Ga naar inhoud


Receivers (DVB-C, DVB-T, DVB-S)

Forums

  1. Dreambox

    Vragen over de Dreambox van Dream Multimedia

    376.8k
    berichten
  2. M7 / Pace / Philips

    Vragen over CanalDigitaal en TV-Vlaanderen receivers

    48.4k
    berichten
  3. Vu Plus

    Vragen en informatie over Vu Plus receivers

    71.4k
    berichten
  4. Xtrend

    Alles over de Enigma2 receivers van Xtrend!

    12.8k
    berichten
  5. Overige merken

    Hier vragen over alle overige receivers

    354.1k
    berichten


  • Berichten

    • Beeld is nu eindelijk in orde. TV stond op 16:9. Heb er "volledig scherm" van gemaakt. Wat een opluchting. Meer dan dank hiervoor. Maar het volgende punt. Als mijn fiets nog een beetje kan volgen. Sorry voor het grappige. Kan het maar niet laten. Humor houd me nog een beetje recht. Ik geef dus de opdracht in de UNO om een zender te zoeken op Astra 4A. En dan maar pas de schotel mechanisch, manueel uitrichten. Corrigeer maar als ik fout ben.
    • Dat klopt, maar let op, hiermee word niet de schaalverdeling bedoeld op de motor, die heeft niks met Oost of West te maken. Met de motor op 0 kijkt de schotel naar zijn hoogste punt, dat noemen we het Nulpunt. Nulpunt = het hoogste punt dat je schotel straks zal zien van de Clarke belt.   Maar dan ben je er nog niet, je moet eerst dat hoogste punt (nulpunt) nog gaan instellen en dat is gelijk aan jouw Longitude: 4.24 oost.   Stap 1: Usals ingeven van je woonplaats Latitude: 51.0203° | Longitude: OOST 4.2463°   Stap 2: Zappen naar een zender op de Astra 4,8 (sirius) de motor zal even draaien en stoppen. De Astra 4.8 hangt ten opzichte van je coördinaten links en lager in de Clarke belt, door de motor even te laten draaien zal het verschil tussen jouw coördinaten 4.24 oost en de Astra 4.8 Oost worden weggewerkt. Vanaf dat moment staat de motor niet echt meer op zijn 0, dat verschil zal miniem zijn, maar niet te verwaarlozen voor moeilijk te ontvangen satellieten.   Vanaf nu is je ontvanger klaar, de rest dient te gebeuren aan de schotel.   Stap 3: regel buiten de richting van de schotel zodat je Astra 4.8 maximaal ontvangt, d.w.z. motor met schotel, rond de mast draaien. soms is het nodig om ook de elevatiehoek van de schotel zelf nog wat bij te stellen.   Meer is het niet.
    • Nu ook al automaat voor luie katten
    • De Fusion HD SE is een flexibele Full HD Linux Set-Top Box (Enigma2 en OpenPLI) en is geschikt voor ontvangst van satelliet (DVB-S2). - Optionele kabel (DVB-C) en terrestrial (DVB-T/T2) ontvangst. - 2,5” HDD inbouw mogelijkheid - Flexibiliteit door verwisselbare tuners - IPTV & OTT Ready - Interne Conax Cardreader - Snelle chipset en video processor - Infrarood oog In originele doos met afstandsbediening, infarood oog, HDMI kabel en voeding. Vraagprijs: € 50,=  
    • Na een wachtwoord wijziging moet je wel effe herstarten > reboot in telnet is hetzelfde
×
×
  • Nieuwe aanmaken...