Ga naar inhoud


Bestandsgrote HDD


Gast

Aanbevolen berichten

Ik probeer een film van ruim 4Giga op mijn HDD van de dreambox te zetten. Echter elke keer als ik bij een bestandsgrote van 2 Giga aankom weigert de dreambox om het bestand er verder op te zetten. Is dit nu een te kortkoming van het filesysteem, of doe ik iets fout. Er nog ruim voldoende ruimte op de HDD (27 Giga) dus dat mag geen probleem zijn.

Anders wil ik dit bestand in meerde bestanden van 1 giga verdelen, alleen weet ik niet met wat voor een prog. ik dit moet doen.

 

Graag jullie adviezen / hulp.

 

De groente,

The Fly

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bestandstype maakt niet uit.

 

Eigenlijk is het heel simpel. Een dreambox draait standaard met ext2/ext3 op de HD. Er zullen wel images zijn die ook andere ondersteunen, zoals reiserfs of XFS.

Ext3 is een kleine aanvulling op ext2. beter gezegd ext3 = ext2 + journalling. Als het journal corrupt zou zijn, dan is de schijf altijd nog ext2 te mounten. Maar dit terzijde.

 

Maar hoe dan ook, de bestandsgrootte limiet van ext2/ext3 ligt op 2 gigabyte.

Als je beslist groter wil, dan zul je een andere moeten hebben zoals de hierboven genoemde reiserfs (snel met kleine bestanden) of XFS, welke zeer robuutst is. De max bestandsgrootte ligt hier in de orde van 16 Terabyte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat inderdaad om een mpeg file. Ben in iedergeval blij dat ik niets dom doe <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />. Ik heb bij TMPGenc gekeken hoe ik een bestand in meerdere kleine bestanden kan opdelen maar dat heb ik helaas niet gevonden. Kun je mij vertellen waar ik dat kan vinden of hoe ik dit moet doen.

 

Overschakelen op een ander bestandssysteem heb ik geen behoeft aan. Ben zeer tevreden over dit stabiele bestandsysteem.

 

Alvast bedankt voor jullie antwoorden,

De groente,

The Fly

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dat dit op een DB geldt, maar echt niet onder andere Linux gebakkies. Ik zet op mijn Linux server bestanden van 4GB en groter zonder gemor van het OS. De DB wil niet verder dan 2GB. Ik was hier ook al een keer tegenaan gelopen en snap echt niet waarom ze dat gedaan hebben.

Ik ga er vanuit dat ze er over nagedacht hebben.

 

Urkie

3xDM800

1xVisiosat Bigsat met 2x Inverto quad lnb's en 2x Alps quad lnb's

1xEdubuntu server met 500GB voor o.a. de 3 DM's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bestandstype maakt niet uit...Maar hoe dan ook, de bestandsgrootte limiet van ext2/ext3 ligt op 2 gigabyte...Als je beslist groter wil, dan zul je een andere moeten hebben zoals de hierboven genoemde reiserfs...

Niet op de dreambox. Ook met reiserfs heb je de 2GB limiet (eerder een kernel-instelling)

The Source is Out There....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb hetzelfde probleem ook een aantal weken geleden gepost. Toch nog even verder gezocht op internet en het lijkt inderdaad een kernel probleem te zijn. Ik neem aan dat een aantal tellertjes niet groot genoeg zijn en de kernel geheel opnieuw moet worden gecompileerd. Wel een uitdaging om te doen maar op dit moment werkt de file splitsing methode prima. Je merkt het niet eens als je de opeenvolgende bestanden dezelfde naam met een opvolgend nummer geeft (file1.mpg, film2.mpg). De dreambox speelt ze keurig achter elkaar door.

 

Groet,

MGB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is me nu gelukt om bestanden in kleinere gedeeltes op te splitsen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> en het werkt! En ik wil jullie allen bedanken voor het helpen oplossen.

 

De Groente

The Fly

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...