Ga naar inhoud


KPN wil tv-kanalen doorgeven via de kabel


whatyouneed

Aanbevolen berichten

KPN wil tv-kanalen doorgeven via de kabel

 

KPN wil kabelbedrijven gaan dwingen om het telecomconcern toegang te geven tot de kabel om tv-programma's uit te zenden.

 

 

 

KPN wil tv-kanalen doorgeven via de kabel

Reacties op kabelplannen KPN

Reactie Eelco Blok, bestuurder KPN

 

Nieuwe wet

KPN heeft een brief geschreven aan onder meer UPC, Casema en Essent. De kabelbedrijven moeten KPN volgens de nieuwe wet op telecommunicatie toegang geven tot hun netwerk. Het concern wil de programma's al vanaf volgend jaar op de kabel hebben.

 

Complete pakketten

KPN wil, net als andere kabelbedrijven, de abonnees een compleet pakket bieden van radio- en tv-zenders. "Het pakket zal leuker zijn en tegen een interessante prijs", aldus een woordvoerder.

 

bron RTLZ NIEUWS

Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?

 

ik zie ik zie wat jij niet ziet !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier het bericht van Webwereld (dus bron webwereld)

 

KPN heeft de grote kabelbedrijven daarom een offerte gevraagd voor het huren van capaciteit. Door zelf radio en tv aan te bieden wil KPN de concurrentie aangaan met de bestaande exploitanten van de kabelnetwerken.

 

"Concurrentie op de kabelnetten in programma-aanbod en prijs is sinds de nieuwe Telecomwet mogelijk en zal de consument ten goede komen", stelt KPN in een verklaring.

 

Het telecombedrijf heeft al langer plannen om de kabelbedrijven op hun eigen terrein te beconcurreren. Onlangs werd bekend dat KPN zijn aandeel in Digitenne, dat digitale televisie via de ether aanbiedt, wil vergroten.

 

Monopoliepositie

Om een tv-pakket te kunnen aanbieden, is KPN gedwongen om gebruik te maken van andermans infrastructuur. Het netwerk van KPN is 'bij de huidige stand van de techniek minder geschikt' voor het aanbieden van omroepdiensten, stelt het telecombedrijf. "Voorlopig is het net vooral geschikt voor video on demand", aldus Bram Oudshoorn, woordvoerder van KPN.

 

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de kabelbedrijven de toegang tot de kabel zonder slag of stoot aan KPN zullen overdragen. "Er zullen stevige onderhandelingen moeten worden gevoerd", denkt Oudshoorn. "De kabelbedrijven moeten immers hun monopoliepositie opgeven."

 

KPN zegt desnoods de telecomwaakhond OPTA te willen inschakelen om de toegang tot de kabel af te dwingen. "De kabelaanbieders moeten een andere aanbieder toelaten", aldus Oudshoorn. KPN hoopt 'met een maand of zes' televisie via de kabel te kunnen aanbieden.

 

Afleidingsmanoeuvre

De kabelaars zijn niet onder de indruk van de plannen van KPN. Rob van Esch, directeur van de organisatie voor kabelexploitanten Vecai, omschrijft de actie van KPN als een 'politieke afleidingsmanoeuvre'.

 

"Op dit moment wordt er in de Tweede Kamer gepraat over het voornemen van KPN om zijn belang in Digitenne uit te breiden. KPN zegt Digitenne nodig te hebben om tv te kunnen aanbieden. Tv via adsl kan niet, volgens KPN. Testen in het buitenland tonen echter aan dat het wel degelijk kan. Dat stelt de OPTA ook", aldus Van Esch.

 

Mark Zellenrath van UPC denkt eveneens dat het een 'publiciteitsstunt' is van KPN. "Dit is geen toeval natuurlijk. Gisteren was in de Tweede Kamer het debat over Digitenne. KPN kan zijn aandeel in Digitenne alleen vergroten als ze geen tv via adsl kunnen aanbieden."

 

Een alternatieve verklaring is volgens de kabelaars dat het netwerk van KPN niet deugt. "Misschien willen ze toegang tot de kabel, omdat hun eigen netwerk verouderd is", aldus Van Esch. "Blijkbaar is KPN niet meer bereid om in zijn eigen netwerk te investeren en gaan ze daarom maar rondshoppen", zegt Zellenrath.

 

UPC heeft overigens nog geen brief ontvangen van KPN, stelt Zellenrath. Hij kan dan ook niet zeggen of het kabelbedrijf op het verzoek van KPN ingaan. "We hebben geen flauw benul wat ze precies willen."

