Ga naar inhoud


TF 4000 vaste en draaibare opstelling combineren..


SatDonkey

Aanbevolen berichten

Ik heb een vaste schotel met daarop astra en astra2 op tuner2 aangesloten en een draaibare op tuner1. In beide heb ik dezelfde zenderlijst geladen. Als ik nu ga zappen tussen astra en bijvoorbeeld thor moet ik altijd het rode knopje gebruiken om over te schakelen naar de andere tuner. Is er niet een mogelijkheid dat ik een zenderlijst maak waar in de ned zenders staan, meteen gevolgd door die op thor, en dat ik kan zappen zonder de rode knop te moeten gebruiken.

 

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik snap nog niet helemaal wat je bedoelt. Ik mis even over welke rode knop je het hebt, ik heb iig de oude ab nog, waar je met de rode knop de HD oproept.

Ik heb wel dezelfde opstelling als jij en ik heb geen probleem met de overgang van Astra naar bijvoorbeeld thor. Misschien komt het doordat je, als ik het goed lees, op beide tuners dezelfde sats hebt, dus Thor zowel op tuner1 als op tuner2. Hierdoor zoekt ie als je van astra op tuner2 naar thor zapt, nog steeds op tuner2 naar thor, maar die kan ie niet vinden.

Ik heb iig alle sats behalve de astra, astra2 en de hotbird van de zenderlijst van tuner2 (vast) weggehaald. Als ik dan naar Thor toe zap, vindt ie niks bij tuner2 en gaat ie automatisch naar tuner1.

 

Hopelijk heb je er wat aan, laat maar weten of het lukt.

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap niet dat je twee dezelfde lijsten hebt.

Immers je draaibare schotel kan heel veel satellieten ontvangen en de andere alleen de astra's. Je zou dus beter in je lijst van je vaste schotel alleen de astrakanalen plaatsen. De rode knop heb je sowieso nodig om tegen de ontvanger te zeggen welke tuner hij moet weergeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bedoelt idd waarschijnlijk de rode knop nadat je de OK-knop ingedrukt hebt om te switchen tussen de 2 tuners(logisch natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />). Ik zou er eerlijk gezegd voor kiezen om ook de Astra's in de draaibare lijst op te nemen als je die kunt ontvangen. Zo kun je deze Astra's tegelijk kijken en opnemen.

 

Bij de Astra's kun je dan eventueel wel het probleem krijgen dat de Topfield niet weet tussen welke tuner hij moet kiezen, met name bij de favorietenlijsten speelt dat een rol. Hij zal dan altijd de tuner pakken van de zender waar hij het laatst vandaan komt. Hier kun je rekening mee houden bij de volgorde van je zenders in de settinglijst. Als je bijv in je volgorde van zappen per se eerst de vaste opstelling van tuner2 wilt hebben (lijkt me aanbevolen), dan kun je bijv bewust 1 kanaal maken op bijv. Astra1 die je alleen op tuner2 hebt. bijv BVN. Wanneer je begint met zappen op dit kanaal dan zal hij altijd tuner2 kiezen, en zal hij de volgende Astra-kanelen ook van tuner2 kiezen. De draaibaren komen dan achteraan.

 

Oftewel met deze settingslijst:

op zender 0 - BVN - tuner2

op zender 1 - NL1 - tuner1,2

op zender 2 - NL2 - tuner1,2

etc.

op zender 104 - Kiosk1-tuner1

 

Misschien is dit allemaal al wel bekend, maar toch tis goed bedoeld he <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

T probleem is dat ik op mn draaibare astra slecht ontvang (boom is in de zomer erg gegroeid)

 

Ok is dit mogelijk:

 

op zender 1 - NL1 - tuner2

op zender 2 - NL2 - tuner2

op zender 3 - NL3 - tuner 2

op zender 4 - Kiosk1-tuner1

enz

 

Dus nogmaals zonder de rode knop (na ok knop voor zenderlijst)verder zappen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik zou er eerlijk gezegd voor kiezen om ook de Astra's in de draaibare lijst op te nemen als je die kunt ontvangen. Zo kun je deze Astra's tegelijk kijken en opnemen.

 

 

Waar lees jij de bewering dat hij dat niet heeft of het advies dat hij dat niet moet doen???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
T probleem is dat ik op mn draaibare astra slecht ontvang (boom is in de zomer erg gegroeid)

Ok is dit mogelijk:

op zender 1 - NL1 - tuner2
op zender 2 - NL2 - tuner2
op zender 3 - NL3 - tuner 2
op zender 4 - Kiosk1-tuner1
enz

Dus nogmaals zonder de rode knop (na ok knop voor zenderlijst)verder zappen...


Als je zo van zender 3 naar zender 4 zapt, zal hij automatisch naar de Kiosk1 op tuner 1 gaan. Andersom denk ik, maar ik heb dat niet kunnen testen, dat als je van Kiosk1 op tuner1 naar NL3 gaat dat ie dan ook naar tuner 2 gaat. Je kunt het ook anders zeggen: het probleem ontstaat als de topfield moet kiezen tussen tuner1 en tuner2, dan weet ie niet wat ie moet doen en pakt ie de laatste.

Wat misschien een beetje misleidend is, is dat als je in de zenderlijst kijkt (met de OK-knop), dat je dan alleen de zenders van 1 tuner ziet. Dit maakt echter voor het zappen niets uit, want dan vind ie de juiste tuner wel (mits hij dus niet kan kiezen tussen tuner 1 en tuner 2).

Laat maar weten of het zo lukt, suc6 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

@AlanS: ik maak nergens iets uit op of zo, de opmerking is alleen maar voor dat ie daar nog aan denkt, verder niks bijzonders mee bedoeld of zo. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Gorilla King
Link naar reactie
Delen op andere sites

Is oke <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />. Nee, je mist idd niets (om 5 uur 's nachts nog aan de sat4all...., de mods zijn ook altijd attent <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...