Jump to content


Gratis, voor niets


Rocketscientist

Recommended Posts

Citaat:
SAN JOSE - Het Amerikaanse hardware- en softwareconcern Sun_Microsystems heeft maandag het startschot gegeven voor een aanval op het oprukkende Linux_ systeem voor de besturing van bedrijfscomputernetwerken. Sun introduceerde in San Jose het resultaat van 500 miljoen dollar aan onderzoek en ontwikkeling: een besturingssysteem dat gratis de deur uitgaat. De broncode van de nieuwe software zal binnenkort ook geen geheimen meer kennen.
.

Zou dit aanleiding voor Microsoft kunnen zijn om zijn prijzen te gaan aanpassen, of zal er weer een proces gestart worden dat weer jaren zal duren?

BeOS was een gratis besturingssysteem dat bij het uitkomen door Microsoft de nek werd omgedraaid. Enkele jaren later moest Microsoft EUR. 30.000.000,- ( geloof ik ) betalen als schadevergoeding. Peanuts als je een zeer potentieel besturingssysteem weet uit te schakelen.

Lid van 10 november 2003 t/m 30 oktober 2015

Link to comment
Share on other sites


Ach, weer een mooi bericht van de sensatiemakers van Novem Nieuws. Desalniettemin is het natuurlijk altijd leuk om een nieuwe release meteen kostenloos ter beschikking te stellen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

 

Solaris 10 = Solaris 9 + bergen patches + ELF binary compatibility + Gnome.

 

BTW: Solaris 9 kon je ook al kostenloos downloaden bij Sun voor educatieve en thuisgebruik-doeleinden.

Link to comment
Share on other sites

Neuh, dat doet Sun zelf wel. Daarom willen ze open-source gaan: Zelf kunnen ze geen software schrijven.

 

Alleen op SUNs moet je je deamons zo configureren dat ze regelmatig opnieuw gestart worden omdat de OS libraries memory lekken...

 

Om het dan niet te hebben over wat er gebeurt als de stroom uitvalt op een solaris (was toen 7) systeem... Van de 400 bootten er 100 niet meer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.