Ga naar inhoud


welke linuxversie voor ftp??


keessie100

Aanbevolen berichten

Ik ben van plan om een ftp server neer te zetten voor het up- en downloadsen van bestanden. Hierbij moet ik uiteraard wel inloggen, en niet voor iedereen toegankelijk zijn.

Welke linux versie en toebehoren kan ik hier het beste voor gebruiken.

Op dit moment draait er een windowsbak met xp prof, maar om de haverklap is deze down van het net.

Soms door de firewall, soms door etrust, en regelmatig is mijn modem ook gereset voor de routering van m'n ip adres.

Wie kan mij hierbij helpen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Let op "ik ben een leek met linux"

Link naar reactie
Delen op andere sites


De meest gebruikte distro voor servers is RedHad (of dat is me toch verteld) maar je kan in princiepe iedere Distro gebruiken (met uitzondering van de meer op desktop gerichte distro's als Linspire, Xandros, Lycoris, ...) aangezien de meeste bekende distro's (RedHat, Debian, SuSE, ...)zich al jaren op de server markt richten.

Waar je vooral op moet letten is de software die je installeerd, een GUI zoals KDE of GNome zal vooral system resources in beslag nemen dus als je je linux box enkel als server wil gebruiken instaleer je deze best niet (je kan bijvoorbeeld beginnen met een minimalistische installatie van Debian, toch zo'n beetje de meest stabiele distro als je kiest voor het verouwderde 3.0 of WOODY, en enkel de nodige software installeren). Zo kan je ook ietwat oudere hardware gebruiken voor een prima server.

Zelf heb ik op een oude Toshiba laptop Debian Woody draaien en een Eggdrop bot voor IRC, niet hetzelfde als een FTP server natuurlijk; maar deze draait al ruim 70 dagen zonder problemen of reboot (en er zullen nog gemakkelijk 70+ dagen bijkomen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb op het moment geen oudere pc staan, maar ik kan makkelijk aan nieuwe komen om zelf in elkaar te knutselen.

bv. asrock board (lekker makkelijk) 512mb/400, paar vette schijven erin of op scsi draaien met een raid controller voor het systeem en overig op ide.

pentium low cost cpu erin en een cd fikkertje voor een back-up te maken.

 

Volgens mijn moet het hier makkelijk mee kunnen of niet??

Ik heb geloof ik Suse of iets nog leggen op dvd, of is het voor mij wijzer om mandrake of dergelijks te doen.

Ikzelf ben een leek in linux gebeuren en zekers met het configureren van diverse tools of hardware omdat ik altijd met windows bakken werk. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

SuSE is zo een beetje de Europeese RedHat (of dat zegt men toch) dus ook zeker geschikt voor een servertje. Ik weet wel niet of RAID zo goed werkt in Linux (sommige oudere kernels e.d.) Zelf heb ik IDE maar ik ken mensen met SCSI-Raids en SATA-Raids die problemen hebben met bepaalde linux distro's

 

Zorg er wel voor dat als je SuSE installeerd op je PC je XFree86 e.d. (Gnome, KDE, ...) niet installeerd want ik dacht dat SuSE automatisch Gnome als GUI erop zet en daar heb je niks aan als je het als een pure FTP-Server wil gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...