Ga naar inhoud


Advocaat gezocht


Visser1000

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Een maat van mij heeft een schotel op het dak van zijn schuurtje geplaatst. Het betreft een huurwoning. Het zicht van de schotel wordt beperkt door een boompje. Ook op mijn aanraden heeft hij de woningbouw vereniging schriftelijk toestemming gevraagd de schotel op het dak van het appartementen-complex te plaatsen. De (schriftelijke reactie) was afwijzend; het dak was niet voor de bewoners toegankelijk. Dit hoewel hij in zijn schrijven heeft meegedeeld dat hij de installatie door een erkende installateur zal laten uitvoeren.

 

Hij wil nu een advocaat in de arm nemen en zoekt een op dit terrein gespecialiseerde advocaat (geen pro-deo). Weet iemand een goede advocaat die enigszins op dit terrein is gespecialiseerd? Ik hoop dat dit niet als een commerciële aangelegenheid wordt beschouwd.

 

De buurt waar hij woont is overigens bezaaid met schotels. De woningbouwvereniging reageerde op zijn schriftelijk verzoek met de mededeling dat hij de schotel op het balkon mag plaatsen; echter zijn benedenwoning beschikt niet over een balkon.

 

Greetings,

 

Jan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kijk eens in de bijlage. Wellicht is dit een hulp voor je maat. Het betreft een juridisch onderbouwde uitspraak mbt ewen gelijkwaardige kwestie.

 

Daarnaast lijkt het mij dat hij zonder advocaat deze zaak daarna bij het kantongerecht kan indienen, voor het opstarten van een procedure zijn bij de kantonrechtbank standaard formulieren aanwezig.

 

Het gaat zich om het feit of er grote ingrepen nodig zijn om de antenne te bevestigen en of de kabel zonder grote bouwkundige ingrepen gelegd worden. De aanpassingen moeten redelijk blijven en je maat blijft de plicht houden om de zaak weer bij verhuizing in de originele staat terug te brengen.

 

 

Daarnaast: enig voorwerk in de vorm van een offerte van een expert/antennebouwer/installatiebedrijf met een gedetailleerde omschrijving van de te plegen werkzaamheden zouden als onderbouwing een grote hulp zijn.

 

Wellicht dat hij daarna deze zaak nogmaals aankaart bij de woningbouwvereniging met een copie van deze uitspraak. Betreft toch jurisprudentie. Als hij daarnaast kan aantonen dat de ingrepen beperkt blijven, dan zal enkel onwil van de WV hem nopen tot verdere (juridische) stappen.

 

Komt het ooit tot de rechter, dan zal deze dus belangen afwegen. Je maat zal dit, en ook de reden waarom hij een schotel nodig heeft, gedegen moeten onderbouwen. Het feit dat het dak niet toegankelijk zou zijn voor derden is niet redelijk en zal een rechter zo terzijde schuiven, het gaat zich om de onderbouwing waarom zo een antenne en de kabel niet op het dak bevestigd kan worden. Er zijn ook voor buiten kabelgoten met goede plakstrips die zonder lijmresten te verwijderen zijn.

 

 

 

Succes,

 

Mark

673552-schoteluitspraak.pdf

VU+ Duo2 met  4x DVB-S2 / 2x Dual DVB-S2 Tuner. Plugin remote channel stream converter

Wavefrontier T90. 6x Google TV Android 4K clients.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben bang dat je de situatie in zaak die behandelt is door de rijdende rechter niet kunt vergelijken met de situatie van de vraagsteller.

 

In de zaak bij de rijdende rechter betrof het een koopwoning. en was de schotel op een plek gezet waar de bewoners toegang toe hebben.

 

Citaat:
8. Vervolgens heeft Ceri eigenmachtig een schotelantenne bevestigd aan een gemeenschappelijk glasbewassingbalkon. De antennekabel heeft zij via een op dat balkon uitkomende gemeenschappelijke galerij en via de etagehal naar haar voordeur geleid.

 

De verhuurder verbied niet het plaatsen van een schotel, maar verleend aan derden geen toegang tot het dak, waarschijnlijk onder het mom van aansprakelijkheid bij schade aan pand, letsel van de persoon die evenueel de schotel zou plaatsen e.d.

 

Een andere optie is mischien de woningstichting verzoeken het plaatsen van de schotel te regelen tegen een bepaald bedrag. Of aan te geven welke installatie bedrijven hun eventueel wel toegang willen verlenen op het dak voor werkzaamheden.

 

Suc6 ermee..

Grtz, André

Link naar reactie
Delen op andere sites

Andre, zie ook mijn aangepast antwoord. De VVE verborg zich ook achter het feit dat plaatsing op het dak niet werd toegestaan. De rechter heeft dit als onredelijk terzijde gedaan, buiten het feit dat kabels bevestigen aan hemelwaterafvoer een te grote ingreep zou zijn, wat ik wel kan begrijpen.

 

Het is inderdaad een goede tip om te vragen welke (installatie)bedrijven wel toegang tot dit dak hebben, een offerte aanvragen kan altijd. Echter elke gelijkwaardige, erkende, installateur zouden zij niet mogen weigeren, zeker als de offertes van die bedrijven onredelijke posten vermelden.

