megasat HD5 Combo bij de hand.

    🥰

     

  10. 17 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Als ie er staat is dat de referentie van de oude HotBird. Daar heb je niks aan.. En daarom wederom..... Gebruik een satellietfinder!!! Eerlijk gezegd vind ik dat je vreselijk rond de bosjes aan het draaien bent. Er staan nu geloof ik zelfs 2 of 3 topics waar je continue naar hetzelfde aan het hengelen bent. Met alle respect, maar je lijkt wel op mijn oude Indonesische natuurkunde leraar. Die heeft het woord twijfelen een nieuwe definitie gegeven. In al die jaren geadviseerd  en anno 2020 kijkt ie volgens mij nog steeds zwart-wit.

    Pak de koe bij de horens en ga wat tips hier daadwerkelijk uitvoeren.. Vermits vrij zicht op de 9°E moet dat met een half uur bekeken zijn...

     

    Dus dan nu graag de uitleg hoe ik mijn transponder WEL op CCTV4 krijg ( ja ze bestaan, wijven van 50+ die er geen zak van snappen maar wel hun stinkende best doen)
    En het zijn om precies te zijn 2 topics, een over de instellingen van de VU + welke blijkbaar gewoon goed zijn want niemand zegt dat het fout is wat ik zie en een over het uitrichten van de schotel op de eutelsat.
    Dat uitrichten moet nu dus echt gewoon gaan lukken, ik trap mijn partner van de ladder en doe het zelf wel.
    Ik heb inmiddels van alles geleerd BEHALVE hoe ik mijn transponder wijzig in dat wat ik hebben moet/

    Aardig dat mensen mee denken maar waarom moet je me nou een sneer geven, dat vind ik dus echt niet leuk.

     

  11. 6 uren geleden, uncle zei:

    Ik vrees dat @Silenlien zo niet veel verder komt. Maar om even naar Frankrijk te gaan is ook niet te doen. Basis kennis hoe een Satelliet ontvanger met schotel af te stellen is toch wel noodzakelijk dunkt me.

     

    Hoe we in grote lijnen een satellietschotel uitrichten is ons wel bekend, maar omdat we niks vinden twijfel ik aan mijn instellingen op de VU vandaar dit topic.
    Iedereen bedankt voor het meedenken, we puzzelen verder.
     

    3 uren geleden, ceesv zei:

    Ik ga toevallig morgen naar Frankrijk.😁

    Maar dan is het nog steeds ongeveer 100 km naar sil en lien.😎

    Wat is nou 100 kilometer zeg?
    Slaapplaats en bbq aanwezig hoor 🙂

  12. 3 uren geleden, Mimisiku zei:

    I beg to differ... Hoe gaat hij dit zien dan? Schotel buiten en de ontvanger binnen bij de TV.. Kan je toch helemaal niet zien.. Of refereer je aan de antieke situatie 'Vrouw schreeuwt naar man..ietsje rechts, nééeé, naar links'.. Dat werkt toch niet? Gewoon met een satellietfinder.....

    Tja, ik zit op de bank, tv voor mijn neus, anderhalve meter naar rechts zit een raam, dat doe ik open, daarachter hangt de schotel op 3 meter hoogte waar mijn partner op een ladder bij staat, met een satellietfinder maar hij vind niks dus ik hoef nog niet naar links/naar rechts te zeggen, beetje ouderwetse techniek met hedendaagse gecombineerd dus hahahahahaaa
    Maar morgen gaan we weer een poging ondernemen!
    Mijn dank is GROOT!

  13. 3 uren geleden, mebo870 zei:

    Silenlien, ik leg het even uit wat je precies moet doen.

     

    Wat is de bedoeling van die signaal meter op je VU+, weet dat dit een heel goed hulpmiddel is.

     

    Je selecteert eerst een zender op Eutelsat 9 oost liefst  CCTV 4, daarna ga je naar de signaal meter van de VU+, op dat moment staat die signaalmeter afgestemd op

     

    11.996 V DVB-S QPSK 27500 3/4, m.a.w. op de transponder waar CCTV 4 op zit, die komt loeiend hard binnen.

     

    Uiteraard als de schotel niet is afgeregeld ga niks zien.

