Ga naar inhoud


antene instellling Xtreme receiver bij motor


ferrysat

Aanbevolen berichten

Ik heb een Xtreme ontvanger (1 jaar oud) met een disecq 1.2 motor. Volgens mij heb ik de antenne e.d. buiten goed ingesteld. Vanuit "0" positie (pal zuid) eerst Hotbird gezocht en gevonden (na klein beetje bijstellen). Ook Astra2 werd daarna zonder verder bijstellen gevonden. Bij Astra 2 instellingen staat echter, motor "geen", maar deze wordt toch gevonden. Hoe kan dit? Astra 1 wordt niet gevonden. Vragen bij de antenne-instelling zijn: - moeten bij alle satellieten "motor" vermeld staan? Elke satelliet heeft apart nummer (bijv. Astra2 nr.19) is dat probleem? Moet er bij elke satelliet apart iets worden opgeslagen o.i.d.? Klopt het dat USALS niet werkt en niet ingesteld hoeft te worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Eerst welkom op het board.

 

Zo te zien is er nog al wat fout gegaan je moet de motor op nul en dan de Sirus sateliet gebruiken om op uit te richten dat is in NL het nulpunt.

 

En waarom zou je geen usals gebruiken als hij goed is uitgericht draait hij vanzelf overal heen je moet allen de coordinaten van je woonplaats even ingeven, die kan je hier vinden.

 

En ja iedere sateliet moet je aangeven dat je met motor werkt of usals of disq.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie snelle reactie. Ik ga een en ander proberen (wel overdag!).

Ter toelichting: nadat ik het "nulpunt" heb bepaald heb ik een zender op hotbird gezocht ( via receiver), waar de motor toen in 1 keer vrijwel foutloos naar toe draaide, met zoals gezegd een kleine bijstelling, bij het ingeven van een astra2 zender (binnenshuis via receiver) draaide de rotor daar vanzelf in een keer goed naar toe (80% kwaliteit). Dus eigenlijk ging dat best wel goed.

Waarom Astra 1 niet lukt zal wel blijken. Hoe kan ik sirius toevoegen? (Alles is niet zo eenvoudig als het lijkt)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het handigste is eerst je schotel goed afstellen volgens de boerenmanier moet dat lukken.

 

Daarna een lijst er in zetten voor motor de lijst is wel te vinden bij settigslijsten dan staan er gelijk een stuk of 25 satelieten in, dan usals even instellen en dan zou alles verder vanzelf moeten gaan.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De handleiding voor de Boerenmanier is inderdaad "Xtreme" duidelijk. Ik ga hem nog even goed bestuderen voordat ik het dak op ga. Om vanuit de geschatte Nul automatisch Hotbird te vinden en dan ook nog automatisch Astra2 is dus puur geluk(geluk is met de dommen. Nog een vraagje: ik heb een Xtreme huci 6500 plus en een diseqc 1.2 motor. Werkt USALS dan. In de mogelijkheden op de receiver zie ik wel USALS, maar op de buitenkant van de receiver zit geen USALS stickertje. Ik begrijp dat als er USALS op zit is vanuit de (geschatte) nul van binnenuit 2 graden naar het oosten kan sturen(ik zit op 5.4 oost)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar welke motor heb je dan precies als het een stab of een SG 2100 is die draaien op usals.

 

En bij mij zit er ook geen usals sticker op maar bij installatie onderaan usals kan je het invullen.

 

Ik zit zelf ook op 5.4 E in Amersfoort maar maakt niets uit gewoon afstellen met de motor op 0 een settingslijst er in voor draaibaar en verder hoef je niets te doen dan draait hij overal zo heen je hoeft niets te zoeken.

 

En Hier kan je een settingslijst vinden,succes

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij hebben wij hetzelfde systeem. Voorzover ik weet is het een SG 2100 motor (check ik nog ff) en in Usals staat in menu. Moet ik nog het dak op als twee satellieten het al (na eerste instelling, blijkbaar toch goed) doen of kan ik via receiver nu "gewoon" satellieten toevoegen? Kan ik dat ook eerst proberen en als dat niet lukt alsnog van voren af aan beginnen (boerenmethode)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hoeft helemaal niets toe te voegen als je er een lijst inzet met een nulmodem kabel staat alles er in en staat alles ook op usals alleen je coordinaten even invullen.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank forumleden, ik ben eindelijk in de lucht. Vooralsnog Sirius, Astra 1, Astra 2, Hotbird en Eutelsat W4 ontvangst. Overige satellieten willen nog niet erg, wellicht toch niet volledig goed afgesteld, maar voorlopig ben ik erg tevreden.

De afstelling was met Usals en motor toch nog redelijk eenvoudig. Eerst paal waterpas gezet, Elevatie van SG 2100 motor op 39 graden gezet en schotel op 32,5 graden. Vervolgens met kompas zo goed mogelijk zuid trachten te vinden.

Vervolgens bij antenne-instellingen Sirius opgezocht en Usals als instelling aangemeld. Daarna met de hand het geheel volledig roterend sirius gevonden, net zolang afgesteld tot de kwaliteit 90% was. Satelliet scannen en opslaan.

Vervolgens bij antenneinstellingen (Usals instelling) andere satellieten probleemloos gevonden.

Het enige probleem was nog dat bij het zoeken van de andere satellieten de motor soms niet meer reageerde. Ik heb toen het laatste stuk van de coaxkabel naar de motor afgeknipt en de F connector opnieuw aan het nieuwe einde gezet. Volgens mij is het nu opgelost (het werkt tenminste).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...