Ga naar inhoud


Nieuwe virus


Greatone

Aanbevolen berichten

 

Er is een nieuw virus W32/Rbot-GR die de gebruikers bespioneert via webcams en microfoons. Na besmetting kan het virus webcams en microfoons die zijn aangesloten op de besmette pc toegankelijk maken voor de hacker. De gebruiker van de webcam en microfoon wordt dan afgeluisterd en bespied zonder dat ze iets in de gaten hebben.

 

Het virus verpreidt zich via gedeelde netwerken en kan de pc's binnenkomen via TCP poort 139 of 445. Het virus doorzoekt vervolgens de computer op gebruikersnamen en wachtwoorden zodat het toegang kan krijgen tot het systeem.

Wie last krijgt met die virus is dus onzorvuldig te werk gegaan met wachtwoorden. Een positief puntje voor bedrijven in deze historie is dat onder de slachtoffers geen computergenieën zullen bevinden, omdat het virus enkel matig beveiligde Windows-systeem kan binnendringen.

 

 

 

Bedrijven vrezen dat dit zal leiden tot bedrijfsspionage, wanneer het virus gebruikt wordt in een werkplek. Het bij mensen thuis meekijken is niets minder dan een moderne versie van begluren.

Crahan Cluley, senior technology consultant bij Sophos raadt aan om alle pc's goed te beveiligen en wanneer de webcam niet wordt gebruikt hem uit te schakelen.

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wordt niet meer naakt achter de pc zitten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites

Storm in een glas water dus.

 

Poort 139 = NetBIOS, poort 445 = MS Directory

Meeste providers blokkeren deze poorten al standaard, de meeste firewalls ook en zelfs al staan ze open, dan moet er nog fanatiek een dictionary-attack o.i.d. volgen want we hebben toch wel allemaal passwords op onze shares en logins staan, nietwaar?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...