     

    Nu hangen daar meerdere satellieten in de lucht, maar geen enkele hangt op dezelfde hoogte.

     

    Uw schotel moet nu zodanig ingesteld staan dat hij naar de hoogte kijkt waar eutelsat 9 oost hangt.

     

    Dat is een elevatie hoek van 34 graden en dit is uiterst belangrijk.

     

    Als je dan gaat draaien, ga je in theorie maar een satelliet tegen komen, de eutelsat 9 oost, want de andere hangen op een andere hoogte en daar gaat de schotel over heen kijken.

     

    Het is de bedoeling dat je héél langzaam draait aan de schotel, terwijl je er achter staat, nooit ervoor.  

     

    Op een bepaald moment ga je de meter zien opkomen, dat is de eutelsat 9 satelliet, dan is het kwestie van afregelen zodanig dat het signaal niet sterker kan.

     

    Best mogelijk dat je de elevatiehoek ook lichtjes kan bijregelen.

     

    Helder, dank je, hier is de elevatiehoek ander 37,8 maar misschien is het probleem het bos wat naast ons huis staat, misschien daar maar eens met de motorzaag doorheen,.

    De grootste vraag is, waar vind ik de door jullie genoemde zender CCTV4, die staat vast niet in mijn oude zenderlijst van canal digitaal vermoed ik zomaar....

  14. 8 uren geleden, Sprietje zei:

    De Eutelsat 9 oost staat vandaag precies in de richting waar waar de zon om 13:35 uur staat. Span schilderstape of een touwtje van precies boven op de schotel tot midden over de lnb. Draai de schotel op dat tijdstip zodat de schaduw daarvan precies midden over de lnb-arm loopt. dan heb je gegarandeerd de Eutelsat 9 oost.

     

    schotel met de zon uitrichten.jpg

    Geweldig dit!!
    Vandaag geen mogelijkheid gehad maar morgen gaan we dit doen!!

     

    8 uren geleden, erwinnaar zei:

    Dat weet ik, maar omdat we hier met een 'leek' te maken hebben en jij met graden van elevatie aan komt zetten (gebaseerd op het waterpas hebben van de mast) is het wel handig te vermelden of na te vragen, zodat de basis dan moet kloppen. Je kan anders zoals je weet keurig de elevatie afstellen maar met zoeken/richten telkens langs de in dit geval 9 oost schieten schieten. Die gradenboog zit er niet voor niets op ;-).

     

     Je doet het goed of je doet het niet en dan begint het met de voorwaarden goed weg te zetten en van daaruit verder helpen. 

    Hoi dank je wel, voorheen hing onze driekoppige lnb op deze paal en was het waterpas, zover wij kunnen zien met onze waterpas is dat nog altijd zo 🙂

  15. 2 uren geleden, Sprietje zei:

    Voor de Nederlandse zenders gebruik je Transponder 11747H 30.000, 3/4, zie: https://www.lyngsat.com/packages/Joyne.html

    Dit heb ik in het tweede bericht al aangegeven.

     

     

    Dank je wel, ik ben me er van bewust dat je dat eerder al aangaf vandaar dat ik nu durfde te concluderen dat wat er bij mij staat niet oké is, of in ieder geval niet optimaal, maar ik weet niet waar ik dat kan veranderen.

    Dat is één van de problemen 😬

  16. 2 uren geleden, uncle zei:

    @Silenlien Staat je schotel wel afgesteld op 9E?

    Momenteel niet en we kunnen hem ook absoluut niet vinden dus ik vermoed dat ik een instelling verkeerd heb staan in de vu

     

    58 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    SOLO SE heeft maar een tuner

    Aahhh oké dus ik schakel de tweede uit, of misschien kan ik ook kiezen voor maar één tuner ...

  17. We  zijn we maar weer eens aan de slag gegaan met het proberen ontvangen van Joyne, wat dus niet lukt.
    We hebben een triax schotel, we hebben een enkele Inverto black ultra LNB met twee ingangen gekocht en we hebben een VU solo SE met daarop Openpli 7.0.

