Jump to content


Topfield tf4000pvr in een netwerk?


Guest

Recommended Posts

Heeft er iemand enig idee of de tf4000pvr in een netwerk geplaatst kan worden? Ik heb door `t hele huis utp-kabels liggen en hoop via m`n netwerk de seriele poort van de Topfield te kunnen benaderen. Bestaan er switches met seriele poorten (soortgelijk aan printerservers?) of is er mischien een andere truuk?

Thanks...

Link to comment
Share on other sites


Je topfield kan je met een serieeele kabel aan je computer hangen voor het overbrengen van firmware of settingslijsten. Je kan niet je harddisk aanspreken of uberhaupt je Topfield benaderen via een lan netwerk.

Link to comment
Share on other sites

Er bestaan wel serieel/netwerk dingetjes, maar die zijn verschrikkelijk duur.

 

Je kunt natuurlijk overwegen om gewoon de kabel te gebruiken en er een RS232 connector aan te zetten en de andere kant niet in je hub maar in de seriele poort van een PC te steken.

 

Erg nuttig is 't overigens niet. Je kunt in principe alles met die seriele kabel (zelfs films overzetten) maar 't is een 115200 baud verbinding (11.5 kB/s) dus het overzetten van een gewone film zal ongeveer een week duren....

Voor uploaden van firmware, settings en TAPs is het wel goed te doen. Alleen is het voor de 4000 bijna niet mogelijk om nuttige TAPs te maken.

Link to comment
Share on other sites

Dank voor de reactie!

Ben een newby op dit gebied en m`n bedoeling was i.d.d. alleen maar zenderlijsten, firmware e.d. naar de Topfield up te loaden zonder het mee te nemen naar een aantal kamers verderop, daar m`n netwerk er toch al ligt...

Zal eens kijken of er ergens zo`n serieel dingetje op een "markt" ligt en anders laten we `t hier maar bij.

Vr. gr. Niekie.

 

(@mod: Heb trouwens getracht m`n post in "beginners" te deleten maar dat valt niet mee. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> Maar je hebt `t al opgelost, zie ik...)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.