Jump to content


installatie linux vanaf floppy, boot failed?


Guest FrankyBoy

Recommended Posts

Hallo,

 

Om wat meer kennis op te doen van linux is er maar 1 manier de beste, installeren en aan de slag ermee. Maar zelfs dat is niet makkelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Ik heb gezocht op het board, zelfs op de redhat site, maar ik kan er weinig of beter gezegt niets over vinden.

Ik heb een oude ibm thinkpad 760cd staan hier, die boot helaas niet vanaf cdrom. Geen probleem zou je zeggen, dus wel, ik heb een bootdisk gemaakt zoals aangegeven door de knowlagebase van redhat, op beide manieren(dos methode en de windows variant), maar in beide gevallen krijg ik een uiterst sumiere melding, "Boot failed" en verder niet. Ik heb al andere diskettes geprobeerd, maar ook niets.

De diskdrive is prima in orde, zo ook de notebook, draaid momenteel windows98 op.

Weet iemand hier iets meer van? En vooral hoe ik deze kan oplossen.

 

Bedankt alvast

Link to comment
Share on other sites


Je kunt eens in de BIOS kijken of daar ingesteld staat of de computer vanaf de diskdrive boot, al denk ik gezien de foutmelding dat dat wel het feit is. Ik weet niet hoe je het in dat geval op moet lossen.

 

Een ander idee is om je BIOS te flashen zodat hij wel wil booten vanaf CD-ROM, zo heb ik op een oude computer van mij ook Windows en Linux kunnen installeren. Dan moet je natuurlijk wel weten wat voor moederbord je hebt, daar kun je eenvoudig achterkomen met Windows-programma's als ASTRA32 of Sisoft Sandra (gebruik Google om de webpagina's te vinden). Het kan ook zijn dat je aan het type van je BIOS genoeg hebt.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
Een ander idee is om je BIOS te flashen zodat hij wel wil booten vanaf CD-ROM

 

Bedankt, maar gelukkig is bij ibm alles goed gedocumenteerd. Een bios upgrade zal niet helpen, want booten van cd-rom zit er gewoon niet in bij deze notebook. Vandaar ook met diskettes starten. Ik gebruik redhat versie 9, zou een andere versie misschien beter zijn? Welke versie zou ik het beste kunnen nemen?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.