    Verder hebben we een ouder type octagon sattelietfinder en een app op de telefoon maar ondanks dit alles we vinden niks nul noppes nada!
    Via dishpointer.com de elevatiehoek opgezocht welke ook goed staat maar tot nu toe zonder een enkel resultaat. Zeer frustrerend!
    Maar daar ik ook gewoon een sukkel ben met de VU solo en al hartkloppingen krijg als ik naar dat ding kijk zou het best kunnen dat ik daar iets verkeerd ingesteld  heb staan en ik daardoor geen enkele ontvangst heb?

    Zou iemand alsjeblieft eens mee willen kijken naar wat ik op mijn tv scherm zie?

     

    Ik druk op menu, ga naar instellingen en kies dan zenders zoeken, vervolgens klik ik op signaalzoeker en zie dan de zoekbalken

    Daaronder staat

    Tuner Tuner A: Vuplus DVB-S NIM (AVL6222) (DVB-S2)
    Satelliet  9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A

     Afstemmen vooraf ingestelde transponder
     Transponder  11727 V 30000 3/4

    Dat laatste lijkt me niet goed maar ik krijg dat nergens gewijzigd, wie weet waar ik dat doe?
     

    Als ik naar Tunerconfiguratie ga staat er;
     

    Tuner A Vuplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB-S2)
    Toneburts A/B
    Satellieten 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A, 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A

     

    Tuner B hierachter en onder staat precies hetzelfde als bij A

     

    Kan iemand mij vertellen of dit in ieder geval oké is?
    Sorry dat ik alweer om hulp vraag maar ik word er werkelijk niet goed van, als ik nu maar zeker weet dat de instellingen goed zijn dan hoef ik daar niet aan te twijfelen.

     

    Wat ik ook niet begrijp is dat men zegt, stem af op kanaal huppeldepup, hoe kun je daar nou op afstemmen als je nog geen enkel kanaal hebt geladen?
    Ik kan op de Vu ook niet kiezen voor Joyne als provider, zou ik eens moeten flashen naar een recentere versie van openpli?
    Ook zo'n karwei waarvan ik kippenvel krijg, het flashen op zich heb ik inmiddels onder de knie maar alles wat je daarna moet instellen geeft me bij voorbaat rillingen 🙂

     

    Alvast mijn enorme dank aan wie dan ook.

    Lien

  18. 8 uren geleden, Mimisiku zei:

    Daar kan ik wel mee helpen (op afstand dan)..

     

    Geen idee welke octagon satellietfinder je gebruikt. Ik heb recent de SF-518 gekocht. Daar kun je middels een tekstbestandje op een USB stick de satellieten en transponders aanpassen ofwel je doet het middels het menu van de satellietfinder..

    Via www.dishpointer.com kun je middels je exacte geodata de elevatie opzoeken. In Amsterdam is dat 29.40°. In Frankrijk zal dat hoger zijn.

    De Triax heeft een gradenboog. Stel deze in op de waarde die dishpointer aangeeft.

    Sluit de satellietfinder aan op de LNB en zet deze op de transponderwaarde van EutelSat 9°E (zie verder terug). Zorg wel dat de LNB als Universal is ingesteld op de satellietfinder! Draai nu voorzichtig de schotel totdat de satellietmeter een uitslag geeft met Q. en S. waarde. Controleer de waarden van andere EutelSat 9°E transponders zodat je zeker weet dat je op de correcte satelliet zit!! Zit je op de EutelSat 9°E dan kun je de elevatie van de schotel fijnafstellen (afstellen op maximaal signaal). Daarna de skew (draaiing van de LNB) aanpassen (weer afstemmen op maximaal signaal)... Alles op maximaal? Dan voorzichtig alle schroeven stevig aandraaien (fixeren)... Met een Triax80 moet 15 á 16dB haalbaar zijn.

