Jump to content


Welke kabel benodigd voor motoraansturing


Guest

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik sta op het punt om mijn coax in te graven (afstand ca 35 meter). Nu wil ik de mogelijkheid open houden zonder nieuwe graafwerkzaamheden om de vaste schotel in de toekomst draaibaar te maken. Wat voor kabel moet ik er dan bij leggen? Groeten, Borry

Link to comment
Share on other sites


Leg je coax in een electriciteits buis en trek er een draad door dan kun je later altijd een kabel door de leiding trekken.

 

Dat was even een type foutje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Pas op hoor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />, als je je Conax in de buis legt moet je wel iedere week de sleuteltjes vernieuwen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Als je aan een actuator denkt, leg dan voor de motorspanning geen al te dunne draad over die afstand. De gewone vier aderige telefoonkabel is voor het mooie wat dun, maar wel goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, leg er dan voor de zekerheid twee, waarbij je van één kabel een twee aderige maakt door twee aders parallel te schakelen. Gebruik deze dan voor de motorspanning, en twee aders van de andere voor het reedcontact, dan heb je ook nog aders over voor het geval je een actuator met een optische sensor wilt gebruiken.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link to comment
Share on other sites

Hoi borry,

 

Ik gebruik gewoon U.T.P. kabel. Deze is 8 aderig en gaat altijd goed. Gebruik deze voor een Yeager 107 en heeft tot op heden altijd storingsloos gewerkt.

De lengte is ongeveer 20 meter en ook dat is geen probleem.

 

Het idee van aart44 zou je eigenlijk altijd moeten doen. Er komt altijd een moment dat je hier dankbaar gebruik van gaat maken.

 

Sterkte met het ingraven.

 

Janhendrik.

Uitgeschoteld door de verhuizing......

Link to comment
Share on other sites

Ik heb voor de zekerheid nu een 4-aderige electrakabel gelegd. Bedankt allemaal voor de info. De satshop vertelde dat een extra kabel niet nodig was. Maar ik begrijp dat als je alle opties open wilt houden, je het beter wel kunt doen. Borry.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.