Ga naar inhoud


kan 2 transponders niet ontvangen skystar1


Gast

Aanbevolen berichten

Het probleem is als volgt:

als ik met progdbv kanalen aan het zoeken ben vind hij rtl4 en 5 wel maar ned 1, sbs6 veronica enz niet. Nu ben ik er achter gekomen dat die op verschillende transponders zitten. rtl 4 en 5 met nog een paar zenders zitten op 12344 Mhz. maar de beide transponders voor de andere nederlandse zenders pakt hij niet (12515 en 12574Mhz). ik heb het idee dat het aan mijn lnb settings ligt maar ik weet niet wat. weet iemand bijvoorbeeld wat voor waarde ik moet gebruiken voor switch?

Link naar reactie
Delen op andere sites


kijk eerst eens in het menu ''channellist'' en dan ''scantransponder'' of de fequenties van denl kanalen er nog in staan en of je daar signaal hebt

er zit ook ergens een instelling in progdvb om de minimum signaalsterkte in te stellen waaronder het programma niet scant of niet automatisch scant , dit is om het satelietscannen vlugger te laten verlopen als je niet geinteresseerd bent in de zwakkere transponder (lees FEEDS en dergelijke )

 

krijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

kon zojuist de kanalen toevoegen, heb ook net even beeld gehad op veronica maar na een klein tijdje kan ik weer alleen rtl4 en rtl5 ontvangen. op de transponder 12515000 heb ik maar een signaal kwaliteit van 30% terwijl de anderen het wel goed zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanavond ben ik verder aan het proberen geweest, start mijn pc op en direct doen de beide transponders het. Na even wat switchen tussen kanalen is het weer onmogelijk om het signaal van de beide transponders te ontvangen.

Toen heb ik geprobeerd om de kaart in een andere pc te monteren met hetzelfde resultaat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />. Is er kans dat mijn nexus kapot is? tis wel vreemd het zijn steeds dezelfde transponders die uitvallen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een vreemd geval, maar ik zou toch eerst naar de LNB en de bekabeling kijken. Je geeft aan dat de kwatiteit 30% is, is het level ook laag, of blijft die min of meer gelijk? In dat geval kan het ook een locaal stoorsignaal zijn dat de betreffende frequenties sterk beïnvloed.

Als het steeds de eerste tijd nadat je de PC aanzet goed is kan het ook een temperatuur kwestie zijn. Het blijft vreemd dat het zo selectief twee frequenties zijn. Kijk toch even verder naar wat er precies wel en niet werkt, dan voornamelijk hoge en lage band en de polarisatie. Misschien komt er nog een patroon boven.

Kijk ook of je schotel echt maximaal uitgericht staat.

Probeer ook eens een ander DVB programma zoals DVBdream of AltDVB.

Hou de level en quality signalering goed in de gaten, daar valt veel uit af te lezen.

 

Succes Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan wel invloed hebben op de temperatuur denk ik want na een poosje doet hij het dus niet meer. Ik heb hem aangesloten op een LNB met 2 uitgangen, hieraan hangt ook een Asscom receiver. Deze ontvangt zenders zoals veronica goed. Heb de kabels ook al omgewisseld maar dat maakt geen verschil, heb nog steeds als ie warm is een quality van 0% en een level van 18%. Ben bang dat er op de kaart iets niet helemaal meer lekker is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

Volgens mij heb ik wel signaal op de rest van de transponders hoe kan ik dit het snelste controleren? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog geen stap verder wat mij wel opvalt is dat een weerstand aan de bovenzijde gloeiend heet wordt, kan hem niet te lang aanraken anders brand ik mijn vinger. Is dit normaal?

Link naar reactie
Delen op andere sites

nog een nieuw verschijnsel gevonden, als de pc net aan staat en als ik hem op sbs6 ofzo laat staan geen problemen. Zodra ik van zenders begin te wisselen vallen de beide transponders uit naar signaalsterkte 0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...