Ga naar inhoud


[Strong] heeft iemand spdif al draaiend


VREESWIJK

Aanbevolen berichten


  • Reacties 40
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ben aan het onderzoeken of dt mogelijk is voor de 8000

maar kan geen schema of chip data-sheet vinden van de betreffende ic's voor de 8000. zou graag een service manual willen hebben van de 8000..

 

Heeft iemand deze, en zo ja zou je hem kunnen pm-en??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb in die vorige thread mij best gedaan, maar kon bij de 8100 niet goed zien welk punt er gesoldeert moet worden, en of dit wel eens mogelijk is. Misschien kan iemand anders zijn 8100 nog eens uit elkaar schroeven en goed kijken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik lees veel, en antwoord weinig (bang om iets verkeerds te zeggen en zo de ontvanger van diegene te vernaggelen), maar het was Rebel die het onderwerp introduceerde, dus als je het aan hem vraagt waar hij die info (foto's en brochure) vandaan heeft, dan zou die persoon ons misschien verder kunnen helpen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

mvg,

 

Henri Busger

Eerste Nokia 9302S met 3 flash en motorondersteuning in Enter, Nu ook met REVOLUTION 3.1 Beta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb in mijn 8100 (zonder succes) getracht spdif in te bouwen.

De pin van de processor, die men zou moeten aansluiten, is niet op de print aangesloten. Het processor IC is een zogenaamd BGA(Ball Grid Array) en bestaat uit een printplaatje met aan de bovenzijde de eigenlijke processor chip en aan de onderzijde de aansluit balletjes (geen pins). Het kleine printplaatje van de processor is voorzien van een isolerende laklaag. Het zou mogelijk moeten zijn om deze laklaag te verwijderen en aan de bovenzijde een draadje te solderen om de spdif pin van de processor te kunnen gebruiken.

 

Dit heb ik dus ook geprobeerd. Het is wel uiterst secuur soldeerwerk en je loopt het risico de processor te beschadigen (door te veel hitte van je soldeerboutje of door statische electriciteit).

post-18061-1318258051,2753_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben met de 8000 bezig, en heb een datasheet van de a/v decoder chip (L64105) daarin kan ik terug vinden dat er op pin 111 van deze chip een spdif_out signaal moet/kan staan, maar als ik hier mijn md-speler op aansluit geeft deze aan no signal, nou is mijn vraag, moet de spdif_out nog aangezet worden middels de software oid..?? of moet er nog een 7404 tussen ofzo..??

Link naar reactie
Delen op andere sites

ref. Maze en Vreeswijk

 

De 8100 werkt nog steeds prima. Maar er komt alleen geen spdif signaal uit mijn op het printje gesoldeerd draadje en dus ook niet uit de schakeling die daarachter hangt om het signaal naar "coax niveau" op te krikken. De beschrijving voor deze schakeling zijn destijds door Rebel gepost.

 

Volgens de beschrijving van de processor moet het spdif signaal gewoon op de betreffende processor pin aanwezig zijn (als in de data stream vanaf de sateliet ook daadwerkelijk AC3 audio aanwezig is) zonder dat er een register in de processor software matig aangestuurd moet worden. Enkel als je spdif in (naar de processor toe) wil gebruiken (dat is een andere pin) moet je dat via een register instellen, dus software matig aansturen. Maar voor de output dus niet. Ik heb de schakeling en de aansluiting op de processor nog steeds in mijn 8100 zitten, maar nog steeds geen AC3 geluid. Ook niet als bijvoorbeeld PRO7 aankondigd dat ze in dolby surround een programma uitzenden. Tijdens zo'n uitzending heb ik ook op de spdif uitgang gemeten, maar er komt gewoon geen signaal uit.

 

Ik gooi het er maar op dat de soldeerverbinding van het draadje op het processor printje toch niet goed is. Ik meet ook helemaal niets ten opzichte van signaal aarde van mijn 8100 (zelfs geen gelijkspannings component).

 

Het draadje van het processor printje af solderen, meer isolatie lak wegkrabben en opnieuw aansolderen lijkt me niet zo'n goed idee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee je kunt het printje met processor niet van de moeder print afhalen. BGA (Ball Grid Array) betekent niets anders dan dat er geen pinnetjes onder de processor zitten maar kleine metalen balletjes (in een bepaald patroon). Bij de productie van de print worden alle chips op de grote printplaat geplakt (met een speciale lijm) en daarna wordt de print in een tin bad gesoldeerd. Dit gebeurt allemaal in een automatisch proces met robots die de chips plaatsen en een soort lopende band die de print door het tinbad beweegt.

 

Voor deze zogenaamde SMD techniek heb je heel speciaal soldeer gereedschap nodig als je zo'n BGA van een print wil verwijderen. Zeker niet iets voor de hobby sleutelaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Vreeswijk

 

in spanje hebben ze het draaiend gekregen spdif

zie volgend bericht van Biosupdate

 

BIOSUPDATE

Usuario Fecha de Registro: May 2002

Mensajes: 241

 

!!! PROYECTO CONSEGUIDO ¡¡¡ SPDIF en SRT8100

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Perdonad que empieze diciendo:

 

OLÉ MIS GUEVOS ¡¡¡

 

Estoy viendo el canal OK PLUS en mi TV 16:9 y escuchando la musica que ponen en DOLBY PROLOGIC ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

 

No he probado en otros canales de momento, pero el caso que la salida SPDIF funciona.

 

Me teneis que dar unos dias para preparar el documento como Dios manda.

 

Os quiero preparar un documento con buenas fotos, asi que de momento os quedais con la miel en los labios hasta el fin de semana que os tenga preparada la informacion.

 

Un saludo, y al CAFÉ TEAM que os animeis a seguir mejorandolo, que este deco es la bomba ¡¡¡¡

 

PD: DOLBY PROLOGIC= Canales Left + Right + Center + SubWoofer

 

Tengo que probar en un canal que sepa que emite en Dolby Digital AC3.

 

[color:"red"]Hier ook nog een afbeelding van biosupdate zijn site

 

pbga_spdif.jpg

 

 

ps ook nog gefeliciteerd met het vader worden het wordt zeker weer nachtwerk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...