Ga naar inhoud


Forse winststijging voor RTL Group,


whatyouneed

Aanbevolen berichten

Forse winststijging voor RTL Group, record voor RTL Nederland

rtl138.jpg

 

RTL Group, eigenaar van onder meer RTL Nederland, Duitsland en België, heeft in de eerste zes maanden van 2004 een nettowinst behaald van 195 miljoen euro tegen 25 miljoen euro een jaar eerder.

 

Omzet 11% hoger

De omzet nam toe met 11,1% van 2.212 miljoen euro tot 2.457 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat voor goodwill nam toe met 56,9% van 253 miljoen euro tot 397 miljoen euro.

 

RTL Group zegt ondanks gemengde advertentie-omstandigheden in Europa met beperkte zichtbaarheid, vertrouwen te hebben in de resultaten voor geheel 2004. De RTL Group heeft 26 tv-stations en 24 radiostations in negen landen en is daarmee het grootste radio-, tv- en productiebedrijf van Europa.

 

Duitsland, Nederland en België

In Duitsland zag RTL de omzet afnemen met 4,8% tot 912 miljoen euro waarbij het bedrijfsresultaat voor goodwill (EBITA) toenam met 2,2% tot 140 miljoen euro. TV-producent FremantleMedia behaalde een omzet van 401 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 50 miljoen euro. FremantleMedia is onder meer eigenaar van de Idols-formule.

 

In ons land behaalde RTL Nederland een omzet van 164 miljoen euro tegen 160 miljoen euro een jaar eerder. Het EBITA-resultaat steeg van 11 miljoen tot 17 miljoen euro. Het resultaat uit tv-activiteiten steeg van 12 miljoen tot 22 miljoen euro. Radio-activiteiten leverden in het eerste halfjaar echter een verlies op van 5 miljoen euro, door de aanschaf van twee FM-licenties voor RTL FM en Yorin FM. Radio was in 2003 nog winstgevend.

 

In België zag RTL de omzet toenemen met 9,0% tot 85 miljoen euro waarbij het EBITA op 19 miljoen euro bleef. Het concern lanceerde in februari het kanaal Plug TV in België.

 

RTL Nederland boekt beste halfjaarcijfers ooit

RTL Nederland heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de beste halfjaarcijfers ooit gerealiseerd. Dat heeft de onderneming - bekend van de televisiezenders RTL 4, RTL 5 en Yorin - dinsdag gemeld. Ondanks de miljoeneninvesteringen in de radiozenders RTL FM en Yorin FM steeg de nettowinst van 6,8 miljoen in de eerste helft van 2003 naar 10,8 miljoen een jaar later. Het bedrijfsresultaat nam toe van 11 miljoen naar 17 miljoen euro.

 

Enorme investeringen in radio

De radio-omzet bleef gelijk op 3 miljoen euro. Wel verslechterde het bedrijfsresultaat verder van 1 miljoen euro verlies naar 5 miljoen euro negatief. ,,Dat lag in de lijn der verwachting'', zei financieel directeur Bert Habets daarover.

 

Vorig jaar telde RTL Nederland - toen nog als Holland Media Groep (HMG) - circa 23 miljoen euro neer voor de licentie voor radiozender RTL FM en 32,9 miljoen voor Yorin FM. Volgens Habets spreidt het bedrijf die kosten over acht jaar. Inclusief de kosten van de recente herlancering van RTL FM en Yorin FM investeert RTL Nederland voor heel 2004 19 miljoen euro in de radiostations.

 

 

bron

 

rtlz

Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?

 

ik zie ik zie wat jij niet ziet !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...