Ga naar inhoud


DSX6073/03: plots geen beeld meer en display leeg


pizzaman323

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb hier een DSX6073/03 welke denk ik zeker een jaar lang ongeveer met een patch goed gewerkt heeft. Nu opeens tijdens dagelijks gebruik viel hij af en toe uit doordat hij vast liep. Na gewoon weer eerst helemaal uitzetten en weer aanzetten door even de power knop in en uit te drukken deed hij het wel weer.

 

Poos verder (aantal dagen) kwam dit weer voor. Weer gewoon uit en aan zetten door even de power knop in en uit te drukken. Echter nu geen tijd meer in het display en de decoder is niet meer aan te zetten (door zender te kiezen enzo). Ook de menu toets indrukken geeft geen beeld meer (om misschien in het menu te komen).

 

Dus geprobeerd de machine met een os-link te patchen. Leek allemaal goed te gaan (geen foutmeldingen tijdens patchen e.d.). Maar na de patch (eeprom niet vergeten) geen display en ook verder helemaal geen beeld.

 

Dus ik proberen de originele software erin te zetten. Eerst nog het geheugen leeg gegooid door binnen het oslink programma alle vakken op 'clr' te klikken en even iets te laten 'programmeren' waardoor het geheugen leeg zou moeten zijn. Wat mij hierbij opviel was dat de eerste 3 velden niet gewist werden.

Hierna dus de originele software erin gezet. Na het programmeren en verwijderen van de oslink heb ik de decoder weer aangezet. Nu geeft hij in het display: update error.

 

Wat is hier aan de hand. Ik kom er niet meer uit. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Zou het flash geheugen kapot zijn? Vooral omdat dit probleem optrad na gewoon dagelijks gebruik?

 

Alvast bedankt,

 

Pizzaman.

Groeten Pizzaman.

-----------------

DM800HD-SE, Philips 7072, Wavefrontier T90 wokje.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

bedankt voor je antwoord.

 

Ik heb precies dezelfde firmware geprogrammeerd die ook in mijn eigen 7072 zit. Die 6073 is altijd goed geweest. Ik snap er niets van. Ik heb ook al meerdere flipjes gepatched, allemaal zonder problemen.

 

mvgr,

Pizzaman

Groeten Pizzaman.

-----------------

DM800HD-SE, Philips 7072, Wavefrontier T90 wokje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat je nog zou kunnen doen is iemand opzoeken die ook een oslink heeft en hem daar laten programmeren. Lukt dat ook niet, ja dan ben ik bang dat ie stuk is. Als ie nog binnen de garantie termijn valt, dan adviseer ik je om zo veel mogelijk de org. FW te programmeren en daarmee naar je dealer te gaan.

 

Gr.

 

Dukdalf46

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil je niet ongerust maken maar bij mij koste de herstelling meer dan een nieuwe reciever. Ik had wel een slechte oslink met zes pinnen en had hem verkeerd aangesloten. Nu heb ik een goede oslink en kocht me een nieuwe reciever. Alles loopt nu weer prima maar het heeft me wel een pak geld gekost hoor. Sterkte <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met het patchen heb ook een keer een update error gehad. Toen heb ik de orginele software er weer op gezet en toen was de update error weg en toen de nieuwe patch erover heen gezet, en toen was het eindelijk gelukt. kan ook zijn dat je het nog een keer moet proberen om de orginele software erop te zetten.

 

Succes

 

Hans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

 

Bedankt voor jullie hulp maar ik ben er toch nog niet uitgekomen. Ik heb hem vandaag toch maar weggebracht naar de dealer.

 

Heb natuurlijk wel geprobeerd er de originele software in te krijgen.

 

Nogmaals bedankt.

Groeten Pizzaman.

-----------------

DM800HD-SE, Philips 7072, Wavefrontier T90 wokje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...