Ga naar inhoud


C+ NV verkoopt C+ Tv zenders


Timm1983

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Neem rustig de tijd om dit eens door te lezen, het betreft hier de verkoop van de C+ zenders:

 

CANAL+ N.V. verkoopt haar Nederlandse CANAL+ TV zenders aan UGC dochter chellomedia en herstructureert haar distributie met UPC Nederland

 

CANAL+N.V. , eigendom van Airbridge Investments en Greenfield Capital Partners, heeft overeenstemming bereikt met UGC, betreffende de voorgenomen verkoop van de Nederlandse CANAL+ TV zenders in samenhang met de herstructurering van de distributie en verkoop van de abonnementen.

 

Hilversum, 16 November 2004

 

CANAL+ N.V. kondigt vandaag aan dat zij voornemens is haar Nederlandse CANAL+ betaaltelevisie zenders aan chellomedia te verkopen. Daarmee hangt samen een herstructurering van haar distributie naar kabelabonnees van UPC Nederland en anderen.

 

Bij de recente overname van CANAL+ N.V. door Airbridge en Greenfield, spraken de nieuwe eigenaren hun voornemen reeds uit om tot een andere marktbenadering te komen, waarbij er een helder onderscheid zou worden gemaakt tussen de zender – en de distributie activiteiten om vervolgens de programma activiteiten van CANAL+ te verkopen en de distributie van de CANAL+ zenders te reorganiseren.

 

De voorgenomen overname van de programma activiteiten - de beste film- en sportwedstrijden exclusief - door chellomedia zal niet alleen de beschikbaarheid borgen maar tevens een uitgelezen kans bieden het aanbod voor de Nederlandse kijkers via kabel en satelliet verder uit te breiden.

 

UPC Nederland en CANALDIGITAAL, het zusterbedrijf van CANAL+ N.V. , welke de groeiende markt voor satelliet TV in Nederland bedient, zullen de eerste distributiebedrijven zijn, die de vruchten plukken van het nieuwe business model.

 

Airbridge en Greenfield blijven volledig eigenaar van CANALDIGITAAL - het satelliet platform- welke de Nederlandse markt bedient. Het betaaltelevisie aanbod van CANAL+ (nu al 3 zenders) zal onderdeel blijven uitmaken van het programma-aanbod op satelliet, op basis van een lange termijn distributie-overeenkomst.

 

Gedurende 2005 zal Canal+ gewoon in haar huidige vorm beschikbaar zijn en blijven in de Nederlandse markt.

 

De transactie wordt volgens verwachting effectief in het 2e kwartaal van 2005.

 

In een separate overeenkomst hebben CANAL+ N.V. en UPC Nederland overeenstemming bereikt over het beëindigen van alle onderling uitstaande juridische en administratieve procedures. Voorts zijn zij een distributie-overeenkomst aangegaan waarbij Canal+ zal worden doorgegeven op de netwerken van UPC Nederland.

 

Hans Wolfert, partner bij Airbridge Investments en Voorzitter van de Raad van Bestuur van CANAL+ N.V. is enthousiast over de voorgenomen verkoop van deze activiteiten. “Eindelijk is er een doorbraak in de wijze waarop in de Nederlandse markt betaaltelevisie wordt aangeboden. Door samenwerking met andere strategische partners te zoeken zullen de markt-omstandigheden verbeteren en de kijkers en abonnees zullen hiervan profiteren.”

 

Note to Editors

 

Over CANAL+ N.V.

 

CANAL+ NV (Brussels, Belgium) biedt Nederlandse consumenten betaaltelevisie aan.

 

CANAL+ abonnees hebben 24 uur per dag toegang tot 2 zenders: CANAL+ Rood en CANAL+ Blauw. Abonnees die CANAL+ kijken via CANALDIGITAAL of Digitenne hebben ook de mogelijkheid om CANAL+ 16/9 te ontvangen: een 24 uurs breedbeeld filmkanaal.

 

CANAL+ (www.canalplus.nl) zendt live topsport uit op exclusieve basis. Naast de Holland Casino Eredivisie heeft CANAL+ de exclusieve uitzendrechten voor de Primera Division (Spanje), Bundesliga (Duitsland), Ligue 1(Frankrijk) en de Scottish Premier League en niet-exclusieve uitzendrechten voor de Premier League (Engeland) en Serie A (Italië). Daarenboven is er een uitgebreid aanbod van sport uit de Verenigde Staten zoals baseball (MLB) en basketbal (NBA). Vanaf de start van het voetbalseizoen 2003/2004 heeft CANAL+ haar aanbod uitgebreid met alle live wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV. Het aantal uitgezonden wedstrijden bedraagt meer dan 300 per jaar.

 

Het filmaanbod van CANAL+ bevat meer dan 100 films per maand uit verschillende categorieën. Naast blockbusters zendt CANAL+ ook minder bekende kwaliteitsfilms uit. CANAL+ heeft lange termijn contracten met Hollywood studios waaronder Universal, Fox, Warner, Paramount en locale distributeurs zoals RCV en A-Film.

 

Over Greenfield Capital Partners

 

Greenfield Capital Partners is een onafhankelijke marktpartij met twee kernactiviteiten: Private Equity en Corporate Finance. Via haar Private Equity fonds investeert Greenfield Capital Partners in bedrijven en via Corporate Finance worden financiële diensten en advies aangeboden.

 

In de TMT sector heeft Greenfield, via haar TMT fonds NEThave N.V. de volgende transacties verricht: Enertel (voorheen Energis N.V. en onderdeel van Energis PLC), Rotterdam – vaste telefonie, Internet/ WiFi en Wireless Local Loop (www.enertel.nl), Opus Arte, Verenigd Koninkrijk – content productie en entertainment in samenwerking met BBC Worldwide (www.opusarte.com), Telfort (voorheen O2 Netherlands en onderdeel van mmO2 PLC), Amsterdam– mobiele telefonie voor spraak en data (www.telfort.nl), PicoPoint, Amsterdam – WiFi roaming en WiFi backoffice diensten (www.picopoint.com) en CANAL+, Brussel en CANALDIGITAAL, Hilversum- betaaltelevisie en satelliettelevisie (www.canalplus.nl en www.canaldigitaal.nl).

 

Over Airbridge Investments

 

Airbridge Investments B.V. is een investeringsmaatschappij met expertise op het gebied van investeringen en management in TMT. In het syndicaat vervult Airbridge de managing partner rol en is zij co-investeerder. Airbridge Investments heeft een uitgebreid netwerk van TMT specialisten beschikbaar voor investeringsprojecten en Management Buy In transacties.

 

Bron: Canal Digitaal

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Ze doen maar. Het kan er alleen beter op worden.


Zucht.... Beter? Denk je dat echt? Niet dus. Het wordt verkocht van een bedrijf dat het de afgelopen maanden alleen maar heeft verbeterd aan een bedrijf dat bekend staat om haar slechte, err, alles.

Je baseert je mening kennelijk nog op het Canal+ van 3 jaar geleden.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoe kan dat nou,ze hebben helemaal geen euro,s op de bank <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

nouja binnen we mooi klaarmee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
hoe kan dat nou,ze hebben helemaal geen euro,s op de bank


De banken betalen dat dus gewoon, doet UPC al jaren.

Citaat:
nouja binnen we mooi klaarmee


Als je Canal+ hebt wel ja, als je dat niet hebt veranderd er niets. Canal Digitaal is (en wordt nog) niet verkocht.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...