Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

Satelliet TV signaal splitsen

Recommended Posts

Guest

We hebben de beschikking over een schotel met dubbele kop, die beiden worden gebruikt. Daarbij hebben we natuurlijk 2 decoderkastjes met alle 2 een kaartje erin voor RTL, SBS etc.

 

Graag zouden we hier een derde tv op aansluiten zonder een nieuwe schotel aan te schaffen. Kan je het signaal delen met een tweede ontvanger?

 

Ik heb ook al gezocht en kwam op splitty. Met splitty kan je een kaartje delen met meerdere decoders zodat je onafhankelijk van elkaar tv kan kijken. Maar kan je ook meerdere decoders op 1 kop plaatsen?

 

Is het mogelijk om onafhankelijk van elkaar op 1 kop tv te kijken, net als bij kabel wel kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uit je uitleg maak ik op dat je met die dubbele kop bedoelt dat je een kop hebt met twee aansluitingen (en niet een kop die je op twee satellieten kan richten).

 

Net zoals er koppen zijn met dubbele aansluiting zijn er ook met vier (of zelfs acht) aanslutingen. Ik denk dat je zoiets nodig hebt. Prijs ongeveer 100 euro.

 

Je kan een satellietsignaal niet zomaar splitten. Eén en dezelfde zender kan je middels scartkabels wel op -tig tv's laten zien, maar als je verschillende zenders wil bekijken op verschillende tv's heb je telkens een aparte decoder + aansluiting op de kop nodig.

 

Met splitty schijn je inderdaad één kaartje te kunnen gebruiken voor meerdere ontvangers. Hou er wel rekening mee dat je dan natuurlijk extra rommel van kabels hebt.

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De beste oplossing zou zijn om je LNB te vervangen door een quad LNB (4 uitgangen) en daarbij koop je een extra receiver. Goedkoopste lijkt me een CI receiver plus een MR cam . Dan heb je geen kaart nodig voor de Irdeto kanalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lnb met meerdere uitgangen is natuurlijk t beste maar je kunt wel een ontvanger aansluiten op de lnb out op een andere ontvanger, je kan dan beperkt verschillende zenders bekijken. nl: als 1e ontvanger op een zender staat die horizontaal uitzend dan moet de 2e ontvanger ook op een zender staan die horizontaal uitzend. dus met nederlandse zenders is dat geen probleem.

 

grt hobsat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy