Ga naar inhoud


[DBOX-II] Modificatie Philips DBOX2 remote control probleem


JD

Aanbevolen berichten

Beste Boxers2,

 

Een tijdje terug heb ik een andere universele/programmeerbare remote control gekocht ter vervanging van de standaard afstand bediening omdat regelmatig bij het schakelen tussen zenders, spontaan naar kanaal 8 of 9 gesprongen werd. Dat is voor mijn gevoel toen lange tijd opgelost middels die nieuwe astand bediening (universele...), maar ook met die is het probleem toch niet verholpen.

 

Nu heb ik begrepen dat het toch in de Philips ontvanger zelf zit en dat daar een hardware modificatie voor is. Nu heb ik al wel wat gevonden op het net, maar is er iemand die deze modificatie zelf gedaan heeft en weet iemand een duidelijk site met foto's en info omtrent deze aanpassing?

 

Want ik wordt helemaal gek van dat terug springen als je gewoon aan het zappen bent! Met de Enigma image krijg ik zelfs die universele remote control niet fatsoenlijk aan de gang. Neutrino daar en tegen is wel in te stellen zodat een andere remote control goed werkt (m.u.v. terug springen naar kanaal 8 of 9).

 

Alvast bedankt....

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt voor de link,

 

Ik had deze in het verleden ook al eens bekeken, maar besloot toen eerst maar eens een unv. remote control te proberen. Heb jij deze aanpassing zelf ook gemaakt, ben benieuwd naar mensen wie dit al gedaan hebben en wat hun bevindingen zijn. Dus wie heeft dit al eens gefabriceerd?

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi JD,

nee, ik heb deze ingreep nog niet gedaan; ik bezit zelf ook wel een Philps DBox2, maar ik ondervind niet zoveel last van die 8/9 fout! Een beetje spelen met de AB settings helpt wel, en sommige images lijken me (eigenaardig genoeg) veel gevoeliger...

Ik teste er al 10-tallen maar hou het voorlopig bij SB2... (of ook wel Osterman...). Deze lijken mij het stabielst op de Philips al zijn er andere met veel meer features, maar dan weer met vastlopers en 'zwart'beelden.

Ik wens je suk6!

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Vu+ Zero: OpenPli 8.3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit in mijn philipsbox gedaan, denk wel dat het helpt tegen het naar 8/9 zappen probleem. Maar verder is mijn asto nog behoorlijk vervelend. En die universele heb ik ook nooit aan de praat gekregen, ik heb er ondertussen 4. Misschien ligt dat aan enigma.

 

maar de mod is eitje.

dbox2, wat een feest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Nee ligt niet alleen aan enigma, want ik heb met org. en univ. afstand bediening op zowel Enigma als Neutrino problemen. Alleen met Enigma kan ik al helemaal mijn afstandbeding niet instellen, wat ik ook instel, hij springt er 2 keuze of kanalen voor of achteruit (met univ. ast. deb dan)!

 

Bedankt voor je reactie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn Philips DBOX2 had hetzelfde probleem. Ik heb een universele afstandbediening geprobeerd, maar dat werkte niet goed genoeg. De beide modificaties die op de link van yvessr staan heb ik niet gedaan, omdat op het tuxbox forum is te lezen dat deze modificaties niet altijd werken. Heeft waarschijnlijk te maken met de revisie van de Philips DBOX2.

 

Het 8/9 probleem en het "overzappen" trad bij mij het meest op in Enigma images. Ik was verplicht om Enigma images te gebruiken om mijn diseqc rotor fatsoenlijk te kunnen draaien.

 

Maar sinds kort heb ik zelf een neutrino image gebouwd met wat aanpassingen aan zapit zodat mijn rotor draait. Het 8/9 probleem en overzappen is bij mij nu helemaal weg. Control delay en repeat delay van de afstandbediening heb ik beide op 150ms gezet. Op de link van yvessr staat dat je een van de twee eigenlijk op 450ms moet zetten, maar bij mij werkt 150ms perfect. Onder Enigma heeft het instellen van delays op de aftandbediening op mijn philips iig geen enkel effect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Random,

 

Zou je die aanpassingen in Zapit kenbaar kunnen maken zodat ik daar ook eens mee kan testen of dat het probleem bij mij oplost? Ik wordt er wel helemaal simpel van namelijk. Dacht het probleem verholpen te hebben met een univ. afst. bed, maar deze doet het de laatste tijd ook niet meer goed. Waarschijnlijk een tijdje met een stabiel image getest en die weer vervangen zodat ik de problemen weer constateer.

 

Alvast bednakt voor de reactie, maar volgens mij zijn er toch heel veel mensen die hier last van hebben, toch... of vergis ik me?

 

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

De aanpassingen die ik aan zapit heb gedaan hebben alleen betrekking op het diseqc rotor probleem in samenwerking met de Philips DBOX2 en neutrino. Heeft verder niets met de afstandbediening te maken.

 

Op deze link is trouwens wel een softwarematige aanpassing te vinden voor de afstandbediening onder neutrino. In combinatie met het vervangen van de IR ontvanger in de dbox2 zou dat ook goed moeten werken. Maar dat heb ik nog niet getest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou wel geinteresseerd zijn in de zapit aanpassingen. Ik ben al een maand bezig mijn diseqc rotor aan de praat te krijgen. deed het eerst altijd met enigma maar de nieuwe images werken niet meer goed samen met mijn philips box en rotor. Had ook neutrino geprobeerd, dan draait ie opzich wel handmatig maar niet met overschakelen.

 

of weet iemand misschien waarom de motor met enigma niet draait? met oudere images werkt het wel goed. heb bozkurt en rudbox geprobeerd.

dbox2, wat een feest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@sammieb

 

Heb m'n image hier geupload. Emu en keys heb ik verwijderd. In /var/tuxbox/config/zapit/motor.conf staan de motorposities. De posities staan meestal in de handleiding

van de rotor. Ik heb een Stab HH-120 rotor en gebruik de volgende posities in neutrino:

1 - hotbird (13E)

2 - Astra (19.2E)

6 - Sirius (5E)

8 - Thor (1W)

 

Via Enigma draait m'n motor alleen als ik niet de GotoX functie gebruik en de posities handmatig instel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga het nu met neutrino proberen, alleen is het satinstllen daar niet zo fijn. met draaien enzo bedoel ik. Maar ik heb net nog oude enigma geprobeert, uit maart van dit jaar en dan draait mijn motor zonder problemen.

dbox2, wat een feest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben een blij man, het werkt met neutrino, dwz hij draait, maar niet helemaal goed als ik tussen 2 kanalen zap die op verschillende satallieten staan dan zegt ie wel dat ie draait, maar krijg ik geen beeld. als ik eerst naar manual moter setup ga, en hem daar naar de juiste positie draai en dan zap, dan werkt het wel.

 

is er iets waar je nog iets in kan stellen over de draaisnelheid ofzo?

dbox2, wat een feest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met het image wat ik heb gepost zou de motor automatisch moeten draaien tijdens het zappen. Zapit heb ik aangepast zodat hij twee keer een diseqc commando naar de motor stuurt. Op mijn Philips bleek dit te werken.

 

In het "Manual Motor Setup" scherm heb ik het oproepen van satfind op de achtergrond uitgeschakeld, zodat de box niet meer vertraagd of vast loopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...