Ga naar inhoud


DM7020 en DM7080 over 2 weken ?!


Gast Arde

Aanbevolen berichten

Op www.**$*@*%*&^*#**.com kwam ik het bericht tegen dat Dream Multimedia over 2 weken stopt met de levering van de DM7000S en dat tegelijkertijd de nieuwe apparaten DM7020 en DM7080 worden geïntroduceerd. Persoonlijk denk ik absoluut niet dat van de ene op de andere dag de DM7000 'passé' is. Het lijkt me een gevaarlijke bezigheid om dit model zo maar opeens te laten vallen zonder dat de nieuwe uitvoering zich ook maar op enige wijze bewezen heeft. Op de officiële griekse site van Dream www.dream.gr staan de nieuwe apparaten al vermeld als zijnde actuele producten. De specs van de DM500 en DM7080 staan wel vermeld, die van de DM7020 nog niet.

 

Oh ja, de sites www.dm7020.com en www.7080.com doen het ook al.

Staan wel nog de courante apparaten op en nog niet de nieuwe.

 

kan iemand bevestigen dat de nieuwe apparaten nu echt voor de deur staan?

Ik wacht vooralsnog op mijn nieuwe DM7000 die eind deze week weer leverbaar zou zijn. De DM7080 bewaar ik nog even als excuus om strakjes een 2e Droomdoos te kopen :-)

 

Groeten,

Armand

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Citaat:
Oh ja, de sites www.dm7020.com en www.7080.com doen het ook al.
Staan wel nog de courante apparaten op en nog niet de nieuwe.


het enigste wat ik op www.dm7080.com kan vinden is de recenste parfum <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />


Nouja, wel grappig dat je www.DM7080.com zegt terwijl dat juist de goeie site is en Arde www.7080.com zei....en dat is inderdaad een parfum.
Je had jezelf dus al gecorrigeerd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is al diverse keren op dit board vermeld dat de enige beide modellen die voor de deur staan de DM7020 en de DM500 zijn.

De DM7025, DM7080 en DM7085 zijn voorlopig nog niet te verwachten. Zeker de 7080 en 7085 zullen nog enige maanden op zich laten wachten.

De DM7020 is eigenlijk gewoon een DM7000, met als enig verschil:

- Losse voeding

- Andere ethernet controller

- Boot rom (voor seriele communicatie als niets anders meer mogelijk is)

- 12 Volt switch (software gestuurd)

- RF modulator.

De behuizing, LCD en functionaliteit blijft exact hetzelfde, maar omdat er gedeeltelijk andere hardware in zit, zullen DM7000 images niet op de DM7020 werken. Dat is natuurlijk een belangrijk gegeven omdat dan ook alternatieve images niet op de 7020 zullen werken!

De DM7000 zal zodra de 7020 leverbaar is, niet meer gemaakt en geleverd worden.

Omdat de stap naar een DM7020 dusdanig klein is dat dit voor ons hobbyisten die al een DM7000 hebben niet interessant genoeg is, is mijn verwachting dat het aanbod alternatieve images voor de DM7020 het eerste jaar veel kleiner zal zijn dan voor de DM7000S. Dit omdat het voor de diverse image bouwers niet interessant genoeg is om naar een DM7020 over te stappen. Na de introductie van de DM7085 (twin tuner en DVD-Rom) ziet die situatie er natuurlijk anders uit:-)

Het bericht dat jij op die .com site gelezen hebt, klopt overigens niet.

Die onzin over een goede commerciele zet is flauwe kul, omdat het doorgaans natuurlijk gezien de open source structuur van de Dreambox serie juist erg goed mogelijk is plugins en software van een DM7020 om te bouwen naar de DM7000 waardoor de conclusie van dat bericht geheel onjuist is.

Het is alleen niet mogelijk een complete image van een DM7000 in een DM7020 te laden of andersom.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus dan klopt 't toch wel dat de DM7000 binnenkort niet meer geproduceerd wordt! Enorm stom, want da's de kip met gouden eieren slachten! Het zou dan slimmer zijn om de DM7020 voor dezelfde prijs te verkopen, als waar de DM7000 nu voor verkocht word & de DM7000 'n stuk goedkoper maken.

 

Maar goed waarschijnlijk word de DM7000 nog wel eventjes geproduceerd, voordat de DM7020 't gaat overnemen...

 

Dat er 'n betere netwerk chipset in komt zou voor mij mischien wel 'n reden zijn om er over 'n jaartje 'n DM7020 bij te kopen. Wat de voeding betreft; daar heb ik nu geen problemen mee, omdat ik er toch geen harddisk aan wil hangen, ivm. de herrie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
een goede commerciele zet

 

Dan is het bovenstaande eerder van toepassing op de prijs van de nieuwe box.

Ik zou namelijk bij de introductie van een nieuw type als fabrikant ook lekker hoog inzetten om er toch de opstartkosten en ontwikkeling zo snel mogelijk uit te halen.

Het is daarnaast natuurlijk ook zo dat extra connectoren en bijbehorende electronica (12v + RF modulator), de losse voeding en de boot-rom de nieuwe Dreambox in productie ook aanzienlijk duurder maken. Dat de prijs dus hoger uit zal vallen lijkt me een volstrekt logische ontwikkeling.

De prijs zal uiteindelijk altijd gaan zakken, alleen zo laag als de DM7000 zal hij volgens mij niet meer worden. Daar valt voor Dream Multimedia volgens mij namelijk niet bijzonder veel meer aan te verdienen. Het is natuurlijk niet voor niets dat ze nieuwe investeerders hebben, want een half jaar geleden ging de toko bijna failliet.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou mooi zijn als ze dan ook een enigma ontwikkelden die op beide types kan draaien,zodat er geen dubbele images overal van hoeven te komen. Lijkt mij dat ze wel iets kunnen inbouwen van "if type =7020 use driver xx en enable switch" ofzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er gaan geruchten dat ze dat uiteindelijk ook zullen gaan proberen. Op de DboxII werkt dat niet anders. (ook 3 x andere hardware)

Voorlopig zijn de nieuwe producten er nog niet en wordt de DM7000S steeds slechter leverbaar:-(

We kunnen dus nu over software alleen nog maar een beetje speculeren. De hardware staat wel vast want daar heb ik de high-res foto's al van gezien.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Concurrentie? van wie dan?

 

Ik heb er nog géén kunnen vinden die kunnen wat een Dream kan (kan nog komen...)

Als Dream het nu goed aanpakt hebben ze (en houden ze) goud in handen.

 

Excuses voor mijn illegale link naar wat een commercieële link blijkt te zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de DM7000 nu schaars gaat worden denk ik dat de prijs zelfs om hoog zal gaan. Kijk maar als voorbeeld op http://www.******************.com.au/receivers.html (is een australische site). Hier wordt vandaag nog de Nokia 9500 en 9600 aangeboden. De prijs van de 9500 is daar AUS$1195 en de 9600 AUS$1350. Voor de 9600 in Euros is dat 780 en in de oude gulden bijna 1700. Is meer dan de prijs die we er 8 jaar geleden voor neer moesten leggen.

 

 

***** Ehhh, regels vergeten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen enkel van de bovengenoemde types zal HDTV ondersteunen omdat ze gewoon allemaal dezelfde CPU als de DM7000 gebruiken.

Over een jaar of anderhalf mag je een "Dreambox" met ATI settopbox chipset verwachten die die heeft wel DVI out en HDTV ondersteuning.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...