Ga naar inhoud


** Beursverslag ** ANGA CABLE 2004


Ron

Aanbevolen berichten

Zoals beloofd de foto's van de Anga Cable die ik vandaag vers van de pers gekregen heb.

Het commentaar is niet van mij, dus reken mij er ook niet op af:-)

 

*** Klik op de foto's voor de grote afbeeldingen ****

 

 

===============================================================================

Hoi,

 

Op de Anga dit jaar vrijwel niets nieuws. Het was een beetje een saaie show met vrijwel geen noviteiten.

 

Als je dan bij de ingang staat en er staat een topmodel plasma van samsung te spelen van zo'n 60" met daaronder een HDTV receiver en een prachtig plaatje op de buis, moet het er binnen in de hal toch wel helemaal te gek uit zien, niet dan -- ja toch?

HUGE_HDTV_PLASMA1.jpg

 

De stand van Reel Multimedia was een must see. Daar zag je precies wat je als fabrikant juist niet zou willen laten zien.

Een rommelig in elkaar gezette box waar niet niets van werkte.

Het was duidelijk alleen maar een zelf in elkaar geknutseld prototype waar nog geen software in zat.

 

De reelbox helemaal naakt:)

REALBOX1100_front_open.jpg

 

De behuizing was handwerk en daar mankeerde van alles aan. Het display was evenals in de DM7000 slecht leesbaar en het enige wat aan de box werkte, maar dan ook alleen omdat het op een PC achter de stand aangesloten was:).

 

Het display was aangesloten op een PC en gaf alleen maar een scrollende afbeelding weer:(

REALBOX_DISPLAY_PROTO.jpg

 

Het mobo'(tje) van de reel-box

REALBOX1100_MOBO1.jpg

 

Ik vind persoonlijk de Reel box een steengoed idee (x68 platform in de vorm van een AMD Geode CPU) maar ik vrees dat deze mensen de software niet rond gaan krijgen en ook de hardware zag er vreselijk rommelig uit. Zeker niet op korte termijn. Als deze box al ooit gaat werken, gaat dat zeker nog een 8 maanden tot 1 jaar duren voorspel ik.

 

De afstandsbediening

REALBOX_REMOTE.jpg

 

Als ze de software wel rond krijgen, staat wel een enorme berg open source software ter beschikking, want voor het x86 linux platform is echt alles te krijgen.

 

Dan de stand van de vrienden van Dream Multimedia TV GmbH.

Daar waren echt een paar zeer interessante dingen te zien. Dream komt over een week of 2 - 3 met een nieuwe box uit. De Dreambox DM500S. Deze mini-satellietontvanger is voorzien van 10/100 mbit ethernet aansluiting met de nieuwe AXIS controller (sneller), IBM PowerPC 250Mhz, 32MB ram, 8MB flash, Optische digitale uitgang, composiet video uit (cinch), audio analoog uit (cinch), 1 x scart, 1 x cardreader, 12 volt externe voeding, LNB in en uit.

 

DE HELE KLEINE DM500!

DM500_ON_HANDS.jpg

 

Achterkant

DM500_rear.jpg

 

Deze box is echt een te heet gewassen Dreambox 7000:) Er kan natuurlijk geen HDD in, maar als mini ontvanger is hij waanzinnig krachtig en via het netwerk kun je gewoon opnemen, afspelen en timeshiften.

Echt een aanrader voor de beginnend satelliet fan en de DM7000S eigenaren als slaapkamer of hobbykamer receiver!

 

Zonder kleren

DM500_OPEN_TOP.jpg

 

Let op heren feedhunters. De DM500 heeft een PHILIPS tuner en zou nu alle feeds aan moeten kunnen. Ik heb een box van de vrienden van Dream kunnen bemachtigen en zal deze week uitgebreid testen bij een bekende satelliet speciaalzaak in mijn omgeving (Geen pm's sturen om te vragen waar dat is a.u.b!)

 

Op mijn DM7000:)

DM7000_WITH_DM500_ON_TOP.jpg

 

Ik was(ben) erg onder de indruk! De verwachte adviesprijs van de DM500 € 199,--

 

De Dreambox DM7085 stond er ook. Deze is helaas qua software niet lang niet af, maar zag er desondanks erg spectaculair uit. Hij zit erg goed verzorgd in elkaar.

