Jump to content


Aristona MD1.1e chassis geen vert. afbuiging


Guest

Recommended Posts

Aristona MD1.1e chassis geen vert. afbuiging,

heb nog geen schema kunnen vinden, heb geen vert. afbuiging

(horz. streep midden in beeld) de rest oke

 

Tips gewenst, het raster eindtrapje is duidelijk anders dan ik gewend ben.

Link to comment
Share on other sites


ja, dat opsteek printje zit er in (klein en hoog met enkele onderdelen en de bewuste transistor, zal deze doormeten en kijken of ik een vervanger in huis heb,Thanks

Link to comment
Share on other sites

waarschijnlijk moet je op dit printje de transistor pos nr 7500 vervangen (bc327)vervang ook de diode op pos nr 6400 (1n4148) wat je daarna moet doen is de zekering vervangen voor de voedings spanning,die zal er wel uit liggen op pos nr 1463 (680Ma tr)

Link to comment
Share on other sites

klopt tot nu toe als een bus, transistor was kortgesloten, fuse mp630 open, heb alleen de diode nog niet vervangen, heb nu wel afbuiging maar -29 volt is maar -20 volt, afbuiging aan de bovenkant van het beeld is daardoor nog nio mist nog ca. 1/4 aan de bovenkant. Gaat na ca. 45 sec op standby en geeft de welkomst melding kinderslot, ga morgen de diode vervangen ( moet zo werken ) De +15 volt is OK. ( schema heb ik dus al kunnen vinden, al staat het printje er niet in maar dat mag geen probleem zijn met die paar onderdelen en hangt zoals ik zie aan de -29 volt )

Link to comment
Share on other sites

De diode pos. 6400 was open, vervangen en na uitschakelen van het kinderslot is de TV weer werkend, ( was dus geen protectie en ging terug in standby zonder enig knipperen van ledje) de spanning blijft echter ca -20 volt gemeten voor het opsteek printje ( printje is een regultor!!!), maar kan hier verder geen nadelige gevolgen van terug vinden, vert. afbuiging is in orde laat dit maar zo, geen afregeling verder nodig ook, zal wel zo horen !!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.