Ga naar inhoud


Regionale TV op satelliet


borsjea

Aanbevolen berichten

Het volgende bericht kwam ik tegen op de site satelitemagazine<p>

Plannen voor proef van regionale tv op satelliet

24 Januari 2002 - SES en CanalDigitaal hebben plannen om met een halfjaar durende proefuitzending van het doorgeven van regionale omroepen te beginnen. Het zou gaan om vijf omroepen. Namen als AT 5, TV Noord, Omroep Brabant TV en Omrop Fryslân TV worden genoemd. Zij zullen hun nieuwsuitzendingen doorgeven, zeer waarschijnlijk allemaal op één kanaal.

Gezien het volgens de wet nog steeds niet toegestaan is regionale uitzendingen via de satelliet uit te zenden, betreft het hier nog om een proef. Dit zou geen belemmeringen hebben volgens de wet, aldus Bill Wijdeveld, SES Astra-marketing manager. Men wil de satellietkijker laten proeven van regionale tv.

De besprekingen zijn nog niet helemaal rond, maar Wijdeveld hoopt dat de uitzendingen al dit voorjaar zullen starten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik betwijfel ten zeerste of dit echt waar is. Vele regionale omroep zitten momenteel in financiele problemen. De omroepen zelf hebben geen of nauwelijks geld om dit te kunnen bekostigen. De omroepen willen wel graag op de sat. maar vinden dat de overheid dit moet bekostigen. De overheid ziet vooralsnog niets in dit plan.<p>Maarja, you never know... <img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Amsterdamse zender AT5 heeft in het verleden al gezegd dat men zodra de mediawet is aangepast via de sateliet wil uitzenden.

Dit station heeft geen ether frequentie en de kabelmaatschapijen in het verzorgensgebied oa A2000 en Casema maken er een zooitje van.

Wat mijn betreft mogen ze vanavond al beginnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...