Jump to content

hoe motor uitrichten zonder sirius als 0 graden


Guest
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Ik wil binnen kort bij mijn broer een motor i.c.m een sg2100 gaan installeren. Nou zit hij een beetje ongunstig en kan vanaf het balkon 13 graden tot de rest van het oosten ontvangen. Hij kan de sirius dus niet ontvangen. Op welke sat moet ik de rotor nou uitrichten of welke berekening moet ik hanteren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> Het lukt me wel bij me thuis waar ik de serius kan ontvangen daar heb ik de rotor op 0 graden staan als hij op de sirius staat.

Link to post
Share on other sites

Als je de zoekfunctie gebruikt is hier een hoop over de vinden. Er zijn namelijk verschillende afregel situaties waarvan richten op de sirius onbetwist de beste manier lijkt te zijn.. maar er zijn ook mogelijkheden om op de astra satelliet uit te richten.

 

Erik

Link to post
Share on other sites

Ik heb hetzelfde, verder dan 10 graden Oost kom ik niet. Wat ik gedaan heb is om de meest westelijke satelliet als startpunt te gebruiken. In mijn geval Eutelsat W1.

Eerst heb ik de schotel recht op de motor gezet en toen de motor op 5 graden oost gedraaid omdat Eutelsat W1 5 graden oostelijk zit ten opzichte van Sirius. Vervolgens met het hele circus de ladder op en de boel op de mast gezet. Dan de hele boel met hand op de mast draaien tot het beste ontvangst. Op die manier "kijkt" de motor toch naar de Sirius zodat hij de "Clarke belt" wel goed volgt.

 

Ik heb juist de Astra niet gebruikt omdat deze sterker is als de anderen. Als je namelijk begint met op deze uit te richten is je marge te groot, een halve graad meer of minder maakt voor de Astra niet uit terwijl dat voor de andere satellieten het verschil betekend tussen wel of geen ontvangst. Door een kritische satelliet als beginpunt te nemen komen de minder kritische satellieten vanzelf goed terecht.

Link to post
Share on other sites

het gaat er dus om, om alle variable die je hebt er uit te halen. zover ik weet zijn er drie variable dus heb je drie opvangbare sat's nodig.

 

begin zoals je moet beginnen alles zeer zuiver waterpas.

dan zoek je je woonplaats(gps) en stel je motorhoek in (+/- 52 graden). nauw moet je eigenlijk het zuivere zuiden vinden

helaas moet dat bij jouw op het gevoel.

je kan twee dingen doen. zet als het kan je motor op de 13 graden oost stand ( sommige ontvangers zijn voorgeprogrammerd) of zet je motor op ( 13-(gps locatie(+/-5 graden)))=8 graden oost. zoek sat 13 oost door schotel elev goed te zetten. ga naar verste oost sat die je wilt ontvangen,motor laten draaien. als je die ontvangt ,koop dan een staatslot. dit is je geluksdag.

zo niet zijn er dingen die je zeker moet weten

je motor elev +/- 52 graden is niet zuiver zoek de zuiver graden op (ik noem het in mijn progje poolhoek) dit is variable een. de +/- 8 graden is niet zuiver lijkt mij ook zeer moeilijk af te lezen als deze niet goed is zal ook je zuivere zuiden niet goed zijn. motor en schotel geheel per milimeter naar links of rechts verplaatsen noteer met schuifmaat wat je doet.( men zet dus een kras op de loodrechte paal waar men begint. als je +/- 8 graden niet klopt, klopt ook je schotel elev niet compenseer

zet je je motor en schotel telkens naar rechts meer naar sirius sat. dan zal je schotel elev steeds iets naar beneden moeten. heb je besloten dat hij van je alle eerste begin toch naar links moet dan zal schotel elev omhoog moeten. controleer telkens met verre oost sat

dit is een bewerkbare procedure en is niet in twee uurtjes te doen. verder moet je goed bij je spullen kunnen . en je geduld niet verliezen. mooi weer is ook belangrijk

Link to post
Share on other sites

jongens.

Bedankt voor het duidelijke antwoord ik ga morgen meteen beginnen en laat jullie weten als het gelukt is. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.