Ga naar inhoud


Afwijkende bitrate bij opname / van .ts naar DVD


tajvdz

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben momenteel bezig om de op de Dreambox opgenomen bestanden via de PC op DVD te branden. Het heeft mij overigens wel wat moeite gekost om een goede methode te vinden. Ik haal de .ts bestanden van de Dreambox met DreamTSman. Voorheen zette ik ze om met Project X en ging daarna knippen met TEMPGEnc DVD Author. Maar als ik de door TEMPGEnc gemaakte schijfimage had gebrand dan bleef mijn DVD speler altijd even kort hangen op de plaatsen waar reclame uit was geknipt. Ik kon daar maar 1 verklaring voor vinden en dat was de onnauwkeurige manier van knippen in TEMPGEnc. Dat gaat maar om de 12 frames ongeveer. En omdat met Project X audio en video gescheiden worden zal dat wel voor problemen zorgen.

Ik heb daarna veel gelezen hoe het nu anders te doen en ben toen uitgekomen bij PVAStrumento. Met de optie "make PS" kun je daar een mpg maken die zowel beeld als geluid bevat. Voor het bewerken heb ik nu niet TEMPGEnc gebruikt maar Pinnacle Studio 9. Die kan wel op het frame nauwkeurig knippen. Verder heeft het programma veel meer mogelijkheden dan TEMPGEnc. Je kan de bitrate aanpassen om zo de schijf precies te vullen met de film zodat er geen vrije ruimte overblijft. Het enige nadeel is dat het herberekenen veel langer duurt (op mijn pc zo'n 4 uur). Maar het resultaat is daarna wel zeer goed!

 

Maar nu komt mijn vraag. Ik had een film opgenomen van Canal+ 16/9 een tijdje terug. Op de Dreambox merkte ik al dat er wat mis was met de opname. Na het opnemen ging ik het resultaat bekijken en volgens de tijd die afloopt zou de opname maar 67 minuten duren. Het viel mij al meteen op dat de tijd niet gelijkmatig afliep en het soms 2 seconde duurde terwijl er maar 1 seconde afging. Zo bleek ook de hele film erop te staan. Niets aan de hand dacht ik dus. Nou ging ik dus de film met DreamTSman van de Dreambox halen en merkte daarna dat de grote van het .ts bestand 1,82 gb was terwijl mijn vorige film die korter duurde al 2,93 gb groot was. Ik heb daarna de film met PVAStrumento omgezet naar .mpg en zag al meteen in de mediaplayer dat de film nu 1 uur en 55 minuten duurde (en niet 67 minuten wat de dreambox aangeeft!). De enige verklaring die ik kon vinden voor dit probleem was dat de bitrate van de film op een of andere manier lager is geworden. Ik ben toen op internet op zoek gegaan naar een programma die de bitrate laat zien van een film en ben uit gekomen bij Bitrate Viewer. Ik heb een aantal omgezette mpg's in het programma gehad en het bleek dat de bitrate gemiddeld zo tussen de 3500 en 4000 Kbits/sec ligt. De film waar het mij omging had echter een gemiddelde bitrate van 1850 Kbits/sec.

Nu vraag ik me dus af hoe dit kan want het is de helft van wat het eigenlijk moet zijn. Is de opname mislukt of gebeurt dit wel vaker?

Ik heb namelijk nergens gezien dat je dit kan instellen. Als dit zou kunnen zou dit wel handig zijn want zo zou je opnames die je toch weer wist in minder bitrate dus kleinere bestanden op kunnen nemen!

Een andere verklaring zou hem kunnen zitten in de uitzending op 16/9. De balken onder en boven zijn nogal groot. En omdat de bitrate van de opnames variabel is zou die dus minder kunnen worden omdat de helft van het beeld stil staat...Maar dan zou dit dus bij meerdere uitzendingen moeten zijn en blijft het vreemd dat de Dreambox de resterende tijd niet juist aftelt.

 

Een andere vraag is of het zinvol is om Pinnacle de bitrate hoger te zetten dan de opname. Om 1,5 uur maximaal op een DVD te zetten kan de bitrate daar ongeveer op 5000 Kbits/sec, maar ik ben nog enkele opname van de Dreambox tegengekomen die gemiddeld aan die bitrate komt.