 

DM7085 (twin tuner met DVD Rom)

DM7085_Front_open.jpg

 

Nieuw DM7xxx moederboard

a>

 

Je ziet op de foto's ook het nieuwe mainboard en de nieuwe (losse) voeding. Leverbaar +/- augustus 2004. De DM7020 (DM7000 opvolger) en de DM7025 (twintuner) worden een maandje eerder verwacht. Verwacht hier niet meer mogelijkheden dan met de DM7000 want de DM7020 wordt gewoon even krachtig als de DM7000, alleen dan met RF-Modulator en 12V switch. Verwachte adviesprijs van de DM7020 minimaal €499,00. De prijs van de twintuner is nog onbekend.

 

Nogmaals maar dan van boven

a>

 

De nieuwe losse voeding

a>

 

Het Dream keyboard is ook bijna klaar. Om die werkend te krijgen moest Dream de nieuwe software gaan voorzien van Linux kernel 2.6 en dat bleek veel meer werk dan verwacht.

 

Het lang verwachte keyboard

a>

 

Over een maand of twee zou ook het keyboard eindelijk in de winkel moeten liggen. De keyboards zijn al voldoende op voorraad, maar de software is nog niet helemaal klaar. Ik kon met het keyboard alle functies van de box al bedienen.

 

Force had dit jaar niets spectaculairs te melden. Behalve dan dat hun nieuwe reeks receivers echt oer en oerlelijk geworden zijn (smaak valt over te twisten, maar oordeel zelf). Wat een stukje wandesign is dit zeg. Dat ben ik van force niet gewend. Mijn aandacht hebben ze met hun stand helaas niet kunnen trekken.

 

De nieuwe serie van Force

a>

 

Dan de absolute flater van de ANGA Cable. De Triple (of eigenlijk single) Dragon.

Het design van deze lompe bak is naar mijn mening absoluut niet geslaagd. het ziet er goedkoop en slecht afgewerkt uit.

 

Triple Dragon (black)

a>

 

De software was echt lachwekkend. Er werkte echt helemaal niets aan het ding en de tuner had ondanks het prima signaal op het beursterrein nogal wat problemen een storingsvrij signaal neer te zetten. Op de stand vertelde men dat het kabeltje los zat, maar ik hoorde een paar dagen eerder een Triple Dragon beta-tester uit Duitsland al vertellen dat het gewoon een bug in de hadware of software is die men maar niet opgelost krijgt en dus ook hij er last van had. Zijn kabeltje zat wel vast:)

 

Zijn achterkantje. Met dank aan die 'vriendelijke' man van Satforce die het vertikte hem even uit het kastje te halen.

a>

 

Verder reageerde de receiver vaak niet op de knoppen aan de voorkant. Men moest echt 4 tot 5 keer drukken alvorens er wat gebeurde.

 

De titanium kleurige versie

a>

 

Ook hoorde ik maanden gelden van diverse mensen dat Uli Hermann hiervoor de software zou schrijven. Dat geloof ik na deze bak gezien te hebben, absoluut niet meer want er draaide gewoon een sterk aangepaste versie van enigma op de Triple Dragon.

 

Nee, voor mij geen Triple Dragon. Ik denk dat het zeker nog een jaar gaat duren voordat dit ding kan wat men beloofd, als hij überhaupt nog verkocht gaat worden. Ik zie de toekomst voor deze receiver erg somber in.

 

Op een hoop Koreaanse plakmerken na was er helaas niet veel te zien op de ANGA Cable 2004. Geen leuke nieuwe receivers. Wat wel nog opviel is dat Triax nu ook de Dreambox 5620S onder hun eigen plakmerk naam gaat verkopen. Men kwam daar ook eerlijk voor uit.

 

Ook op de Mediacast in London eind Mei worden er geen spectaculaire nieuwtjes verwacht, waarmee 2004 waarschijnlijk als het saaiste satelliet TV hardware-jaar te boek zal gaan:)

 

Cu,

 

Michel

 

================================================================================

 

Michel bedankt, namens ons allen!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Leuke ontvangers van Dream. Zie geen DVI uitgang. Wel jammer dat ze dus niet gaan komen met een HDTV ontvanger. Dit hadden ze wel aangekondigd aan het begin van het jaar. Of gaan ze een HDTV signaal gewoon door een SCART heen sturen?

 

En zijn er ook gegevens over die HDTV onvanger die onder dat plasma scherm staat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aardige fotoreportage <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Vraag me nu wel af of ik m'n losse voeding er maar weer eens in zal gaan hangen...

 

En die nieuwe Dream twintuners,

zit daar ook een digitenne model tussen?

 

Ofschoon ik ook zeker interesse heb in de mini dream gaat m'n voorkeur toch echt naar een combinatie sat+digitenne.

Ik heb m'n hoop dan ook gevestigd op de reelbox maar denk dat m'n vriendin de kleine dream wel erg aantrekkelijk zou vinden.

En idd zeker icm een gewone 7000s kun je met beide boxen opnemen op de hdd van de 7000s <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Maar nee, digitenne moet er voor mij op de volgende toch echt opzitten.

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk verslag, geeft aan dat de Reel en Triple Dragon dus gewoon NOOIT gaan uitkomen, gezien het succes van de Dreambox. Zijn gewoon proto-typjes.

 

Alleen moeten ze bij Dream Multi Media eens letten op het woord SCART, en niet SACRT. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ook op de beurs geweest, maar was toch wel redelijk tevreden. Maar dat komt waarschijnlijk doordat het mijn eerste keer was. Daarnaast heb ik nog even een lekker glaasje "Kölsch "aan de Rijn gedronken op een verwarmde terras, en een prachtige audio High End winkel bezocht. en de Dom even bekeken. Je moet altijd het nuttige met het aangename combineren.

Ik kan me idd voorstellen dat Michael niet verrast was. Maar de gemiddelde hobbyist denk ik wel.

 

Bij Zenega stond een WERKEND home media center.XP ingebouwd, IP sharing, DVD loopwerkje erin, kon zo ook een DVD brander in, zag er volgens mij goed uit.

Een technicus demonstreerde dus hoe je kon kijken naar Satelliet, naar een programma die via het Net werd uitgezonden, en een filmpje die op een andere PC stond.

Lijkt mij ideaal; heb met Grabbit iets binnengehaald, kun je meteen kijken. Nu moet je alles branden. Of kan dit ook met Dreambox, ik heb helaas een Topfield staan.

Ik had m'n fototoestel echter in de auto laten liggen, heb wel een afbeelding hier. Kan ik later even scannen.Ziet er gelikt uit.

 

De firma Opentel heeft eindelijk gekozen voor een mooi zilverkleur, ipv die lelijke goud/champagne. Nu zien hun receivers er wel leuk uit. De nieuwe 7000PVR kan 2 kanalen opnemen, en je kunt kijken naar een derde. Misschien wel uit dezelfde fabriek als de TF 5000. Met alleen een lagere prijs.Heeft standaard 40 Gb HDD.

 

Topfield komt met een 5500, die volgens mij alleen een andere display heeft,nl een alfanumeriek, zodat je kunt zien op welke kanaal hij staat.En verder conax embedded. Komt in juni.

 

Opvallend bij de Digiality: voor de monteurs hebben ze een kabeltje en programma gemaakt om vanaf de PDA nieuwe software en settings te laden. Is toch handiger meenemen naar de klant dan een labtop. En bij velen zit hij al in de auto voor navigatie.

Men zegt deze tuners echt voor de "familie" te bouwen en dus niet voor de echte hobbyist. Toen de technicus een demonstratie gaf hoe makkelijk alles werkte, moest ik hun gelijk geven. Nog nooit zo eenvoudig een favorietlijstje samengesteld. Ook de HDD opties zijn (nog) eenvoudiger te bedienen als bij een Topfield. Ze worden dus ook echt in Denemarken ontworpen.

Ook hadden ze een kabel/antenne versterker, waarbij je digitaal per frequentie de versterking kunt afregelen.

 

Pace had een aantal oerlelijke kastjes staan, die moesten doorgaan voor een set-top Box...

