Ga naar inhoud


Radio 192 test op Astra


pippen2

Aanbevolen berichten

Op dit moment is Radio 192 met non-stop muziek digitaal op het test-id binnen het CanalDigitaal pakket te beluisteren. De uitzendingen zijn ongecodeerd. Het is opmerkelijk, aangezien de zender vorige week nog haar uitzendingen staakte. Volgens Radio 192 was dit wegens 'technische problemen', maar volgens velen speelt de slechte financiële situatie ook mee. Radio 192 is al in veel gebieden van de kabel gehaald.

 

Of deze satelliettest van Radio 192 zal betekenen dat de zender definitief beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

 

Test (Radio 192)

Astra, 19,2 Graden Oost

12.515H

22.000 - 5/6

 

(Bron: SatelliteMagazine.com)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dan zal ik wel niet 'gemiddeld' zijn <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Ik vind 't wel een leuk stationnetje.

Vu+ Uno (OpenPLi 3.0) 500 Gb sinds 12-2-13 / DM500S (Pli Flubber) sinds 7-11-04 (reserve)

DM600PVR sinds 15-6-07 (opgeruimd) / DM7000 sinds ergens begin van deze eeuw (weggegeven)

Wavefrontier T55 (28°-23°-19°-16°-13°-7°-5° Oost - 1°-5°-8° West) en SatConn 10/1 DiSEqC switch

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat het een suc6 wordt 192 via de astra.

De kabel zat hier vol dus wij hadden nooit geen 192.

uitzenden via de astra lijkt mij toch ook niet goedkoop.

en maar weinig mensen gebruiken de mogelijkheid om radio te luisteren via de schotel.

afwachten maar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

venema

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier het verlossend antwoord op de test. De inboedel van 192 is overgenomen en binnenkort verschijnt er een nieuw station met nog een onduidelijk format:

 

===

Binnenkort nieuw kanaal op Radio 192 test

 

Het testkanaal op de CDS transponder dat nu nog materiaal van Radio 192 uitzendt zal binnenkort onder een andere naam gelanceerd worden, dat meld Kees Färber van Canal Digitaal.

 

De partij waarmee Canal Digitaal in onderhandeling is, heeft niets te maken met Radio 192 of een ander bestaand Nederlandse radiostation, maar heeft slechts een deel van de inboedel van Radio 192 overgenomen. Om welke naam en welk bedrijf het gaat kan Färber ons nog niet melden.

 

De muziek die nu nog draait is van Radio 192 maar zal naar alle waarschijnlijkheid gaan veranderen.

 

Dus voor de liefhebbers van de muziek van 192, geniet er nog even van!

 

Bron: www.satellitemagazine.com

===

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het weer zo´n oorverdovende pommes & majo zender wordt, die net zo hard bulkt als 538 en consorten neem ik niet eens de moeite om hem in mijn zenderlijst te zetten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zet even te brainstormen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> Afgelopen week kondigd de TROS aan om samen met VTM een andere richting in te slaan, buiten het publieke bestel. Commercieel dus. Kans van slagen. lijkt mij moeilijk. Maar dat stond ook al in diverse dagbladen. (zie elders dit forum)Waar ik nou mee zit, is dit frequentie van 192. Volgens mijn 6e zintuig zal deze binnenkort worden ingenomen door de TROS/VTM radio. Ik kan het mis hebben, dat meldt ik hierbij er duidelijk bij. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Maar, doordat dit nieuws bekend werd gemaakt (uitgelekt) zou het best een aanstoot kunnen zijn. W'll wait and watch, medesatgenoten !!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Met vriendelijke groeten:

Jan

 

Al sille de bern strie frette, de lytse man sil wille ha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als het weer zo´n oorverdovende pommes & majo zender wordt, die net zo hard bulkt als 538 en consorten neem ik niet eens de moeite om hem in mijn zenderlijst te zetten

nou smaken verschillen

 

luister maar eens een paar weken naar rtl fm

je word dan kotsziek van steeds weer dezelfde oudere muziek

 

dat je 1 keer of een paar keer zo'n ouder plaatje hoort is erg leuk , maar ze worden grijs gedraaid

 

net wat je trekt dus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, het probleem is dat de Nederlandse radio nogal ziek is. De commerciele zenders hebben doorgekregen dat ze om te concureren met formats moeten gaan spelen. En daar probeert radio 3 weer in mee te strijden..

 

Wat RTL FM aan het doen is, is te proberen om luisteraars weg te pikken bij de behangzender Sky. Wat ze niet in de gaten hebben is dat luisteraars van Sky deze zender eigenlijk als verlengstuk van de CD speler op hebben staan. Wanneer iemand naar Sky "luistert" en je zet plots een CD op, dan zal die persoon hooguit op het hele uur een keer vreemd opkijken omdat er geen nieuws komt. RTL lijkt daar veel op en zet er ook nog eens DJ's neer die op een enorme slijmerige toon de vrouwtjes wil aanspreken.

 

Noordzee is al helemaal ten dode opgeschreven, ze draaien een hoop behangmuziek met DJ's die eigenlijk voor de TV camera thuis horen. Radio 192 bleef te veel in het verleden hangen en dat is ook de doodsteek geweest. Mijn visie:

 

Radio 538: Blijft succesvol omdat ze direct de jeugd aanspreken, ze hebben hun doelgroep binnen

 

Veronica: Leuke start met '80s en '90s, maar zal geleidelijk weer luisteraars gaan inleveren op bijv. Yorin of 3FM omdat de meeste muziek uit die periode al aan bod is geweest en het leuke ervan af is.

 

Radio 10: Heeft het geluk dat het een van de eerste was en heeft toen veel luisteraars verzameld. Deze luisteren nog steeds naar hetzelfde format en zullen dit ook blijven doen.

 

Yorin: Zal iets in populariteit steigen en luisteraars bij 3FM weglokken. Is een zender aan het worden met ballen, maar moet zeker nog aan het format gaan schroeven.

 

Kink: Blijft een kleine jongen die moet kunnen experimenteren.

 

Arrow FM: Nieuwkomer welke een gat vult, kleine luisterdichtheid, maar zal de luisteraars die ze aantrekken in het komend jaar wel blijven houden.

 

Arrow Rock: Goed format, maar moet eens het lef hebben om met gepresenteerde programma's te gaan komen, mannen met verstand van muziek achter de microfoon en vrouwen zoals Floortje Dessing mogen er ook wel bij... (Planet Rock UK stijl)

 

We zullen wel zien wat de toekomst ons brengt, in ieder geval heb ik absoluut geen interesse in: Sky, RTL FM en Yam. 3FM moet ook nog flink aan de weg gaan timmeren om weer op z'n nivo te komen. Misschien een tip voor Florent: Ga de concurrentie met Yorin of 538 niet aan, maar breng weer eens kwaliteitprogramma's!

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...