Ga naar inhoud


Schokkerig beeld met Raytec of Jay, NIET met ZiBi


Doek

Aanbevolen berichten

Is het mogelijk dat de Philips 5816/23A met Raytec4 (a/c/d) of de firmware van Jay (nld_br4_revm1_patch2) moeilijk overweg kan met een slechte ontvangst (+/-45%)?

 

Ik heb namelijk last van haperingen in het beeld. Dan bedoel ik niet blokvorming en dat soort digitale storing, maar dat er minder frames p/s, of iets dergelijks, worden weergegeven.

Dit is vooral te merken bij scrollbalken in beeld, zoals op RTL5 's ochtends tijdens RTL-Z, waar deze scrollbalken erg wazig en haperend overkomen. (bijna onleesbaar)

Het probleem is volgens mij begonnen toen ik mijn Archsat schotel met 3 LNB's (Hotbird, Twin Astra1, Astra2) had geinstalleerd. Hierdoor heb ik minder ontvangst (-20%), waarschijnlijk door de DISEQC schakelaar.

Misschien is er nu teveel processor capaciteit voor het decoderen van het signaal nodig (error handling)???

 

Het vreemde is nu dat ik met ZIBI8-NL_PLUS_EMU5 of met mijn PACE 501-G6 (eenmaal aangesloten op de DISEQC/3lnb verbinding) geen last heb van deze haperingen. En verder heb ik ook geen problemen wanneer ik de Philips DST6071 met Raytec of Jay firmware aansluit op de andere aansluiting van mijn Astra1 twin-LNB waar dus zonder DISEQC en kortere kabels +/-75% ontvangst is.

 

Bij het programmeren van nieuwe firmware heb ik telkens eerst alles verwijderd, voordat ik nieuwe firmware in de Philips zette. Daar zou het dus niet aan moeten liggen!

De ontvangst is misschien aan de lage kant (+/-45%), maar ik heb nooit last van blokvorming of het wegvallen van beeld wat tekenen van een slechte ontvangst zouden moeten zijn. Ik heb uitsluitend last van haperend beeld, bij scrollbalken of snelle bewegingen van de camera.

De haperingen komen trouwens op alle drie de satellieten (Hotbird,Astra1,Astra2) voor, op sommige zenders lijkt het meer dan op de andere, maar dat kan goed liggen aan de beelden die op dat moment worden uitgezonden.

 

Heeft iemand soms ideen waar het aan kan liggen?

 

Bij voorbaat dank.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nadat ik net zag dat Zibi8-NL er ook, maar in mindere mate last van heeft, heb er een andere TV bij gezet. En je raad het nooit! Geen problemen op die andere TV. Ik denk dat dit dus het begin van het einde van mijn TV is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog beter nieuws, GEEN haperingen met welke firmware dan ook!

 

Als ik de scart uitgang van de 5816 aansluit op de video scart ingang van mijn Philips Matchline TV (in plaats van de sat/aux ingang) heb ik geen last van de haperingen.

 

Ik heb twee verschillende scart-kabels getest, daar ligt het niet aan.

 

Is het mogelijk dat de scart-ingang (SAT/AUX) kapot (aan het gaan) is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar lijkt het wel op ja, zet je videorecorder of dvd spleler eens op die (SAT AUX) ingang dan weet je het zeker, als ie daar stoort zal ie wel kapot zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...