 

Veel firma's gezien die kabel fabriceren. Die mensen kunnen er niet bij dat wij in het satellietwereldje nog geen 3- of - 4 voudige afgeschermde kabel gebruiken. Wordt prof. wel gebruikt. En ik heb geleerd dat de folie die je tegenkomt in de kabel, maar aan 1 kant geleid. Als je dus een connector monteerd, moet je er op letten dat niet die gekleurde kant aan de buitenkant zit.Kost je een paar dB. Ze hebben het over 10 maximaal !

Lijkt logisch, maar je moet er maar even bij stilstaan.

 

Ik zag een Protek 9500 CI, die uitgeleverd wordt met MR. Daarnaast 2 x CI , 4000 kanalen, etc.Lelijk apparaat, maar ook een prijs die lager komt als alle andere concurrenten. Zal door de open grenzen wel gauw in NL komen.

Echt jammer van m'n fototoestel, want anders had ik echt die Italiaanse chickjes even in het Off topic gezet. Man o man, wat hadden die bedrijven wat leuks ingehuurd. Ik heb de schotels van Gibertini wel 3 x bewonderd.Ha.

Eerst tot zover, als ik tijd heb komen er nog wat ingescande plaatjes.

Ben.

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Best belangrijke beurs, alleen weinig nieuws....

Humax liet nieuwe LCD schermen zien...die zagen er wel knap uit.

Probleem is dat ik nadien mijn auto pas na kilometers zoeken en lopen pas terugvond! Over anderhalve week ;

London ! Cable & Satellite. Allicht zullen daar ook weinig wereldschokkende dingen te zien zijn.

 

mvg

 

Spaceguy <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

in londen staan er wel meer koreanen.

maar als ze daar in engeland zo door gaan kon het wel eens de laatste maal zijn.

zou wel lekker zijn hoeven we niet meer dat hele eind te zwemmen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

regards bommeltje

[color:"bleu"]to do is to be,to be is to do,dobedobedoo[/color]

[color:"red"]triple dragon incl skyworld[/color]

smart msp 01/dreambox7000s/manhattan550 blindsearch/dreambox 500c/dreambox 7020

Link naar reactie
Delen op andere sites

die 500 is toch harstikke mooi voor in de caravan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

 

 

 

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hem vandaag voor het eerst live gezien en niet alleen voor in de caravan is hij perfect zeg ik je!

Met zijn ethernet aansluiting kun je er gewoon met streamen, Dream TV, HDTV opnemen via het netwerk en zelfs CS:-)

Ook de happyllama editor werkt er prima mee!

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

deze info plukte ik van een site af

 

DreamBox DM7080/85

Feature DM 7080

 

250 MHz IBM power PC Processor (350 Mips)

Linux open SOURCE

Support for Linux standard API (Direct FB, Linux FB, LIRC)

1 x DVB COMM on interface module

2 x Smartc**d reader

DreamCrypt APPROX. integrates

MPEG-2 hardware decoding (DVB Compatibel)

100 MBit full duplex Ethernet interface

COM haven V.24/RS232

12V SWITCH connection

RF modulator

A/V exit (audio/video Cinch)

Large LCD display

64 MByte RAM

integrated IDE UDMA66 Master/Slave interface

Support for HDD up to 300 GB

DVD (DVD R/RW) (-/+), CD-R/RW)

unlimited channel cunning for TV/Radio

Zapping/channel change in less than 1 second

Fully automatic channel search/transponder CAN

EPG support

Videotex support (INSERT)

Support for multiple LNB of switches (DiSeqC)

Expenditure in different languages (Skin support)

SPDI/F optical TOTX178 AC3 output

2 x Scart interface (complete software controlled)

 

The model 7080 has DVD +/- burner is additional and with 1 tuner.

The model 7085 with twin-tuner & DVD +/- burner.

The price for 7085 will be around €600, - -

Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?

 

ik zie ik zie wat jij niet ziet !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vroeg me af waar en wanneer deze beurs gehouden is.

Dat kon in namelijk nergens in deze thread terugvinden.

Voor degenen die het net als ik niet wisten:

Keulen (Duitsland) van 11 t/m 13 mei 2004.

Website van ANGA CABLE 2004

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...