 

Ik hoop dat iemand hier een verklaring voor heeft en verder hoop ik weer eens te hebben uitgelegd hoe je het makkelijkst een .ts bestand op een DVD kan zetten!

 

Groetjes

Twan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kan er niets zinnigs over zeggen...

 

Daarentegen wel over vragen!

 

Heb een tijdje geleden ook zoiets dergelijks geprobeerd.

Na heftig kloten was het gelukt om een stukje testopnamen naar 'n dvd-iso te pompen.

 

Maar... (je voelde het al aankomen) de film (opgenomen van multivision) had opeens weer de Franse taal, terwijl ik de DB tijdens de opname op Engels had gezet (en er kwam ook echt Engels geluid uit de TV, geen "GOODMEURNING" ofzo ;-) )

 

Weet iemand hoe ik de DB zo gek kan krijgen dat ie misschien alle audio-streams opneemt (of iig de gekozen)?

 

Ben benieuwd :P

 

Grtzzz

 

Dennis

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet waar precies het probleem zit, maar je zou eens kunnen kijken naar het knipprogramma wat je nu gebruikt.

Er is een alternatief, nl MPEG2Schnitt (duits).

Je kunt het eens proberen of het hiermee beter gaat.

De procedure Project X -> TMPEG Enc is op zich niet verkeerd.

Ik zou wel eens kijken naar de versie's van die programma's want er zijn nogal wat bugs opgelost in de nieuwste versies.

 

Voor MPEG2Schnitt zie: Download Mpeg2Schnitt

(niet commercieel dus ik neem aan dat dit mag ...)

Of zie de attachment.

728948-Mpeg2Schnitt06m-5.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dreambox neemt de hele stream op. Dus inclusief engels/frans en teletekst.

Bij het omzetten via projectX (welke ik gebruik hiervoor) worden er meerdere files aangemaakt. Eentje voor het video spoort, en eentje voor elk audiospoor in de stream.

 

Dus je dreambox hoeft niet in therapie ofzo. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik weet niet waar precies het probleem zit, maar je zou eens kunnen kijken naar het knipprogramma wat je nu gebruikt.
Er is een alternatief, nl MPEG2Schnitt (duits).
Je kunt het eens proberen of het hiermee beter gaat.


Nou het probleem zit hem dus niet in het knippen maar in het opnemen.

Citaat:
De procedure Project X -> TMPEG Enc is op zich niet verkeerd.
Ik zou wel eens kijken naar de versie's van die programma's want er zijn nogal wat bugs opgelost in de nieuwste versies.


Ik denk niet dat het probleem opgelost is met een nieuwere versie van TEMGEnc. Het is namelijk geen bug maar een tekortkoming dat je niet na ieder gewenst frame kan knippen. Dat kan Studio 9 dus wel. Daar komt bij dat met project X audio en video worden gescheiden. Het programma dat jij noemt ken ik niet maar ik denk dat ik het bij Studio 9 houd.
Het is wat ik tot nu toe heb geprobeerd kwalitatief de beste oplossing. Het duurt alleen wat langer met dat opnieuw berekenen.

Maar goed mijn probleem zit hem dus ook niet in de manier hoe ik het omzet. Die had ik alleen vermeld omdat ik die nergens tegenkom maar mij zeer goed bevalt. Mijn probleem zit hem dus in de opname op de Dreambox die vanaf Canal+ 16/9 een beetje afwijkend was van wat ik nog meer heb opgenomen. Ik heb het net opnieuw getest door korte stukjes op te nemen en weer was de bitrate beduidend lager dan van andere zenders. Ik denk dat het probleem hem zit in de uitzendingen van Canal+ (niet altijd want ik heb het ook weleens beter gehad)
De bitrate is blijkbaar zo laag (gemiddeld nog geen 2000 kbits/sec) dat de Dreambox er moeilijk mee overweg kan en de tijd van de opname verkeerd weergeeft.

Ik hoop dat iemand mijn verhaal kan bevestigen of zijn mening erover kan geven!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...