Ga naar inhoud


UPC Teruggefloten


Emboca

Aanbevolen berichten

De president van de Rotterdamse rechtbank heeft kabelbedrijf UPC verboden de tarieven dit jaar te verhogen in de gemeenten Spijkenisse, Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Rozenburg en Westvoorne.

 

 

De gemeenten beriepen zich in een kort geding op afspraken met het kabelbedrijf die slechts beperkte tariefstijgingen toelieten. Aan die afspraken moet UPC zich nu houden. Partijen moeten van de President drie maanden proberen een onderlinge oplossing te bereiken. Tevens wordt UPC, als de in het ongelijk gestelde partij, veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

 

Wethouder Kees Dijkman, die als woordvoerder optreedt namens de zeven gemeenten, is bijzonder tevreden over de uitslag. “Op korte termijn zullen de gemeenten overleg voeren om de strategie te bepalen. Daarna gaan we zeer snel met UPC in gesprek”.

 

In Februari werden de tarieven met 70 tot 100 % verhoogd. Eerder probeerde ze de gemeente spijkenisse te paaien met een bedrag van 150.000 euro en dat 3 jaar om iets leuks voor de bevolking te doen. Spijkenisse wees dit presentje af en koos gewoon voor de burger de verhoging kwam op meer inkomsten van ruim 2 miljoen euries per jaar voor UPC. In 1995 was er een kontrakt afgesloten dat de tarieven per jaar met een max van 2,5% mochten stijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


goed zo!!

 

En als de gemeente UPC nu en in de toemomst gewoon even keihard aan de maximale prijsvehoging van 2,5% houdt.

 

Stelletje Geldgraaiers zijn het.

 

Tegenwoordig ben je blij als je in een UPC-vrije gemeente woont. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

CU

Lambik

 

VU+ DUO2, Triax88, 13E,19E,23E,28E

Link naar reactie
Delen op andere sites

nuon is niks anders....

mischien nog wel erger ook.

je merkt wel dat het wat slechter gaat in het land,want de bedrijfen proberen echt volgens mij daadbewust mensen geld af te doen op een manier dat je er niks aan kan doen.

 

ik ben benieuwd tot hoe ver ze gaan binnenkort...

 

mvg.

bob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In Februari werden de tarieven met 70 tot 100 % verhoogd
Citaat:
In 1995 was er een kontrakt afgesloten dat de tarieven per jaar met een max van 2,5% mochten stijgen
Bwaaaa , wat is nu 70 tot 100% tov 2,5% verhoging ,
loont niet eens de moeite om over te praten !!!!
Ze moesten de prijzen met minstens 250% per jaar verhogen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

PS: Dit was sarcastisch bedoeld <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Gemeenten draaien UPC de duimschroeven aan

 

Kabelmaatschappij probeert miljoenen veilig te stellen

 

 

 

Opnieuw dagen Spijkenisse en omringende gemeenten UPC voor de rechter. In een spoedappèl, dat zij voor komende donderdag hebben aangetekend bij de rechtbank in Den Haag, eisen zij van de kabelmaatschappij onder meer dat deze nu fatsoenlijk met de gemeenten gaat onderhandelen. ,,Treurig,'' reageert een woordvoerder van UPC.

 

Spijkenisse - Twee weken geleden oordeelde de rechter nog dat UPC de kabeltarieven voor het standaardpakket kabeltelevisie en -radio dit jaar niet mag verhogen. Het bedrijf werd teruggefloten nadat het de kabeltarieven met soms wel 150 procent verhoogde. UPC zal nu over 2004 4,7 miljoen euro minder ontvangen. Als het de tarieven ook volgend jaar niet mag verhogen - waar de gemeenten op aansturen - loopt het nog eens 6,6 miljoen euro mis.

 

Om er samen uit te kunnen komen, oordeelde de rechter dat het kabelbedrijf de komende drie maanden moest benutten om met de gemeenten Spijkenisse, Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Rozenburg en Westvoorne tot een contractherziening te komen. De gemeenten storen zich echter aan de manier waarop dat nu gebeurt: UPC wil met iedere gemeente apart onderhandelen. De gemeenten voelen zich niet meer sterk staan.

 

,,Die houding van UPC slaat helemaal nergens op,'' reageert J. Doeleman, advocaat namens de gemeenten. ,,Die contracten zijn vrijwel allemaal hetzelfde. Ze hoeven daar echt niet apart over te gaan onderhandelen. De gemeenten opereren als één blok. En dat mogen ze ook.''