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Concurrentie op de kabelnetten in programma-aanbod en prijs is sinds de nieuwe Telecomwet mogelijk en zal de consument ten goede komen"

 

Ik denk dat KPN vooral wil dat het hèn ten goede komt, concurrentie? Die hebben ze liever niet, maar ze zullen de netwerkbeheerder (bij ons bijv. Casema) doodconcurreren. Het liefst zouden ze natuurlijk willen dat ze dan ook het netwerk verkopen aan KPN. Totaal bezit van het telefoon en kabelnetwerk zouden ze namelijk het liefst hebben.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, KPN heeft toch gewoon gelijk. Eerst moesten zij hun netwerk (telefonie) beschikbaar stellen voor concurenten. Nu eisen zij hetzelfde recht op. Een koekje van eigen deeg heet dat. Prima voor ons consumenten lijkt mij.

Xtrend ET 5000 - Dreambox 600 - Moteck SG 2100A - 1.00 dish - smart/invacom LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

En hoe willen ze dat doen de kabel zit al vol met van alles dus zullen ze het wel digitaal moeten aanbieden en dan nog is het een probleem want dan zullen er toch een aantal analoge zenders van de kabel af moeten, en daarvoor in de plaatst een digitale uitvoering voor komen. Wat inhoud dat iedereen een settop box moet hebben.

The birdman has left the building

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over doodconcurreren van Casema: Casema is ooit een dochter van KPN geweest. Men heeft dat moeten afstaan en het lijkt me volkomen legitiem er nu volop tegen te concurreren.

Ik waardeer Casema volstrekt niet: het is gewoon een op zijn minst net zo dikke vette monopolist als KPN, zo niet erger. En ondanks het feit dat ik niet zou weten waar ze mijn n.a.w. gegevens vandaan hebben (ik heb mijn hele leven nergens een kabelabonnement gehad) krijg ik post voor abonnees van de firma. Rara hoe kan dat ? En wat een arrogantie, er van uit te gaan dat iedereen op kabel zit. Driewerf yuck !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Concurrentie is niet slecht, maar kijk maar eens naar de wantoestanden bij de kabelmaatschappijen die er nu zijn. Dat wordt echt niet beter als er straks prijsstunters komen hoor.

Wat betreft KPN, die willen gewoon alle infrastructuren in handen hebben zodat ze directe concurrenten onderuit kunnen halen. Dat gaat hen niet om een koekje van eigen deeg (wat hebben de kabelaars daar mee te maken) maar gewoon om geld net als bij alle bedrijven. Tis natuurlijk leuk dat ze het brengen als goed voor de consument. Slaat gelijk aan, natuurlijk is het niet zo.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit bericht stond trouwens op Radio.nl

 

Tv-plannen KPN mogelijk publiciteitsstunt

Vecai, de branche-organisatie van Nederlandse kabelbedrijven, sluit niet uit dat KPN met haar jongste televisieplannen een publiciteitsstunt uithaalt om uiteindelijk haar belang in Digitenne te vergroten.

 

 

 

"Een wonderlijke stap", zegt algemeen directeur Rob van Esch van Vecai over het plan van KPN om digitale TV aan te bieden en hiervoor bij kabelbedrijven toegang tot het netwerk te vragen. "Ik zeg niet dat KPN die toegang niet wil, maar het besluit valt wel in de periode dat de Tweede Kamer discussieert over de voorgenomen uitbreiding van het belang van KPN in Digitenne. Een aantal kamerleden heeft moeite met die uitbreiding."

 

Van Esch vindt dat de omvang van digitale televisie niet moet worden overdreven. "Het wordt in een beperkt aantal huishoudens aangeboden." Hij vraagt zich verder af hoe KPN zijn diensten goedkoper denkt te kunnen aanbieden dan kabelbedrijven. "De huidige kabeltarieven zijn niet al te hoog."

 

KPN meldde woensdag dat het uiterlijk eind dit jaar, begin volgend jaar digitale televisie aan zijn klanten wil aanbieden. Het bedrijf zei tegen Dow Jones Nieuwsdienst extra capaciteit te zoeken "om op zoveel mogelijk infrastructuren actief te zijn".

 

(Bron: Novum)

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal gelijk ome Henk!!!!

 

Op de schotel ben je zelf de baas waar je naar kijkt.

 

Ik kijk zelf al 6 jaar buiten de kabel om.

Dus mijn schotel heb ik er al lang weer uit! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dreambox 7020 + Nokia 9302S + strong srt4355 + philips HD ontvanger orgineel canaldigitaal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
UPC heeft overigens nog geen brief ontvangen van KPN, stelt Zellenrath

 

Zo liggen er ook nog 12 brieven van mij bij UPC <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...