Jump to content


favicon in IE


Zadeko

Recommended Posts

Het is leuk om een favicon voor je URL te hebben, echter dit werkt in opera en firefox. Maar niet met internet explorer. Weet iemand hoe dit zit. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> In een nieuwsgroep las ik dat dit een bug in ie was. Google bv heeft ook een favicon en is niet zichtbaar in ie. Wel in de anderen.

 

Nu wil het geval dat Sat4all.com het wel voorelkaar heeft. Hoe zit dit nu??

Topfield 5000pvr, Xcam, rotor sg 2100.

Link to comment
Share on other sites


Ik heb de link precies zo, maar werkt niet in ie. Die van jouw ook vaak niet trouwens. Maar na een aantal malen reloaden was ie er. En in de favorieten staat ie er ook. Ik maak er dan maar niet zo' n punt van. Ik zou eigenlijk vanaf nu ook iedereen firefox aanraden. Pas echt een snelle browser.

Evengoed bedankt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Topfield 5000pvr, Xcam, rotor sg 2100.

Link to comment
Share on other sites

ik heb ook ie, maar zie geen icon voor de site van Duwgati, hoor, en ook anderen niet, waar ik van weet, dat ze het gebruiken. Op mijn werk zie ik ze wel.

TechniSat Digicorder HD S2 Aston 1.07 | TS CryptoWorks

Astra 1,2,3,HB | CDS Fam HD, SkyLink Multi HD

KDL-32P3000 | Onkyo 5.1 receiver

HTC HD2

Vakantie: Extreme Hornet STR Ucas 3.0 - 4xLNB

Link to comment
Share on other sites

Nou, precies, het lijkt bij internet explorer wel volkomen willekeur.

Soms wel maar meestal niet. In de favorieten wordt hij vaak wel opgenomen. Om er een week later achter te komen dat er weer een ie logo voor in de plaats is gekomen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

Er zijn grotere problemen, maar toch

Topfield 5000pvr, Xcam, rotor sg 2100.

Link to comment
Share on other sites

De naam favicon.ico is de default naam en de root van je site is de default locatie. Daar gaat een browser dus naar op zoek als je een site bookmarkt. Als je een andere naam wilt gebruiken, dan kan dat ook, maar dan moet je die wel op iedere pagina van je site benoemen. Doe je dat niet, dan gaat de browser op zoek naar de defaults (favicon.ico in de root) en als ie die niet aantreft, dan gebruikt ie de IE icoon.

 

Maar de favicons worden opgeslagen in je folder "temporary internet files", de IE cache dus. En zodra je die een keer leeg maakt, zijn ook weer alle favicons verdwenen. Dat is de meest voorkomende oorzaak.

 

En verder moet je er rekening mee houden dat wanneer je cache is volgelopen (er zijn legio mensen die 'm nooit leeg maken) wordt er dus ook niets meer gecached en worden er dus ook geen nieuwe favicons opgeslagen.

 

En dan zijn er nog nieuwe typen favicons de zgn. animated favicons die niet compatible zijn met oudere browsers. Ik heb 1 keer een site gezien die ze gebruikte en dat ziet er wel geinig uit, maar die werken dus niet voor iedereen.

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
Nou, precies, het lijkt bij internet explorer wel volkomen willekeur.

 

Dit is ook precies het geval: volkomen willekeur. Officieel wordt een favicon ook niet ondersteund, daarbij is het heel gevoelig voor de samenstelling van je icoon. Maar inderdaad: toeters en bellen, maar toch jammer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.