 

,,Heel treurig,'' reageert een woordvoerder van UPC. ,,Waarom moet alles toch via de rechter worden uitgevochten? De rechter heeft in het vonnis van twee weken geleden juist gezegd dat er ruimte moet zijn om te onderhandelen. Het is raar dat de gemeenten dan nu weer naar de rechter stappen.''

 

De gemeenten eisen daarnaast in het hoger beroep dat UPC ook na 31 december 2004 de tarieven voor de kabel niet verder zal verhogen dan is toegestaan. Doet het kabelbedrijf dat toch, dan eist iedere gemeente een dwangsom van 100.000 euro per maand. Ook moet UPC de te hoge tarieven die het al doorberekende aan haar klanten terugbetalen. Aan dat laatste wordt gewerkt, laat UPC weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Ze zetten gelukkig door in Spijkenisse

 

Gemeenten staken onderhandelingen met UPC

 

 

De zeven samenwerkende gemeenten van Voorne-Putten, Rozenburg en Ridderkerk staken hun onderhandelingen met kabelexploitant UPC. Dit doen zij omdat UPC vasthoudt aan de snelle invoering van het veel hogere 'landelijke' kabeltarief in deze regio. De gemeenten vinden dat UPC zich aan het contract dient te houden en wijzen extra verhoging af omdat UPC de motivatie voor de extra verhoging niet heeft kunnen hardmaken. Naast het meningsverschil over het maandelijkse kabeltarief, verschillen de partijen ook van mening over onder andere het verhuis- en aansluitingstarief, infrastructuur en exclusief recht.

 

In een kort geding dat op 25 oktober diende, heeft de Rotterdamse rechtbank UPC verboden de tarieven in 2004 extra te verhogen in de gemeenten Spijkenisse, Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Rozenburg en Westvoorne. Daarnaast moesten de partijen drie maanden proberen om onderling een oplossing te bereiken. De gemeenten zijn hiermee voortvarend aan de slag gegaan.

In strijd met de uitspraak in het kort geding, stuurt UPC na de uitspraak op 25 oktober nog steeds jaarafrekeningen 2004 met de te hoge tarieven aan de bewoners, die zo 4,9 miljoen euro teveel betalen in dit jaar. Via een spoedappèl zullen de gemeenten proberen UPC te dwingen om ook vanaf 2005 geen bovencontractuele verhogingen door te voeren. In 2005 zouden de inwoners van de gemeenten zelfs 7,2 miljoen extra betalen. Daarnaast gaan de gemeenten een bodemprocedure voeren.

 

UPC heeft in het overleg met de gemeenten in de afgelopen maanden gedreigd om het aantal door te geven zenders in te perken. De zenderindeling is in principe een zaak van de regionale Programmaraad. De inperking zou mogelijk zijn omdat het aantal doorgegeven zenders ligt boven het contractuele aantal. Het aantal zenders dat hierdoor kan wegvallen is per gemeente verschillend.

 

De zeven gemeenten hebben een gezamenlijk e-mail adres UPCklachten@spijkenisse.nl. geopend, waar de bewoners hun klachten over de tarieven kwijt kunnen. Vanaf donderdag 16 december is op www.spijkenisse.nl een aparte pagina te vinden met alle informatie met betrekking tot UPC, waaronder de gerechtelijke stukken en concept brieven voor bezwaarschriften.

 

De samenwerkende gemeenten hebben Spijkenisse aangewezen om als pen- en woordvoerder op te treden. Wethouder Kees Dijkman heeft het kabelnetwerk in zijn portefeuille.

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik weet niet of dit kan... maar als ik die gemeentes was zou ik gewoon een andere kabelmaatschappij in die buurt nemen dan UPC. Zij denken alleen aan hoe snel mogelijk ze hun zakken vol geld van andere mensen kunnen proppen.


Helaas gaat dit niet het kabel net is in het verleden door de gemeente aangelegd en daanrna verkocht aan Eneco met daarbij diverse voorwaarden. Eneco heeft het weer doorverkocht aan UPC met uiteraard de door de gemeente gestelde voorwaarden zoals o.a. het niet verder laten stijgen van de prijzen dan de z.g.n. prijsindexiring.

Dus zomaar een ander nemen is niet mogelijk.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...