Ga naar inhoud


TF5000: kanaal skip zonder hide?


Gast

Aanbevolen berichten

Een favorietenlijst is een extra verzameling van kanalen die een voorkeur belangstelling hebben en doorgaans met elkaar verwant zijn (zelfde genre, taal, provider...).

Ik heb het over kanalen die minder dan een doorsnee belangstelling genieten (shopping, regioversies van landelijke kanalen, dubbels...) vooral binnen de grote verzameling van kanalen van Hotbird en Astra. Die wil ik kunnen overslaan bij het zappen, maar alsnog in de kanalenlijst kunnen selecteren als iemand die toch wenst.

Ik schreef toch in het begin dat ik er niets op tegen heb dat je kanalen kan verbergen, maar dit is een andere keuze dan "skip". Daarom vroeg ik om die verbetering, zonder iemand anders iets te willen afnemen. Dus om te verbeteren...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Laat ik het nog 1keer proberen, daarna geef ik het op, want je zit duidelijk halstarrig in het zadel.

 

favo lijsten is niet meer dan een 'snelkoppeling' naar kanalen. Een kanaal kan in meerdere favo's voorkomen. Je kan zat lijsten maken, dus naast een "zap-met-skip-lijst" voor een ieder ook genre lijsten etc. Het is maar wat jij er van maakt; er is niet voorgeschreven hoe je je favo's moet gebruiken.. -en zoals ik al zei zenders toevoegen die je wilt zien is een stuk minder werk dan zenders eraf halen; dus ik zou het een verslechtering vinden.- .

 

suc6 verder.

 

CU,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@lapke:

Ik begrijp precies wat je wilt. En naar mijn smaak zit je conceptueel op het juiste spoor.

 

Alleen: de software van Topfield houdt zich daar niet aan. Dus dan moet je op zoek naar wat software-ontwikkelaars een workaround noemen: proberen, met de middelen die je wel hebt, in de buurt te komen van wat je wilt.

 

Wat je praktisch gezien wilt, is de minder gewenste zenders uit de standaard zapvolgorde houden maar ze toch snel kunnen bereiken.

 

Workarounds die hier genoemd zijn:

- de minder gewenste zenders verbergen op een bekende nummerreeks (je kunt nu het nummer van een minder gewenst kanaal invoeren);

- de minder gewenste zenders aan het eind van de lijst zetten (kies kanaal 1 en zap dan naar beneden);

- of als het mogelijk is: de verborgen en dus minder gewenste zenders juist in een favorietenlijst zetten (dat gaat dan wel tegen het concept favorieten in, maar het doet wel ongeveer wat je wilt: je vraagt alleen niet de kanalenlijst op voor een minder gewenste zender maar de (anti)favorietenlijst.)

 

Groeten van de zolder.

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opzolder, ik dank je want ik ben blij dat toch iemand mij begrijpt. Ik heb jaren ervaring met diverse ontvangers en editors zodat ik wel de mogelijkheden ken.

Ik heb mijn posting enkel gestart in de hoop dat iemand die dichter contact heeft met Topfield mijn vraag eens kon doorspelen, gewoon omdat ik dacht dat dit een verbetering zou zijn.

Lapke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het zullen overigens geen al te slimme kinderen mogen zijn om niet door te hebben dat je met het intikken van het ontbrekend kanaalnummer, toch dit kanaal kunt zien...


Nee maar ook met lock niet, de "geheime" pincode is n.l. 2606 op alle TFjes

VU+ Solo2 HD, XTrend ET 9200 , XTrend ET 4000, TF 7700hsci
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...