Ga naar inhoud


Horizontale blauwe streep op geprojecteerd beeld.


JD

Aanbevolen berichten

Beste satters en beamers,

 

Ik heb voor heel weinig een oud beamertje op de kop kunnen tikken.

Om precies te zijn de Polaroid PV 105 (Hitachi is de echte maker).

 

Deze heeft nog een vrij nieuwe lamp en een heel redelijk beeld gezien de leeftijd. De resolutie is maar 640*480, maar voor TV weergave (via DBOX2) van SCART naar Composite video maakt dat niet zoveel uit en is dat wat mij betreft voldoende.

 

Het probleem is dat iets boven het midden een horizontale blauwe lijn zichtbaar is (niet over de gehele lengte van het beeld, maar horizontaal gezien ook weer in het midden). Deze overwegend blauwe lijn begint aan de linkerkant als lichtgroen, maar eindgigd overwegend blauw aan het einde! Ik heb al wat forum gelezen en begrijp dat er een rij pixels defect kan zijn, of de 3 LCD (RGB) panels opnieuw afgesteld moeten worden, schoonmaken van beamer het probleem kan zijn. Heeft iemand van jullie enige idee wat dit probleem kan zijn en wat ik eventueel kan doen om het zelf te verhelpen. in geval van defecte LCD's, begrijp ik dat het lastig is, maar bij beamers kan zoiets diverse oorzaken hebben ik begrepen.

 

Wellicht moet ik er ook bij vertellen dat als ik de beamer opstart hij in geval van geen signaal, een blauw scherm displayed waarbij de groen/blauwe lijn alleen voor het groene gedeelte als bijna zwart geprojecteerd wordt. Het blauwe gedeelte van de lijn valt dan door de blauwe achtergrond niet op. ik weet niet of deze info bijdraagd aan een betere probleem schets, maar beknopte info is ook niet alles <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!

 

Ik weet dat ik niet teveel moet verwachten van een dergelijk oud beestje, maar als je ziet dat lamp nog heel helder is en beeld zeer scherp, wil ik toch eens met jullie hulp proberen er iets van te maken.

 

Alvast heel vriendelijk bedankt voor jullie reactie (naar ik hoop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> )!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
begrijp dat er een rij pixels defect kan zijn

Ik denk dat dit ook het geval is.

je had zelf al een antwoord gegeven.

Citaat:
een blauw scherm displayed waarbij de groen/blauwe lijn alleen voor het groene gedeelte als bijna zwart geprojecteerd wordt

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...