Ga naar inhoud


Hoe krijg je hdtv goed op je pc via dreambox


Gast

Aanbevolen berichten

ik heb via m'n 100m bit netwerk en tuxvision het hd kannaal van astra opgenomen op m'n pc maar ik krijg als ik hem dan afspeel alleen het links bovenste deel van het beeld te zien als je het beeld ik 4 stukken zou verdeken.

is er een andere programma dan tuxvision die het wel goed opneemt of ligt het aande image?

ik gebruik rudreams.

heb al wel verschillende versies gebruikt maar steeds hetzelfde probleem

wie weet een oplossing.

Link naar reactie
Delen op andere sites


dat heb ik eens gehad met vcd's. als ik die niet door Nero liet decoderen dan kreeg ik dezelfde output als jou. wellicht kan je nero er eens op los laten, al was het alleen maar op je opgenomen file te decoderen.

 

geen idee wat het inhoud maar bij mij werkte het (vcd's dan he...)

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Om HDTV goed weer te geven heb je de elecard mpeg2 codec en een snelle PC (pentium 2,4 - 2,8 of hoger) nodig.

Streamen gaat met de brakke netwerk kaart van de dreambox niet snel genoeg dus neem je het eerst op op de HD en zet je het daarna via FTP op je PC.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

had hem inderdaad al opgenomen op de harde schijf van de dreambox en toen met ts-man naar m'n pc gehaalt

toen omgezet naar mpg maar nog steeds klein gedeelte van het beeld

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb het opgenomen op de harde schijf van dreambox en toen naar pc gehaalt en bekeken met elecard mpeg2 maar ook nog steeds de helft maar.

maar geen 1/4 dus ga iets vooruit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Daarna overhalen naar je PC. Vervolgens DVRstudio gebruiken om er een MPEG file van te maken. Tenslotte afspelen met PowerDVD versie 5. Werkt perfect.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Dan is het geen HDTV meer. Dan kun je net zo goed een DVD opzetten.

Je moet de TS onveranderd met BSPlayer of gewoon de mediaplayer afspelen. Wel eerst de elecard codec installeren. Pas dan heb je echte 1920 x 1080 pixel resolutie!

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Toxic

 

Hoezo is het dan geen HDTV meer? PowerDVD 5 kan namelijk gewoon files in 1920*1080 resloutie afspelen. Alleen moet je om powerDVD te kunnen gebruiken even de TS omzetten in MPEG. En daar is DVR studio weer voor nodig. Als je gaat kijken in het configuratie en dan info scherm staat er ook gewoon deze resolutie. Heb het al op een 19" monitor en PC afgespeeld die max een resolutie van 1600*1400 aankunnen. Nu nog een keer een monitor eraan hangen die ook echt de 1920 * 1080 aankan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom moeilijk doen als het eenvoudig kan?

Gewoon de TS afspelen met BsPlayer of de Windows Mediaplayer 9.

Dan hoef je niets te converteren en weet je zeker dat de beeldkwaliteit 100% bewaard blijft.

Nu nog een monitor die die resolutie aankan:-)))

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt,

 

wat een super gave kwaliteit. Even een stuk opgenomen en dan omgezen met mpeg-vrc. Mijn Ahlon 2800 heeft het wel moeilijk met het afspelen. Kost wat processortijd maar de kwaliteit is perfect.

 

Chris

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bsplayer speelt het inderdaad het beste af, vergeleken met alle andere players. Omdat ik geen harddisk in m'n Dreambox heb, neem ik het HDTV signaal op met Tuxvision. Als ik dat bekijk met Bsplayer hapert het wel, maar loopt het in ieder geval vloeiend (qua frames/sec) en geen gekke strepen op het beeld, zoals MediaPlayer en Power DVD dat wel doen. Power DVD wil trouwens helemaal geen HDTV afspelen, die laat even heel snel heel het filmpje over het beeld verschijnen.

 

De haperingen komen puur door het opnemen via LAN denk ik. De AMD2000+ CPU heeft namelijk bij het afspelen een belasting van zo'n 90% en zou dus een vloeiend beeld op moeten kunnen leveren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

IK krijg het niet voor elkaar om met tux. op te nemen. Altans niet het HDTV signaal. Tux. stopt en klapt er uit. Ik heb een NSF server op mijn windoows draaien en neem dus gewoon via het 100mbit netwerp op. Dit gaat zonder problemen. Het hakt er trouwens wel in. Je heb zo een gig aan data <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> op de harde schijf staan. Het afspelen gaat wel goed maar we moeten nu ook niet overdrijven. Soms schokt het beeld. Volgens mij is mijn pc gewoon niet snel genoeg. Het gaat niet alleen om de processor maar ook om de doorvoersnelheid van de AGP bus.

 

Chris <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...