Ga naar inhoud


[Strong] Kanalen Sirius


nokia master

Aanbevolen berichten

Ik heb de strong 8000 sattracker V1.2 in mijn ontvanger staan, nu wil ik de kanalenlijst wat uitbreiden op Sirius maar als ik ga zoeken vind hij niks. Ik heb een diseq switch 1.2 en dubbele kop er op.

 

Bij schotelinstellingen heb ik de switch bij astra en hotbird op off gezet en bij Sirius op on en ook A bij switch number uitgezet op Astra en De B bij Hotbird, in het ontvangststerkte menu geeft hij goed signaal op Sirius maar hij begint niet met zoeken.

 

Iemand enig idee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


klopt dat hij zo niets vindt want hij kijkt tevens of deze kanalen zich niet toevallig ook in de kanalen lijst voorkomen met dezelfde instellingen als dat het geval is installeerd hij ze niet omdat te voorkomen kun je in het menu naar technische gegevens gaan,daar kun je zien of je lmb genoeg signaal heeft druk dan onder of je afstandbediening de letter b in en je komt weer in eeen ander menu in ga dan naar je lmb dit staat onder schotel nummer en ga naar je schotel nummer in kijk goed de derde van onder staat het woord aktief deze zel je op ja de commitatie zet je op toneB+on/off en de lnb voeding op intern toets dan op de letter A en ga naar het menu en ga dan naar kanalen instaleren dan ga je naar kanalen toevoegen en kies het lnb nummer wat je had genomen en druk op ok.

veel plezier PS.zorg wel dat in je antenne menu je parameters goed staan anders is het lastig ontvangen en dat je 22khz aan staat. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onder menu 7.B Dish Parameters vindt men de aanduiding Frequency met getallen rond 11500 voor de verschillende satellieten. Is dit een omschakelfrequentie van de lage naar de hoge band ?

 

LNB OL ? =OscillatorFreguentie van de LNB ? Is er een verschil met de keuze 9750 of 10600 ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sommige satellietzenders hebben afwijkende symbolrates, zoals op de Thor 0,2°West. Men moet deze eerst handmatig invoeren. Echter mijn satreceiver onthoudt het niet als deze na het scannen elektrisch wordt uitgeschakelt, gelukkig de nieuwe gevonden kanalen wel. Dat laatste is in feite het belangrijkste.

 

Meestal vindt men de symbolrate in de lijst van de kanalen op www.lyngsat.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

De meeste ontvangers kunnen van 950mhz tot 2150mhz ontvangen maar satellieten die wij willen zien zenden uit tussen de ruim genomen 10 en 13 Ghz de en de

lnb haalt er de LO freq vanaf zodat je ontvanger de sat kan onvangen.

Ik denk dat de meeste lnb's LO 9750 en 10600 gebruiken maar dit kan ook anders zijn.

 

Als je BVN ontvangen wilt op 12.574 Ghz krijg je de volgende resultaten:

12574 - 10600 = 1974 Mhz (LO 10600) en kan je ontvanger dus ontvangen

12574 - 9750 = 2824 Mhz (LO 9750) en kan je ontvanger niet ontvagen.

 

laagste frequentie die je met LO9750 kunt ontvangen =

950 + 9750 = 10700 Mhz

hoogste frequentie die je met LO9750 kunt ontvangen =

2150 + 9750 = 11900 Mhz

laagste frequentie die je met LO10600 kunt ontvangen =

950 + 10600 = 11550 Mhz

hoogste frequentie die je met LO10600 kunt ontvangen =

2150 + 10600 = 12750 Mhz

 

als ik all cijfertjes goed gedaan heb kun je de kanalen tussen 11550 en 11900 op beide LO standen ontvangen

 

en daar zou best verschil in kunnen zitten omdat zowel je ontvanger en de LNB beter of slechter zouden kunnen presteren op die rand frequenties (heb ik nog nooit op gelet)

Bolt HD, strong srt8000 sattracker 4, srt4125 concord 1.05, hotbird, astra 1,2,3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voortreffelijke uitleg. Nu weet ik tenminste wanneer ik 9750 of 10600 moet instellen.

 

Echter het getal achter Frequentie in Menu 7 B (Dish parameters) op wat slaagt dit terug ? Switch frequentie van lage naar hoge band ?

 

Toemaatje : opp website http://www.satnet.ch/file/index.php?showfilesfordate=Last staat een nieuwe downloader 1.21(=beter uploader genoemd) voor de Strong. Misschien iets mooier dan de standaard SR 8000 loader.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had hiervoor een kanalenlijst er in met tv1000, ticket enz erin, perfecte ontvangst, dus de instellingen van de lnb moeten in principe goed zijn zou je zeggen.

 

Maar het gaat me om de zenders zoals DR1 en 1 SVT 1 en 2 enz, dus moet ik even opnieuw scannen aangezien ik geen lijst kan vinden met het complete zenderpakket van Sirius.

 

Nu heb ik al geprobeerd de zenders uit die andere lijst over te zetten van lijst naar lijst (met cut en paste) met editor v5.5f maar om de een of andere reden zet hij dan alle zenders om naar FTA en kan ik geen pid scan meer doen als ik de lijst terug in de ontvanger zet met loader2000. En ik heb geen idee hoe ik handmatig zenders in kan voeren anders was dit misschien een optie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Groetn uut Grunnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...