    Kijk desnoods even in het topic 'Afstellen Triax60 schotel)

     

    Hoi, dank je wel alvast, ik waardeer je hulp zeer! 
    Onze octagon is een model van een jaar of wat geleden maar ik weet hoe ik hem in moet stellen, dat scheelt 🙂
    Je schrijft, controleer de waarden van andere eutelsat 9E transponders, bedoel je dat ik in de octagan meerdere frequenties van de eutelsat 9E moet ingeven en zien of deze ook signaal geven ?

     

    Jaren geleden moesten we de lnb voor CD ietsje scheef op de houder zetten, er zat een papiertje bij welke je op je lnb hield en die moest je dan draaien totdat hij gelijk liep met de streep op het papier, is zoiets nu niet nodig?
    Gewoon monteren op de steun en that's it?


     

  19. Vanavond zijn we maar weer eens aan de slag gegaan met het proberen ontvangen van Joyne, wat dus niet lukt.
    We hebben een schotel, we hebben een enkele lnb ( welke ons hier werd aangeraden) we hebben een VU solo SE met daarop Openpli 7.0.

    We hebben een octagon sattelietfinder en een app op de telefoon maar we vinden niks nul noppes nada!
    Zeer frustrerend!
    Maar daar ik ook gewoon een leek ben met de VU solo en al hartkloppingen krijg als ik naar dat ding kijk zou het best kunnen dat ik daar iets verkeerd heb staan, zou iemand alsjeblieft nog eens mee willen kijken?

     

    Ik druk op menu, ga naar instellingen en kies dan zenders zoeken, vervolgens klik ik op signaalzoeker en zie dan de zoekbalken

    Daaronder staat

    Tuner Tuner A: Vuplus DVB-S NIM (AVL6222) (DVB-S2)
    Satelliet  9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A

     Afstemmen vooraf ingestelde transponder
     Transponder  11727 V 30000 3/4

    Dat laatste lijkt me niet goed maar ik krijg dat nergens gewijzigd

    Als ik naar Tunerconfiguratie ga staat er;

    Tuner A Vuplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB-S2)
    Toneburts A/B
    Satellieten 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A, 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A

     

    Tuner B hierachter en onder staat precies hetzelfde als bij A

     

    Kan iemand mij vertellen of dit in ieder geval oké is?
    Sorry dat ik alweer om hulp vraag maar ik word er werkelijk niet goed van, als ik nu maar zeker weet dat de instellingen goed zijn dan hoef ik daar niet aan te twijfelen.

     

    Wat ik ook niet begrijp is dat men zegt, stem af op kanaal huppeldepup, hoe kun je daar nou op afstemmen als je nog geen enkel kanaal hebt geladen?
    Ik kan op de Vu ook niet kiezen voor Joyne als provider, zou ik eens moeten flashen naar een recentere versie van openpli?
    Ook zo'n karwei waarvan ik kippenvel krijg 🙂

     

    Alvast mijn enorme dank aan wie dan ook.

    Lien

  20. 2 uren geleden, ilseonline zei:

     

    Zo lang het contract met Discovery en aanverwanten loopt zal je die zenders zien, daarna is koffie dik kijken, Canal Digitaal heeft de betreffende kanalen er niet voor niets af gegooid. 

     

    Ik heb ik mijn glazen bol gekeken, staat nog op de datum van gisteren. 😉

    Mocht Joyne het er ook afgooien dan kan ik voor het verschil in abonnementsprijs een Dplay abbo nemen...

  21. 18 minuten geleden, Sprietje zei:

    Of je de triple-lnb kunt gebruiken hangt af welke schotel dat je hebt. Wat is het merk en type?

    Onze lnb is een Quad monoblock 23mm LNB 4.3 en onze schotel een triax 80 cm ( of om en nabij de 80 cm)

     

  22. Hallo bedankt, de band weet ik nu dus, ik had de andere gekozen 🙂
    Onze schotel staat in de Dordogne, bijna Lot.

    Ik ben er inmiddels achter dat eurosat ontvangen met een triple lnb die voor canal digitaal werd gebruikt niet kan, ik moet dus een andere lnb aanschaffen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...