Ga naar inhoud


8100 ci een rare eend of gewoon een misser???


winwiz

Aanbevolen berichten

Vandaag eens iemand geholpen bij het plaatsen van zijn sateliet spullen... Er was een Humax 8100 ci aangeschaft met rotor (moteck) , schotel (Triax 78cm) en Lnb (Invacom)

 

De boel geinstalleerd en werkt prima. Satelieten ook goed te vinden, dus de boel staat goed.

 

Hij had zelf nog geen cam (was niet op voorraad bij leverancier) en aangezien ik een Xcam in reserve heb werd deze maar even opgehaald..... schetst mijn verbazing: Geen beeld!!

 

Vreemd hoor, ik wist zeker dat hij zou moeten werken. Ik naar huis om de cam even in mijn eigen ontvanger te testen.... Geen probleem.

Ben weer terug gegaan met eigen ontvanger incl Xcam, Dragon en nog een Mr die ik had zwerven...... Geen enkele cam werkte. Alleen een rare combinatie(!!!) van Xcam + Mr + MII kaart gaf enigszins beeld, maar lang niet op alle kanalen die in mijn eigen ontvanger met gemak open gingen....

 

De cam's werden stuk voor stuk goed geinitialiseerd, dat was dus geen probleem.

 

OTA upgrade was niet mogelijk, het apparaat vertelde me dat er niets nieuws zou zijn.

 

Inwendig zit software van juni 2003, zo even uit mijn hoofd, en er zou nieuwere software moeten zijn, maar dat ding heeft zo'n idiote miniRs232 plug..... kon ik dus ook niets mee.

 

Het viel mij op dat er bijna geen info op de verschillende boards wordt gegeven, wat ik voor een merk als Humax al vreemd vind. Ik vind het bepaald geen B merk.

 

In principe heb ik hem al aangeraden om hem om te ruilen voor iets ander..... maar nieuwsgierig als ik ben; is er verder iets over dit apparaat te vertellen???

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die nieuwe Humax types zijn een beetje vervelend, andere menu-structuur, en het grootste nadeel is dat je de gewone Humax-settings er niet in kwijt kan.

De speciale bijbehorende settings-edittor kan de HNF-files wel openen maar de gegevens komen nooit in de Humax terecht helaas.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

De combinatie CI 8100 + MR 1.055 werkt hier wel! Niet altijd even soepel, ik moet nog wel eens heen en weer zappen, maar viervijfde van de tijd heb ik toch direct beeld! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels een adapter kabel op de kop getikt en de laatste firmware van juni 2004 erin gezet.... Alles werkt nu naar behoren. Xcam krijgt alles open wat hij open kan krijgen en zapt behoorlijk snel.... Geen freezes of andere haperingen tot nu toe tegen gekomen.

 

Nu nog een goede kanalen editor...... wat een ramp om dat met de a.b. te doen zeg......... Wie heeft er een tip???? Let op voor de 8100 !!!

 

In ieder geval werkt het ook goed tussen 42 O en 30 W dus de schotel staat perfect... De rest komt later wel

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...