Jump to content


Viruswaarschuwing. Lezen a.u.b!


Ron

Recommended Posts

Iedereen weet dat een computervirus aardig wat schade aan kan richten op een PC. Wat velen meestal niet weten is dat een virus ook behoorlijk wat werk op kan leveren als je wel goed beveiligd bent.

Ik krijg iedere dag ongeveer 70-90 virusgeïnfecteerde e-mail berichten binnen.

Doordat de server zich beveiligd tegen dergelijke killer mail moet ik iedere keer als ik een bepaald virus ontvang via Shell Access de server in duiken om het geïnfecteerde e-mail te verwijderen. Dit kost iedere dag een enorme puist tijd.

Vanaf vandaag ga ik dan ook de mensen die het schijnbaar vertikken hun PC afdoende tegen viri te beschermen en mij herhaaldelijk een virus laten toekomen in de spam lijst zetten.

Een fatsoenlijke virusscanner kost nog geen 75,- en dat moet er bij die PC van enkele duizenden guldens toch nog wel vanaf kunnen nietwaar?

Bovengenoemde maatregel betekend dat deze personen geen e-mail maar naar @sat4all.com meer kunnen sturen, dat hun e-mail adres uit hun profiel wordt verwijderd waardoor in geval van verlies van een password, dit niet meer opgevraagd kan worden en je ook niet meer door de board software van nieuwe PM’s op de hoogte zult worden gesteld.

Dat is weliswaar een straffe maatregel, maar ik zie helaas geen andere oplossing. We worden gehost op een Linux server waar gebruik gemaakt wordt van door het bedrijf voorgeschreven software en die software voorziet niet in een virusfilter op pop3 e-mail. (zoals 99% van de linux servers)

Dus je PC beveiligen tegen viri (en dat is echt nodig) of anders anderen besmetten met de gevolgen van dien!

Een (onopzettelijke) poging tot besmetting van @sat4all.com houdt dat in ieder geval in dat je in het spam filter van onze mailserver komt te staan.<p>Groetuh,<p>Toxic[Q]

Link to comment
Share on other sites


groot gelijk toxic ik krijg ze ook binnen per dag stuk of 20 nav2002 doet goed zijn werk maar op den duur wordt het erg vervelendt en zeker als je er tussen de 70 en 90 tegelijk krijgt. <p>ik sta volledig achter je.<p>succes <img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link to comment
Share on other sites

@ Toxic [Q], Goedenavond Toxic, is het misschien niet mogelijk (niet teveel werk) om diegenen waarvan je een besmette mail ontvang eerst een waarschuwing te sturen? Ik ga er nu vanuit dat ik geen virus meer heb, werd vorige week gewaarschuwd door M_Z dat ik hem (ongewild en ongeweten) div besmette mailtjes had gestuurd (had toen nog alleen oudere versie Norton en firewall van (ben de naam al vergeten) dacht met mijn onwetendheid dat dat genoeg was, had nog nooit ergens last van gehad. Heb vorige week gelijk Norton Internetsecurity 2002 gekocht (iets duurder dan die 75,-- die je noemt maar je moet het er dan maar voor over hebben inderdaad zoals je zegt) Alles geformateerd en opnieuw geinstalleerd! Domme fout gemaakt om van floppy wat "oude" zipbestandjes terug te zetten daar ik zen anders weer moest downloaden en dat kost nogal tijd! Dus alsnog een keer besmet geraakt en weer alles eraf! Nu controleer ik iedere week (soms iedere dag) mijn computer. Maar zolang Norton (die autoupdate is) mij niets meld ga ik er dus vanuit dat ik geen virus meer heb! Ik dus denken dat alles ok is en misschien heb ik toch nog ergens iets zitten zonder het te weten??<p>Groeten en hopend op een positief antwoord (ik bedoel dus dat ik geen virus heb volgens jouw) <p>John. confused.gif" border="0

Link to comment
Share on other sites

@Appien, sorry, dat doe ik inderdaad ook nog regelmatig erbij, ik dacht baat het niet dan schaad het ook niet! Dus ben blij dat ik dat al paar keer gedaan heb (laatste keer afgelopen zaterdag)<p>Groeten, John

Link to comment
Share on other sites

@Toxic [Q] (en ook Duwgati) Daar heb je natuurlijk gelijk in dat het onbegonnen veel werk is! En eigenlijk moeten wij zelf natuurlijk ervoor zorgen / checken dat we niet besmet zijn. Maar ik kan me voorstellen dat ik en anderen in onze "onwetendheid" (zoals hiervoor beschreven) denken dat we goed zitten maar dat dat dus niet zo is! Misschien ander raar ideetje? Ik zou het niet erg vinden als ik ineens mijn (login)naam op het board hiertegen zou komen met de mededeling dat ik een verspreider van een of ander virus ben (ik bedoel dus dat ik het dan weet natuurlijk, niet dat ik virussen wil gaan verspreiden) Je typt regelmatig berichtjes, misschien gewoon eens een ber. maken met ALLE loginnamen van diegenen die besmet zijn? Om al deze personen van het board te weren zoals jij aangaf zit natuurlijk ook veel werk in denk ik? <p>Groeten John.

Link to comment
Share on other sites

Het gevaar is natuurlijk wel dat eenieder maar volledig op z'n AV-programma's gaat vertrouwen en niet meer zelf even nadenkt over de mogelijke wijze waarop je een mailworm binnenkrijgt.

Als iedere computergebruiker nu eens ieder bericht met bijlage die niet vantevoren is afgesproken of een bericht met bijlage van een onbekend DIRECT compleet delete, dan zou er een hoop minder ellende zijn. laugh.gif" border="0

Link to comment
Share on other sites

Ik ben het helemaal met je eens Toxic. Ik krijg er inmiddels ook zo tussen de 30 en 50 per dag. En er is geen beginnen aan om ze allemaal terug te mailen.<p>Vreemd genoeg lijkt het er sterk op dat het gelijk op gaat met het aantal bezoekers aan mijn site. Ik vermoed daarom dat op zijn minst 1 van die virussen (als je ermee besmet bent) tijdens het browsen de emailadressen scant van alle bezochte sites. Het vreemde is namelijk dat veruit de meeste van de besmette emails die ik binnen krijg, van mensen zijn die mij nog nooit eerder een email hebben gestuurd, en ik hen ook niet.<p>Groeten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.