Ga naar inhoud


Welke kabel benodigd voor motoraansturing


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik sta op het punt om mijn coax in te graven (afstand ca 35 meter). Nu wil ik de mogelijkheid open houden zonder nieuwe graafwerkzaamheden om de vaste schotel in de toekomst draaibaar te maken. Wat voor kabel moet ik er dan bij leggen? Groeten, Borry

Link naar reactie
Delen op andere sites


Leg je coax in een electriciteits buis en trek er een draad door dan kun je later altijd een kabel door de leiding trekken.

 

Dat was even een type foutje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas op hoor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />, als je je Conax in de buis legt moet je wel iedere week de sleuteltjes vernieuwen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Als je aan een actuator denkt, leg dan voor de motorspanning geen al te dunne draad over die afstand. De gewone vier aderige telefoonkabel is voor het mooie wat dun, maar wel goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, leg er dan voor de zekerheid twee, waarbij je van één kabel een twee aderige maakt door twee aders parallel te schakelen. Gebruik deze dan voor de motorspanning, en twee aders van de andere voor het reedcontact, dan heb je ook nog aders over voor het geval je een actuator met een optische sensor wilt gebruiken.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi borry,

 

Ik gebruik gewoon U.T.P. kabel. Deze is 8 aderig en gaat altijd goed. Gebruik deze voor een Yeager 107 en heeft tot op heden altijd storingsloos gewerkt.

De lengte is ongeveer 20 meter en ook dat is geen probleem.

 

Het idee van aart44 zou je eigenlijk altijd moeten doen. Er komt altijd een moment dat je hier dankbaar gebruik van gaat maken.

 

Sterkte met het ingraven.

 

Janhendrik.

Uitgeschoteld door de verhuizing......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb voor de zekerheid nu een 4-aderige electrakabel gelegd. Bedankt allemaal voor de info. De satshop vertelde dat een extra kabel niet nodig was. Maar ik begrijp dat als je alle opties open wilt houden, je het beter wel kunt doen. Borry.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...