 

Als het alleen is om het feit dat de WV alleen wil voorkomen dat niet iedere huurder op het dak komt (met het risico op mogelijke beschadigingen/letsel), dan moet er inderdaad met de WV een oplossing te vinden zijn. De zaak hoeft niet op de spits te worden gedreven, even polsen naar de intentie van de WV, voorkomt veel onnodig getouwtrek.

 

Bij een glas bier is het beter/prettiger zaken doen dan met een geweer in de hand. Schieten kan altijd nog.

 

Gr,

 

Mark

VU+ Duo2 met  4x DVB-S2 / 2x Dual DVB-S2 Tuner. Plugin remote channel stream converter

Wavefrontier T90. 6x Google TV Android 4K clients.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties en nee het boompje kan niet zomaar worden weggehaald, het staat op de openbare weg en er zal een kapvergunning nodig zijn. De woningbouw is niet voor rede vatbaar blijkens de eerste reactie. Hij heeft na ontvangst van het schriftelijke standpunt van de wbv op mijn aandringen nog een keer telefonisch contact opgenomen met de wbv om na te gaan of er een compromis mogelijk was. Argumenten: overal in de wijk zijn aan de gevels schotels bevestigd mag ik de schotel dan aan de gevel bevestigen? Antwoord nee oom daar geven wij geen toestemming voor.

Kortom de wbv wenst niet mee te praten/ denken over plaatsing van een schotel. Achteraf had hij de schotel beter zonder toestemming op het dak kunnen plaatsen of aan de gevel (van de buren) kunnen bevestigen zoals iedereen in de betreffende nieuwbouw wijk. Hij zoekt nog steeds een enigszins gespecialiseerde advocaat dus als iemant er eentje in de Amsterdam of omgeving kent dan graag een reactie.

 

Een mast op het schuurtje zou ca drie meter (schatting) hoog moeten zijn. Ik weet niet of dat op de tegelvoet die hij gebruikt niet erg windgevoelig wordt maar het zou een mogelijkheid kunnen zijn. Hij heeft een draaibare opstelling. Het ontvangstprobleem doet zich met name 's-zomers voor als het boompje in het blad staat maar het boompje groeit....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een draaibare opstelling zou ik niet op het dak van de wbv willen hebben. Als het draaibare setje na een storm of elke andere reden niet meer goed functioneert mag je elke keer dat erkende installatiebedrijf erbij halen dat wel toestemming had op het dak te komen.

 

Zoek een goede oplossing voor het schuurdak. Hou je alles in eigen beheer.

 

PS: Vraag een kapvergunning of Misschien zijn er trucjes om ervoor te zorgen dat die boom niet meer verder wil groeien. ;-)

CU

Lambik

 

VU+ DUO2, Triax88, 13E,19E,23E,28E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
PS: Vraag een kapvergunning of Misschien zijn er trucjes om ervoor te zorgen dat die boom niet meer verder wil groeien. ;-)


oowja die truckjes zijn er zeker, als ex-timmerman wil ik je daarover wel informeren....

suc6
kamaradski
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik heb me wel geërgerd aan bomen die in de weg stonden. Maar om ze om zeep te helpen gaat wel ver.

Als iedereen dat zou doen?

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had eenzelfde probleem. Ik heb ook een beneden woning en ook ik had de woningbouwvereniging toestemming gevraagd om de schotel op het dak te plaatsen. Elke suggestie werd van tafel geveegd (ook dus of zij em tegen betaling dan wouden neerzetten). De schotel mocht niet op het dak (ondanks dat er hier ook iets van 4 schotels staan van anderen).

 

Ik heb toen de schotel in overleg met mijn boven buurman aan de gevel vastgemaakt met keilbouten net onder het dak. Resultaat is hetzelfd.., eigenlijk beter zelfs, want deze constructie is een stuk steviger mb.t. wind e.d.

 

Toen ik met het bevestigen bezig was was er toevallig iemand van de woningbouwver die langs kwam ergens anders voor. Hij zag me op het dak en kwam polshoogte nemen, maar toen hij zag dat ik em niet op het dak zette was er niets aan de hand.

 

Ik denk dat je maat hetzelfde kan doen. Mits in overleg met de buren die er last van zouden kunnen hebben. Het plaatsen van een schotel kunnen ze niet verbieden.., daar heeft het blad sattelite een zaak voor aangespannen (staat ook op dit forum). Het is in europese regels vastgelegt: de vrijheid van informatie vergaring. Dus het onderbouwen bij een rechter waarom hij het wil is niet moeilijk.

 

Al-met-al denk ik niet dat je maat een advocaat nodig heeft, alleen ff hier zoeken.., en de regels meenemen, dan kan de woningbouw hoog of laag springen...

 

Om het boompje te verwijderen kan je een kapvergunning aanvragen, maar de gemeente zal die waarschijnlijk alleen geven als het boompje ziek is. Een koperen pen of wat petroleum doet wonderen., maar daar ben ik het niet mee eens.. een boom weghalen hiervoor.., er zijn genoeg andere wegen te bewandelen. Mocht alles niet lukken kan ie altijd nog een mast in de grond zetten: ingraven, beton storten + evt. 3 of 4 staaldraden.

 

Mvrgr,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...