Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

dreambox hakkelt en reboot met sinds laatste flash

Recommended Posts

Guest

Hey All,

 

 

Ik heb gisteren mijn dreambox geupdate (ronaldd image) van een versie van vorig jaar (augustus ofzo?) naar de a versie van mei dit jaar.

 

Gisteren heeft hij het de hele avond zonder problemen gedaan, maar sinds een uur of 11 vanmorgen hakkeld het beeld op gecodeerde zenders en op files die hij van de harddisk afspeeld. Welke emu er geselecteerd is lijkt geen effect te hebben.

 

Soms komt er een waarschuwing in beeld "schakelen" "bla bla niet beschikbaar" en het is 3x gebeurd dat het display uit ging gevolgd door een reboot. Ik heb tot 4 versies terug (via het internet update menu) ronaldd images geprobeerd. Allemaal hetzelfde probleem.

 

Ik ben bang dat er iets stuk is. Hij is niet uitzonderlijk warm, de ventilatie is niet geblokkeerd. En de harddisk (een 80 gb WD schijf 5400 toeren) maakt geen rare geluiden. Wat kan dit zijn? is het een bekend probleem? wat is een mogelijke oplossing ?

 

hij heeft een half uur uit gestaan, en ik heb geprobeerd hem te resetten door alle drie de knoppen op de voorzijde in te drukken. Er zitten geen smartcards in het apparaat op het moment.

 

Wie helpt? Het hakkelen is zo erg dat tv kijken ondoenlijk is. De videospeel modus van de harddisk (.ts files) komt elke keer irritant met de schakelen fout en het bedieningspaneel onderin. Ik kan zo dus geen tv kijken!

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

ik weet het inmiddels echt niet meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

probeer het eens met een erase.img file erin te proppen en weer terug te gaan naar je eigelijke image. Dat zal wel helpen...

 

DroomDoos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Ik ben inmiddels weer een stukje verder... dat de harddisk opnames hakkelen blijkt niet waar. Dit is gewoon nogsteeds een melding van het achterliggende C+ kanaal (sbs6 bijvoorbeeld) dat het signaal onmogelijk verrot is.

 

Sinds de dreambox thuis staat hebben we al 2 lnb's moeten vervangen, en zijn er al 2 poorten (horizontaal) op de 4 poorts splitter uitgebrand.

 

Kan je ergens op de dreambox zien (ronaldd image) hoeveel volt er naar de lnb wordt gepropt? Er staan op dezelfde splitters 2 mediamasters (9200 en 9500) als een van deze apparateren aan staat hakkeld de dreambox niet. Het lijkt dus een voltageprobleem. Is dit ook ergens aan te passen, of zijn hier filters voor?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Volgens de leverancier van mijn dreambox kan het aan het voltage liggen. Dat is nu waarschijnlijk 18 volt wat naar de lnb gestuurd wordt. Hij zegt dat we dat moeten verhogen naar misschien 19 of 20... iemand enig idee, waar en of dat kan in ronaldd image ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy