Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Decman

Dreambox reboot niet

Aanbevolen berichten

Ik heb hier dat met een reboot het display van de ontvanger netjes uit gaat, en later weer aan zonder dat de ontvanger wordt opgestart.

 

Ik moet het netsnoer er in en uit halen om hem weer werkend te krijgen, wat me niet zo gezond lijkt voor de voeding. Overgens heb ik het met alle image's.

 

Ik heb gisteren een erase.img met DreamUp er in geplaatst en daarna die van ronaldd, maar nog geen verbetering.

 

Enig idee wat een oplossing kan zijn?

 

Groeten, Kees.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Draai je 220 volt stekker is in de wcd om. misschien dat dit helpt.

lees wel vaker dat dit problemen veroorzaakt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

of wacht je misschien te kort na een reboot ?

geef het is 3 minuten de tijd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beide geprobeerd, maar helaas. Ook de ontvanger meer dan 3 minuten de tijd gegeven, maar niet opstarten.

 

Een RESTART met DBF all in one 1.1, doet hij wel prima, dit als toevoeging.

 

Bedankt voor de tip's in ieder geval, we zoeken verder.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

ik heb dit probleem ook de mijn e heeft nog nooit een reboot goedgedaan . je kan er gerust de stekker uit laaten ik heb dit al +- 30 keer gedaan. soms een heele nacht als ik hem er s'morgens weer instop loopt hij perfect. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
ik heb dit probleem ook de mijn e heeft nog nooit een reboot goedgedaan . je kan er gerust de stekker uit laaten ik heb dit al +- 30 keer gedaan. soms een heele nacht als ik hem er s'morgens weer instop loopt hij perfect. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />


Dat is zo, ik haal meestal de stekker er voor een minuut of 20 seconden er uit, daarna er weer in en loopt weer goed. Dat is het probleem gelukkig niet, maar ik ging er van uit dat de Dreambox (7000 s) dat normaal altijd deed...nee dus..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nee geen harddisk, wel plannen er een in te plaatsen, ook dan zal ik aan je tip denken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

En als je met telnet op de dreambox inlogt, en het commando reboot geeft, werkt het dan wel? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Sorry, ik lees nu dat de restart het wel doet met DBF. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zeg maar wat ik had hetzelde probleem heb je misschien een motor aan je dreambox hangen haal de kabel eens los en start hem dan eens op. Ja ik weet het ook niet hoor heb ook net zo'n dreambox maar dat was bij mij het probleem.

En ik heb hem getest in de satshop aan een gewone schotel en toen was het goed, en aan de rotor was het mis.

 

Sijberman.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ook dat heb ik geprobeerd maar dan voelt hij zich helemaal niet lekker. Hij wordt zo te zien ge-reboot, maar dan gaat zelfs het display niet meer aan (verlichting).

Ook dan is het er uit halen van het 220 volt snoer de enigste optie. Al met al heel vreemd.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nee ik heb geen rotor aan de ontvanger gekoppeld. Wel een DISEqC switch met Astra en Hotbird als satellieten. Mogelijk kan ik die genoemde test door jou uitvoeren, zien of dat helpt, alhoewel de signalen normaal sterk zijn, je weet het nooit zeg maar....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hoi ik probeer eens te rebooten zonder aangesloten schotel of netwerk,waarschijnlijk word het door een van je lnb's veroorzaakt ik zie deze klacht wel vaker op de andere site's.

succes

Maupie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi,

 

Beide geprobeerd zonder gewenst resultaat. Ik ga langzaam denken aan een mogelijk beschadigde bootsector van de ontvanger, geen idee. Met een Linux-installatie kan dit nog herstellen met Lilo, maar gezien de beperkte versie en software zit dit hier niet op. Wel 'dd' ontdekt....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid